Pompoenwafels met appelcompote
Pompoentijd!
Ok, ok, ik ben nog best aan de vroege kant met mijn pompoen. Dat geef ik meteen toe. Maar deze pompoenwafels maak je heel makkelijk met pompoenpuree en dat komt in dit geval uit een blikje. Dus je kunt het desgewenst het hele jaar door maken. Hoe makkelijk is dat? 😉
Het recept om zelf pompoenpuree te maken vind je trouwens hieronder in de ingredientenlijst. De link van de pompoenpuree gaat naar het recept om het zelf te maken. Dat is prima te doen maar kost natuurlijk wel even tijd. Sinds ik die pompoenblikjes heb ontdekt bij Amazing Oriental in de schappen van de Amerikaanse producten koop ik elke keer de halve voorraad daar op. Om te voorkomen dat het op is want ik vind het zo handig! Bovendien zit er niks geks in. Let wel op want ze verkopen ook een gezoete variant die je kunt gebruiken voor het maken van een pumpkin pie. Die wil je niet maar de ongezoete.
Pompoenwafels
Deze pompoenwafels vind ik het allerlekkerste met een topping van appel en peer maar je kunt hier ook prima een lekkere appelcompote voor gebruiken of straks als het stoofperen seizoen is begonnen dan stel ik me zo voor dat dat ook heel erg lekker is. Of wat dacht je van een wafel belegd met plakjes banaan en daaroverheen een beetje honing of ahornsiroop en…. haha… de mogelijkheden zijn eindeloos. Gewoon lekker experimenteren dus!
Bovendien zijn deze pompoenwafels glutenvrij en paleoproof. Niet koolhydraatarm trouwens want er zitten 38 gram koolhydraten in per wafel. Ben jij ook fan van wafels? Probeer dan vooral ook eens deze amandel chocoladewafels of deze wafels met gebrande boter (de laatste is niet paleo by the way)
Pompoenwafels
Ingrediënten
- 2 rijpe bananen
- 130 gr pompoenpuree
- 5 grote eieren
- 125 gr amandelboter (is amandelpasta)
- 50 gr kokosolie gesmolten
- 40 gr kokosmeel
- 40 gr amandelmeel
- 2 el koekkruiden
- 1 tl baking soda
- 1 tl bakpoeder
- 2 el arrowroot
- 1 tl vanille
- snufje zout
Topping:
- 1 appel in kleine blokjes
- 1 peer in kleine blokjes
- 2 el pompoenpitjes
- ½ tl koekkruiden
- 2 el ahornsiroop
Instructies
- Verwarm je wafelijzer terwijl je het beslag maakt.
- Combineer de banaan, pompoen, ei, amandelboter en de kokosolie in een blender. Als het glad is doe je het over in een kom en meng je de kokosmeel, amandelmeel, specerijen, baking soda, bakpoeder, arrowroot, vanille en zout door. Klop even goed kort door en bak de wafels volgens de gebruiksaanwijzing van je wafelapparaat.
- Maak de topping door een klein pannetje te verhitten en bak hierin de appel en de peer zachtjes met de ahornsiroop en de specerijen. Het hoeft geen appelmoes te worden maar het fruit mag iets zachter worden. Serveer dit met de pompoenwafels en strooi wat pompoenpitjes eroverheen.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.