Een heerlijke Thaise noedelsoep vol met de smaken van Azië. De soep is bovendien paleo, whole30 en koolhydraatarm.

Heerlijke thaise noodlesoep (paleo, low carb)

Thaise noedelsoep

Deze Thaise noedelsoep was ooit de allereerste coverfoto die ik maakte voor Paleo Magazine. Het blijft bijzonder om je eigen foto op de cover van een tijdschrift te zien. En zeker als het een recept is waarvan je weet dat het echt heel lekker is. Zoals dus deze Thaise noedelsoep.

Door de smaken van citroengras, gember (of galangal) en djeroek peroet wordt je alleen door de geur al meteen meegenomen naar Azië. De Thaise keuken is een van mijn favorieten. Natuurlijk is dit een vernederlandste versie van een Thaise noedelsoep. Ten eerste is het natuurlijk al paleo dus echte noedels zitten er niet in, maar die heb ik hier vervangen voor courgettenoedels.

Koolhydraatarm

Door de ingrediënten is dit gerecht ook koolhydraatarm. Wil je het overigens serveren met ‘echte’ noedels. Je kunt hiervoor gewone noedels gebruiken maar je kunt ook kiezen voor konjac noedels. Die zijn glutenvrij én koolhydraatarm. Ideaal als je geen courgettenoedels wilt gebruiken, maar toch iets van een echte noedel wilt proberen. Konjacnoedels kun je vinden in de toko onder de naam konjac of shirataki noedels. Beetje afhankelijk van het merk.

Je kunt dit recept het makkelijkste maken in een grote soeppan. Je voegt de plakjes biefstuk rauw toe aan de inhoud van de noedelsoep. Vervolgens leg je de plakjes biefstuk in de kommen en je giet de gloeiend hete bouillon eroverheen. Je topt uiteindelijk de soep met nog wat verse kruiden en een schijfje limoen.

Kan ik de Thaise noedelsoep ook vegetarisch maken?

Dat kan zeker. In dat geval vervang je de runderbouillon door groentebouillon en laat je de biefstuk uiteraard ook weg. Je kunt er eventueel wat pittig gebakken tempeh aan toevoegen. Tofu kan ook als je dat lekker vindt. Mijn voorkeur gaat altijd uit naar tempeh. De vissaus laat je in dat geval ook weg. Je kunt er eventueel wat sojasaus of coconut aminos aan toevoegen.

Thaise noedelsoep

Thaise noedelsoep

4.75 van 4 stemmen
GangHoofdgerecht
KeukenAziatisch

Deze heerlijke noedelsoep zit vol met de geuren van Azie. De soep is bovendien paleo, low carb en whole30 proof
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 30 minuten
totaal 30 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 500 ml runderbouillon
  • 1/2 stengel citroengras gekneusd
  • 5 cm gember of galangal in plakjes
  • 2 djeroek peroet blaadjes (toko)
  • 1 rode chili peper in dunne ringetjes
  • 1 tomaat in blokjes
  • 100 gr shiitake in plakjes
  • 150 gr biefstuk zo dun mogelijk gesneden
  • 2 courgette in noodles/spaghetti
  • 1 limoen
  • 1 el vissaus
  • 1 bosuitje in ringetjes
  • 2 el koriander fijngehakt

  • Breng de bouillon aan de kook en voeg het citroengras, de gember en de djeroek peroet blaadjes toe. Zet het vuur laag en laat de bouillon 5-10 minuten zachtjes koken
  • Voeg daarna de rode peper, de tomaat en de shiitakes toe en de bouillon nog even zachtjes koken tot de tomaat uit elkaar begint te vallen en de shiitakes gaar zijn
  • Verdeel intussen de courgette noodles over 2 kommen en leg hier de plakjes biefstuk op; door de hete bouillon zal de biefstuk een beetje garen in de bouillon
  • Haal de pan van het vuur. Breng de bouillon op smaak met de vissaus. Halveer de limoen, pers het sap van 1 helft uit en voeg aan de bouillon toe. Snij de andere helft in partjes
  • Schep de bouillon in de kommen en bestrooi de soep met de bosuitjes en de koriander. Serveer met de partjes limoen erbij.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 252kcal | Koolhydraten: 16g | Eiwit: 24g | Vet: 12g | Verzadigd vet: 5g | Cholesterol: 46mg | Natrium: 597mg | Kalium: 1401mg | Vezels: 4g | Suiker: 9g | Vitamine A: 775IU | Vitamine C: 43.8mg | Calcium: 57mg | Ijzer: 2.9mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Probeer ook eens mijn favoriete nasi (met bloemkoolrijst!)

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.