Simone's Kitchen

Albondigas met een twist

albondigas met chorizo | simoneskitchen.nl

Mijn schoonvader komt vanavond bij ons eten en om hem wat lekkers voor te kunnen zetten begon ik al een dag eerder met koken (niet dat ik dat nou altijd doe natuurlijk.. Dit even voor de goede orde, maar het kwam dit keer zo uit!) En een dag van tevoren sommige dingen klaar maken betekent ook dat ik wat meer tijd heb om op mijn gemakje een foto te maken.. Meestal begin ik eerst met nadenken over het eten maar in dit geval was de wijn het uitgangspunt. Ik had namelijk een fles Berberana rioja gekocht, nadat Tom die vorige week uitgebreid getest had tijdens een BBQ met Marco, die dan weer toevallig Spaanse wortels heeft.

Het is een pittige wijn dus er mogen wel een beetje pittige smaken bij. O en even voor de goede orde; ik heb echt nul verstand van wijn (behalve dat ik het lekker vind) dus mocht je me nu gaan vertellen dat ik de geheel verkeerde keus heb gemaakt… Nou ja dan is dat maar zo.. 🙂

Albondigas with chorizo | simoneskitchen.nl

Deze albondigas kwamen al snel omhoog ‘gedreven’… Een van mijn favoriete tapas gerechtjes en het leek me leuk om daar eens een variant op te maken. Laten we wel wezen; om een gehaktballetje te maken hoef je niet echt een mastermind in de keuken te zijn, maar ik had nog niet eerder geprobeerd om er stukjes chorizo in te verwerken en dat is eigenlijk wel erg goed bevallen.

Echt authentiek Spaans zal het allemaal vast niet wezen maar dat maakt het natuurlijk niet minder lekker. Het zijn behoorlijk pittige balletjes dus als je daar niet van houdt, iets minder chili gebruiken denk ik. En wellicht een goed idee om je tapas tafel aan te vullen met iets gematigder smaken.

Op het menu staat hier ook nog; knoflook champignons, dadels met bacon uit de oven, garnalen met iets (moet ik nog bedenken) en natuurlijk olijven, chorizo en meer van dat soort lekkers….

albondigas met chorizo | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Albondigas met een twist

Porties: 20 balletjes

Ingrediënten

  • 350 gr gehakt half om half
  • 50 gr chorizo
  • 1 tl gerookt paprika poeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1 ei
  • snufje gemberpoeder
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1 tl zwarte peper
  • handje peterselie fijngehakt
  • 15 gr amandelmeel
  • 1 bilk tomatenstukjes van 400 gr
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui in halve ringen gesneden
  • peper en zout

Instructies

  • Bak de chorizo goed stevig uit zodat het merendeel van het vet verdwijnt. Laat uitlekken op keukenpapier en draai dan tot grove kruimels in een staafmixer bakje. Doe dit bij je gehakt.
  • Doe vervolgens alle specerijen plus de peterselie ook bij het gehakt en breek 1 ei erboven. Meng alles goed. Is het te vochtig doe dan wat amandelmeel erbij (of paneermeel als je gewoon eet)
  • Draai mooie kleine balletjes van het mengsel en bak deze even stevig aan in een koekenpan.
  • Ondertussen snij je de ui en de knoflook fijn en bak deze zachtjes uit in een grote wok. Voeg de balletjes er aan toe zodra de uien zacht zijn en de balletjes bruin. Voeg de tomaten eraan toe.
  • Zet het vuur laag en bak het geheel voor ongeveer tien minuten tot de balletjes gaar zijn. Maak op smaak met zout en peper en eventueel nog wat chilipoeder

Albondigas met chorizo | simoneskitchen.nl

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

1 comment

  1. Avatar

    Ik ben dol op albondigas, deze lijken me dan ook erg lekker. Lekker pittig 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!