Gehaktballetjes in amandelsaus 1

Whole30 account overname

Jullie weten natuurlijk dat ik fan ben van de whole30 dus hoe tof is het dat Brenda en ik van 10 tm 17 juni het instagram account overnemen van @whole30recipes. Een account met maar liefst 1,3 miljoen volgers! 1.3 miljoen… Als ik het hardop zeg begin ik er gewoon een beetje van te stotteren. Dat zijn zoveel mensen dat ik het me gewoon al niet voor kan stellen. Maar wel super tof natuurlijk.

Om dat heuglijke feit te vieren hebben we in die week een aantal toffe weggeefacties. Die lopen via onze eigen accounts dus vergeet vooral niet om me te volgen op Instagram, dan weet je ook zeker dat je niks mist van de feestvreugde!

Gehaktballetjes in amandelsaus 2

Gehaktballetjes met amandelsaus

Afgelopen week hebben Brenda en ik al wat dingen gefotografeerd als voorbereiding. We kregen nu al de slappe lach dus dat beloofd wat. Haha… Nou ja, je ziet het vanzelf! Dit waanzinnig lekkere gerecht met gehaktballetjes in amandelsaus is whole30 en paleo proof. En nou ja gewoon heel erg lekker, wat voor dieet-soort je ook hebt. Aanrader dus.

Gehaktballetjes in amandelsaus | simoneskitchen.nl

Gehaktballetjes in amandelsaus (whole30, paleo)

Nog geen review

Decoratief klokje bereidingstijd
totaal 30 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 500 gr half om half gehakt
  • 1 kleine ui heel fijngesnipperd
  • 1/2 tl knoflook geraspt
  • 1/2 tl gember gerapt
  • 1/2 tl lemon grass citroengras, uit een potje
  • 1 el kokosolie
  • 2 el currypaste
  • 1 blik kokosmelk 400 ml
  • 100 gr amandelpasta
  • 1 el appelciderazijn
  • 1 el coconut aminos

Voor serveren

  • 25 gr amandelschaafsel
  • 4 takjes koriander fijngehakt
  • bloemkoolrijst of courgette spaghetti

  • Doe het gehakt, de ui, de geraspte knoflook, gember en lemongrass in een kom. Kneed even goed door en voeg peper en zout naar smaak toe. Rol hier kleine balletjes van
  • Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes gaar en rondom goudbruin. Schep ze uit de pan en zet apart, laat de pan op het vuur staan.
  • Schep de currypasta in de pan en laat even bakken tot het gaat geuren. Voeg vervolgens de kokosmelk, de amandelpasta, appelciderazijn en de coconut aminos toe en roer tot het een gladde saus wordt. Breng de saus op smaak met peper en zout en schep de gehaktballetjes erdoor.
  • Serveer de balletjes met bloemkoolrijst of courgette spaghetti en bestrooi met amandelschaafsel en verse koriander

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Meer weten over de whole30? Check dan deze post met mijn resultaten of deze met de officiele regels.

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.