Spaanse kippenstoof

Stoofschotel met Spaanse invloeden

Voor de stoofschotel special die ik een tijd geleden maakte voor paleo Magazine wilde ik een combinatie van snelle en niet zo snelle stoofschotels. Je zou kunnen argumenteren dat een “snelle” stoofschotel geen stoofschotel is eigenlijk, maar toch… De smaken en het gevoel van de stoofschotel zitten zonder meer in deze heerlijke pittige versie.

Spaanse stoofschotel

Ik noem deze stoofschotel Spaans maar dat is eigenlijk alleen omdat er chorizo in zit. hahah… Ach, who cares hoe het heet toch? Het is heerlijk, verwarmend en snel klaar. Hoe pittiger de chorizo die je gebruikt, des te pittiger wordt je stoofschotel.

Ik serveer dit graag met bloemkoolrijst en een groene salade erbij. Het bereiden van de Spaanse stoofschotel is verder eigenlijk kinderwerk. Het is het bij elkaar doen van alle ingredienten, even wachten en voila, je bent klaar.

Ik vind persoonlijk kipdij het lekkerste als het lekker hard is uitgebakken. Gebruik je kipfilet in plaats van kipdij doe dat dan niet, want dat droogt veel sneller uit. Kipdij kan wel een duwtje hebben. Kipfilet niet zo zeer.

In tegenstelling tot veel gerechten bak je de chorizo dus niet uit hier. Daardoor geeft de pittige smaak van de chorizo ook ‘af’ aan de Spaanse stoofschotel zelf en geeft het mega veel smaak. Wil je het nog pittiger? Misschien omdat jouw chorizo niet pittig is? Je kunt er ook een beetje cayennepeper aan toe voegen voor een extra pittig effect.

Hou je van stoofschotels? Probeer dan zeker eens de volgende stoofschotels:

Spaanse kippenstoof

Spaanse kip

4.24 van 21 stemmen
GangHoofdgerecht
KeukenSpaanse keuken

Heerlijk stoofgerecht met Spaanse smaken
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 35 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 500 gr kipdijvlees in blokjes
  • 1 el kokosolie
  • 1 chorizo pikant in plakjes
  • 1 groene paprika in blokjes
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 gele paprika in blokjes
  • 1 ui in ringen
  • 2 teentjes knoflook gehakt
  • 300 ml kippenbouillon
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Zout en peper

  • Verhit een ruime hapjespan en verhit hierin de kokosolie. Bak de kipdijstukjes goudbruin en gaar. Voeg de ui toe en de knoflook en bak even mee. Voeg de paprika toe en bak tot het wat glazig wordt. Voeg bouillon en tomatenpuree toe en de plakjes chorizo en laat het geheel rustig sudderen voor ongeveer 30 minuten.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 326kcal | Koolhydraten: 8g | Eiwit: 32g | Vet: 18g | Verzadigd vet: 8g | Cholesterol: 142mg | Natrium: 840mg | Kalium: 584mg | Vezels: 2g | Suiker: 3g | Vitamine A: 1265IU | Vitamine C: 124mg | Calcium: 31mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.