Salie gehaktballetjes in 22kaas22saus

Het is lente ik voel het aan mijn instrumenten…

Waar komt die gekke uitdrukking eigenlijk vandaan? Ik heb geen idee. Maar wat een heerlijk weekend is het geweest qua weer! Echt geweldig en voor het eerst dat je buiten kon zitten en ook op gegeven moment dacht; ik kan beter naar binnen gaan anders gaat het te hard!

Vitamine D

Een beetje extra vitamine D kunnen we wel gebruiken momenteel.

Ik hoorde afgelopen vrijdag voor het eerst dat iemand die ik goed ken corona had. Dan komt het ineens wel heel dichtbij. Ze ligt al twee weken op de IC en wordt in slaap gehouden. En nee ze is geen 80 maar 28. Ik geloof dat het inmiddels heel langzaam ietsje beter gaat maar heftig is het wel.

Ironisch genoeg heb ik de laatste weken echt niet heel gezond gegeten. Maar ik heb bedacht dat ik daar vanaf deze week maar eens echt serieus verandering in moet gaan brengen. Want die weerstand moet weer omhoog. En mijn darmen willen vezels. Ik hoor het ze bijna roepen. En niet zoveel witte koolhydraten. Die zijn überhaupt nergens goed voor maar op het moment minder dan anders.

Gehaktballetjes met salie

Met dit recept wilde ik wel eens een paleo kaassaus maken. Dat had ik nog niet eerder gedaan. En nee, het lijkt niet echt op kaassaus maar komt qua smaak wel een heel eind in de goede richting. En hoe je het ook noemt, het is gewoon erg lekker. En serveer je deze balletjes met lekker veel geroosterde broccoli dan is het een prima avondmaaltijd.

Hier best een druk weekje voor de boeg en ik realiseer me dat dat een luxe positie is op het moment. Dus voor iedereen een fijne week en probeer waar mogelijk van het lekkere weer te genieten!

Stay safe

Gehaktballetjes met salie en kaassaus

Gehaktballetjes met salie en paleo kaassaus

Nog geen review
GangDiner
Keukenpaleo

Is deze vegan kaassaus vergelijkbaar met een echte kaassaus? Nee dat natuurlijk niet maar het komt qua smaak wel in de buurt!
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 30 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 300 gr gehakt half om half
  • 1 bosje salie
  • Peper en zout
  • 1 stronk broccoli in roosjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 bosuitje in ringetjes

Kaassaus

  • 300 ml bouillon
  • 60 ml olijfolie
  • 1,5 el tapioca
  • 10 gr edelgistvlokken
  • 2 el citroensap
  • 60 ml coconut aminos
  • 80 ml amandelmelk
  • 1 tl uienpoeder
  • ½ tl knoflook
  • 50 gr amandelmeel
  • Zout en peper

  • Verwarm de oven voor op 200˚C. Verdeel de broccoliroosjes over een bakplaat en besprenkel deze met wat olijfolie, peper en zout. Rooster voor ongeveer 20 minuten in de oven terwijl je de rest klaarmaakt.
  • Snij een blaadje of 6 heel fijn en meng dit met de gehakt. Doe er peper en zout naar smaak bij. Draai er kleine balletjes van. Bak de balletjes gaar en goudbruin in de olijfolie.
  • Voor de kaassaus doe je eerst de bouillon, de olijfolie en de tapioca in een steelpannetje. Roer met een garde goed tot het een egaal geheel is geworden. Breng aan de kook en zodra het begint te binden haal je het van het vuur af. Je zult zien dat het behoorlijk indikt.
  • Voeg nu de edelgistvlokken, citroensap, coconut aminos, amandelmelk, uienpoeder, knoflookpoeder en amandelmeel toe. Is het te dun dan zet je het nog even terug op het vuur maar is het de juiste dikte dan is alleen doorroeren genoeg. Breng op smaak met zout en peper.
  • Doe een dun laagje van de saus onderin een kom en serveer de gehaktballetjes en de geroosterde broccoli daarop. Bestrooi desgewenst met nog wat extra bosuitjes.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.