Simone's Kitchen

Dude Food dinsdag: Chorizo in wijn snacks

Chorizo in rode wijn | simoneskitchen.nl

De dude heeft last van blok. En dan bedoelt hij niet zo’n blok als in een blok kaas of een blok nougat.
Hij lijdt momenteel aan dat vreselijke ding dat schrijversblok heet.
Heel raar wanneer je gewend bent dat je altijd wel ergens over kunt vertellen en dat dan nu opeens de kraan van inspiratie lijkt te zijn dicht gedraaid.
Normaal heb ik voldoende stof over feesten, vrienden en natuurlijk over lekkere mannelijke gerechten.
En nu kom ik niet verder dan denken aan feesten waar ik niet ben geweest, vrienden die ik niet meer zie en dat is natuurlijk niets voor een Dude Food dinsdag. Want dat klinkt allemaal droevig en dudes zijn natuurlijk nooit droevig.
Chorizo in wijn | simoneskitchen.nl

Alhoewel: het droevige nieuws is dat ik ook geen inspiratie heb voor een lekker mannelijk gerecht. Dat is echt bar en boos nieuws!
En dan bedenk ik me gelijk dat de Dude Food dinsdag allang niet meer van die ene Dude alleen is.
Deze wekelijkse uitstap naar de mannenkeuken is inmiddels toch ook van al die vaste, trouwe lezers geworden?
Het is toch ONZE Dude Food dinsdag?
Daarom nodig ik jullie uit om je ideeën te spuien voor echt Mannenvoer dat we nog niet hebben gemaakt.
Je hoeft zeker niet per se een recept mee te sturen, maar zeg maar wat je vindt dat de bikkels van vandaag horen te eten en ik kijk of ik dit kan maken. Gek, stoer, raar? Maakt niet uit. Als het leuk is, ga ik ermee aan de slag.

Lekker gevarieerd mag ook. Beetje tapas voor Rambo’s, zeg maar.
Tapas? Nu ik dat zeg, krijg ik spontaan toch weer een beetje inspiratie.
En, zoals je het laatste restje uit een tube ketchup knijpt, weet ik nog net een klein, pittig en ook een beetje mannelijk receptje eruit te persen. Niet ingewikkeld, maar wel lekker. De chorizo in wijn, zoals je die ook in een tapasbar kunt bestellen.

Ik ben benieuwd welke inspiratie jullie me gaan geven voor de op handen zijnde Dude gerechten.
Spannend!

Chorizo in rode wijn | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Pittige chorizo in wijn

Lekkere snack van Spaanse worst die ingekookt is in een stevige wijn. Ideaal om neer te zetten op een feestje, wanneer je visite krijgt of gewoon lekker voor de buis wilt hangen
Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 10 min
Totale tijd: 15 min
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 pittige chorizo worst in stukken van ongeveer 1 cm gesneden
  • 1,5 dl rode wijn stevige
  • ½ tl kaneel
  • Lekker brood

Instructies

  • Bak de stukken chorizo in een koekenpan met wat olie voor een minuut of twee en voeg dan de wijn toe
  • Strooi de kaneel erbij, roer even door en laat dan een minuut of tien inkoken op laag vuur
  • Draai het vuur uit en laat in de pan afkoelen, zodat de smaken nog wat beter intrekken
  • Serveer in een schaaltje met prikkers erbij en lekkere stukjes brood
Gang: Bijgerecht

Delen is fijn!

Tom Gerrets

Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeën voor lekkere gerechten bij hem omhoog. Die deelt hij nu graag met jullie en vaak verpakt hij zijn recepten met een grap of een grol. Met Carpe Diem als lijfsspreuk is Tom de Bourgondiër pur sang op deze culinaire blog en de uitvinder van de Dude Food dinsdag.

3 comments

  1. Hoi hoi, 

    Nou dit ziet er anders heerlijk uit! Vroeg me alleen af of je dit warm of koud serveert ?
    Oej een schrijversblok.. Hopelijk heb je iets aan mijn ideeen:
    Spaghetti met pittige bier saus, wodka pasta, buikspek of pompoenstoof met chorizo. 

    Groetjes Manon

    • Ik serveer ze het liefst lauwwarm, want dan kun je lekker door eten 😉
      Wat een leuke en te gekke ideeën schud jij hier even uit je mouw, zeg!
      Klinken ook echt als “mannenvoer”.
      Ik ga er zeker wat mee doen binnenkort.
      Dank je wel!!

  2. Hemel, wat is dát lekker zeg!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.