Je kent ze wel; die blikjes met croissantdeeg die je in de supermarkt kunt kopen. Eerlijk gezegd gebruik ik ze nooit om croissants mee te maken, want dat vind ik meestal wat teleurstellend. Maar je kunt er wel de leukste en lekkerste recepten met croissantdeeg van maken!

recepten met croissantdeeg

Ter inspiratie heb ik daarom de 6 makkelijkste recepten met croissantdeeg voor je op een rij gezet. Het merendeel is zoet, maar er zitten ook twee hartige recepten tussen. En het leuke is dat je – bijvoorbeeld – die krans ook in een hartige variant kunt maken.

Variatie

Wil je een hartig recept met croissantdeeg maken dan is dat eenvoudig. Voor de krans vul je deze in plaats van met jam bijvoorbeeld met ham en geraspte kaas. Op die manier maak je snel een variatie op de zoete krans. Zorg wel bij elk recept dat je het deeg genoeg tijd geeft om te garen. De instructies op het blikje luiden weliswaar dat het vrij kort in de oven moet, maar dat is voor de standaard croissant.

Maak je er een rol van of een hele krans dan heeft het echt meer tijd nodig in de oven. Zorg er dus voor dat je de lagen niet al te dik maakt en indien nodig verlaag je de temperatuur in de oven zodat het langer kan garen.

Recepten waar je losse elementen maakt zoals de cinnamon buns gaan wel redelijk snel dus daar is geen risico op ongaar deeg.

Ik heb een klein beetje vals gespeeld want de broodpudding van croissants maak je niet met croissantdeeg maar met oude croissants, die je over hebt. Ik vond hem echter zo lekker dat ik hem toch in dit overzicht wilde stoppen.

cinnamon rolls van croissantdeeg

Cinnamonbuns van croissantdeeg

De makkelijke en snelle versie van cinnamonbuns!
Bekijk het recept >>
Croissant wafels

Croissant wafels

Supermakkelijke en snelle wafels, gemaakt van croissantdeeg.
Bekijk het recept >>
10 x paasontbijt

Snelle chocoladebroodjes

Deze lekkere chocoladebroodjes maak je eenvoudig met croissantdeeg en een pot chocoladepasta.
Bekijk het recept >>
Croissant broodpudding

Croissant broodpuddiing

Deze heerlijke croissant broodpudding is perfect als gezellig kerstontbijt of als je croissants over hebt.
Bekijk het recept >>
Krans van croissantdeeg

Krans van croissantdeeg

Of je deze prachtige krans nu wilt serveren als kerstontbijt of als dessert, je maakt er sowieso de blits mee!
Bekijk het recept >>
kaas uienquiche

Kaas uien quiche

Deze heerlijke kaas uien quiche wordt extra lekker door het langzaam stoven van de uien in bier
Bekijk het recept >>

Ik ben benieuwd; heb jij ook nog favoriete recepten die je maakt met croissantdeeg? Ik ben altijd op zoek naar nieuwe variaties!

Delen is fijn!