Simone's Kitchen

Penne met chorizo, erwtjes en courgette – Donna Hay #6

Penne met chorizo, erwtjes en courgette | simoneskitchen.nl

Het liefst zou ik nu in bed liggen, maar dat kan niet… Het is niet echt een lekker slaap weekend. Eerst hadden we gisterenavond kookclub en pas rond een uur of één thuis. Vrienden van ons vertrokken voor vakantie en we hadden beloofd ze naar Schiphol te brengen. Of we ze dan om drie uur op konden komen halen… en nee dat was niet drie uur in de middag! Amper de moeite waard om naar bed te gaan dus maar we zijn toch maar een uurtje gaan liggen waarna de wekker weer genadeloos om 2 uur afging. Man man… hoezo The Walking Dead? Die zombies liepen hier gewoon rond! 😉 Tuurlijk hadden we niet allebei hoeven te gaan maar solidair enzo..

Pasta met chorizo | simoneskitchen.nl

Eer we in bed lagen was het een uur of half vijf in de ochtend. Niet al te laat eruit want er moest zaterdag nog een hoop gebeuren en Tom speelt vanavond ook nog eens D&D met vrienden..Op zolder… En dat is luidruchtig. Dus kan ik niet slapen gaan. Kan wel in bed gaan liggen maar echt nuttig is dat niet. Dus zit ik noodgedwongen hier een stukkie te tikken. Over weliswaar een heerlijke pasta, dat dan weer wel…! Want deze pasta is onderdeel van de Donna Hay Challenge en is zo lekker dat we hem al twee keer gemaakt hebben. De eerste was eigenlijk leuker om te zien maar opgegeten. Deze penne is een beetje groot, maar dat even terzijde.

Penne met chorizo | simoneskitchen.nl

De truck is om de chorizo lekker knapperig te bakken en lekker veel parmezaanse kaas erdoor te doen. Het oorspronkelijke recept doet de courgette er geraspt en rauw door, maar ik heb ervoor gekozen om de courgette iets groter te laten en lekker even te bakken… De citroen die erdoor gaat geeft het een lekker fris accentje. Ik heb er alvast een nieuwe favoriet bij!

Pasta met chorizo en doperwten | simoneskitchen.nl

Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Penne met chorizo, erwtjes en courgette

Totale tijd: 30 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gr penne
  • 1/2 gedroogde chorizo
  • 100 gr doperwten
  • 1 courgette in stukjes gesneden
  • rasp van 1 citroen
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 tenen knoflook
  • parmezaanse kaas geraspt
  • olijfolie

Instructies

  • Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snij ondertussen de chorizo in dunne plakjes en bak het knapperig. Doe de gesneden knoflook erbij, bak dit even kort mee en haal het dan uit de pan en zet opzij.
  • Doe in een andere pan de olijfolie en bak hierin de courgette. Doe de doperwten erbij en bak deze mee.
  • Giet de pasta af en vang het kookvocht op.
  • Doe de pasta bij de courgette en voeg hier een scheutje van het kookvocht bij met het sap en de rasp van de citroen. Doe de chorizo erbij en eet met geraspte parmezaanse kaas

Ga ik nu nog even de tijd doden…. Pffft

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

3 comments

  1. Avatar

    This looks so tasty!!

  2. Avatar

    Hmmm dit lijkt me heel lekker, en lekker makkelijk en snel ook, hou ik wel van 😉

    Alleen zou ik de courgette dus juist in de dezelfde pan bakken als de chorizo, lekkerr!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.