Cinnamonbuns van croissantdeeg
Supersnelle cinnamonbuns van croissantdeeg
Een paar weken geleden zat ik op kantoor met Lisa en vraag me niet hoe we erop kwamen maar ze meldde op gegeven moment dat ze dol was op cinnamon buns. Maar dat de snelle versie met croissantdeeg nooit goed gaar werd.
Ik voelde een uitdaging en omdat ik ze nog nooit op die manier had gemaakt ging ik een paar weken daarna naar de supermarkt, kocht een blik XL croissantdeeg en ging aan de slag. Je kunt overigens tegenwoordig ook kant- en klaar een blikje kopen voor cinnamon buns inclusief suikermix. Maar dat vond ik dan weer geen uitdaging, dus ik besloot voor de gewone croissants te gaan.
Croissantdeeg
Dat je met croissantdeeg veel meer kunt dan alleen maar croissants maken liet ik al eerder zien met de krans van croissantdeeg, maar dit keer dus cinnamonbuns van croissantdeeg. Om te beginnen rol je uiteraard het blikje deeg uit. Zorg dat je alle naadjes die erin zitten een beetje dichtknijpt. Blijft het niet goed dicht zitten gebruik dan een vochtige vinger om ze dicht te maken.
Vervolgens heb ik het deeg een heel klein beetje uitgerold tot het ietsje dunner was. Niet veel maar door het rollen blijven de naadjes ook weer beter dicht zitten.
Bestrijken met suiker-kaneelmengsel
Ook voor deze cinnamonbuns van croissantdeeg maakte ik een suikermengsel. Hiervoor smolt ik 50 gr boter en dat meng je dan met 10 gr koekkruiden (of alleen kaneel, dat kan ook) en 90 gr suiker. Dit smeer je over je deegflap uit. Zorg dat de randjes een beetje vrij blijven.
Vervolgens rol je vanaf de korte kant het deeg op tot een losse rol. Dit snij je in 6 gelijke plakken. Deze leeg je op een bakplaat met bakpapier bekleed (druk ze eventueel nog een heel klein beetje uit) en schuif je in de oven op 180˚C.
Even wachten en aanvallen!
Cinnamonbuns van croissantdeeg
Ingrediënten
- 1 rol reuzencroissant deeg
- 50 gr boter
- 90 gr suiker
- 10 gr koekkruiden
Icing
- 150 gr poedersuiker
- water 1-2 eetlepels
Instructies
- Rol het blik croissantdeeg uit en druk met je vingers de naadjes goed dicht. Gebruik hiervoor eventueel een heel klein beetje water.
- Rol het deeg even een klein beetje meer uit, maar niet teveel.
- Maak een suikermengsel door de boter te smelten en dit te mengen met de suiker en de koekkruiden.
- Besmeer hier je deeglap zo gelijkmatig mogelijk mee. Laat de randjes een beetje vrij
- Rol de deeglap op vanaf de korte kant. Snij de rol vervolgens in 6 plakken en leg die met de snijkant naar boven op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Zet in de oven en bak voor ongeveer 15-20 minuten of tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Maak de icing door het poedersuiker te mengen met een beetje water (of citroensap) tot het de gewenste dikte heeft gekregen. Besprenkel hiermee de cinnamonsbuns.
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Hoi Simone, in het eerste stuk schrijf je dat je het deeg moet oprollen vanaf de korte kant,, bij de instructie staat vanaf de brede kant. Wat moet het zijn?
Groet, karin
O wat stom. Het is vanaf de korte kant. Ga het even aanpassen!