Italiaanse cruffins met pesto en zongedroogde tomaatjes
Cruffins; ik had er nog niet eerder van gehoord en toen we deze croissant muffins maakten wist ik niet dat we eigenlijk een cruffin aan het maken waren. Haha. Maar deze overheerlijke Italiaanse versie is super snel om te maken en lekker als tussendoortje.
Italiaanse cruffins
Heel eerlijk denk ik niet dat je er een Italiaan heel blij mee maakt als je dit een Italiaans recept noemt, maar deze cruffins hebben heerlijke Italiaanse smaken door de basilicum, de pesto en de zongedroogde tomaatjes. We maakten deze croissant muffins naar aanleiding van een tiktok filmpje dat Charlotte had gezien en het leek ons een goed idee om die ook eens te maken.
En met goede reden want deze cruffins waren zo lekker! En het fijne is dat het weer een leuk recept is wat je met croissantdeeg kunt maken. Om eerlijk te zijn vind ik die croissants uit een blikje meestal niet zo geweldig als je er croissants van maakt. Maar ga je er wat creatiever mee aan de slag dan is het het leukste spul om mee te spelen.
Super snel klaar
Ik maakte al eerder chocolade broodjes met croissantdeeg, een heerlijke krans en nog veel meer. Dit is een nieuwe en een “cruffin” had ik dus ook nog nooit gemaakt. Het fijne van dit recept voor de muffins is dat je het deeg niet eens hoeft uit te rollen. Je haalt het uit het blikje en vervolgens snij je het in kleine stukjes.
Dit doe je over in een schaaltje en je mengt het met de zongedroogde tomaatjes, de pesto, de basilicum, olijfolie en de geraspte kaas. Vervolgens meng je dit even door elkaar. Je hebt er niet eens je handen bij nodig, je kunt het eenvoudig met een lepel door elkaar mixen.
Afbakken
Vervolgens schep je de stukjes in een muffinblik en je bakt de cruffins af in de oven op 180˚C voor ongeveer 15 minuten. Wees gewaarschuwd want ze zijn verslavend lekker! Zeker nog warm zijn ze niet te versmaden maar ik nam er een aantal mee voor onderweg en ook de volgende dag kun je de afgekoelde cruffins nog steeds goed eten.
Warm zijn ze het lekkerst maar ook goed te bewaren voor de volgende dag! Het fijne van dit makkelijke recept is ook nog eens dat je het heel makkelijk kunt maken met andere smaken. Ik denk dat een zoete variant ook heerlijk is dus dat gaan we zeker binnenkort een keer maken!
Italiaanse cruffins met pesto en zongedroogde tomaatjes
Materiaal
Ingrediënten
- 1 blik croissantdeeg (groot blik)
- 7 zongedroogde tomaatjes in stukjes
- 12 blaadjes basilicum gesneden
- 2 el pesto
- 2 el olijfolie
- 150 gr geraspte oude kaas
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Haal de rol croissantdeeg uit het blikjes en snij het in stukjes. Qua formaat komt het niet zo nauw maar hou ongeveer 1 a 2 cm aan. Doe dit in een ruime schaal.
- Voeg de zongedroogde tomaatjes, basilicum, geraspte kaas, pesto en olijfolie toe en meng het geheel even lekker door elkaar. Je hoeft het niet te kneden. je blijft dus stukjes deeg hebben.
- Verdeel de stukjes deeg met extra's over een muffinvorm en bak in de oven voor ongeveer 15 minuten of tot goudbruin en gaar.
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
De cruffins waren verrukkelijk!
Ik heb sinds kort een airfryer, zou je deze cruffins ook in de airfryer kunnen maken?
He Hubertine, O goeie vraag, maar ik zou niet weten waarom niet. Moet denk ik zeker lukken als je een muffin vorm hebt die in de airfryer past. Qua tijd denk ik iets korter aanhouden. Ik zou beginnen met 10-15 minuten en dan even kijken hoe ze eruit zien. Ik ga het zelf ook een keer proberen!