Amandel-chocoladewafels (glutenvrij en paleo)
Smaken verschillen
Voor iedereen die bekend is met het paleo magazine (of sluit gewoon een abonnementje af met super korting hier… 😉 ) ziet wellicht dat dit de cover is van het nieuwste nummer dat net vanaf deze week in de winkel ligt. Het is natuurlijk altijd lastig om een cover te kiezen en dus is het meeste stemmen gelden.
Ik had zelf voor deze amandel-chocoladewafels gestemd. Vind ze vooral erg lekker, maar grappig is dat op de facebook groep een aantal mensen het toch een saaie cover vonden. En aan de ene kant snap ik dat dan ook wel weer, want er zit natuurlijk veel bruin in! En bruin – laten we eerlijk zijn – is natuurlijk niet sexy. Maar jongens, deze wafels zijn wel heel sexy! Echt!
Amandel-chocoladewafels
Ik was het beslag voor deze wafels aan het maken toen ik bedacht dat ik er wel wat cacao in kon doen. Nou ja dat was een erg goed idee. Want lekker!!! Het is altijd wel een spannend moment als je glutenvrije wafels maakt of ze ook echt goed in elkaar blijven zitten tijdens het bakken dus dat moment dat je het wafelijzer omhoog haalt… is altijd spannend maar ze bleven prima in elkaar dus geslaagd!
Glutenvrije amandel-chocoladewafels
Benodigdheden
Ingrediënten
- 2 eieren
- 115 ml kokosmelk
- 75 gr amandelboter (amandelpasta)
- 40 gr ghee gesmolten, plus extra om in te vetten
- 100 gr amandelmeel
- 15 gr tapiocameel
- 35 gr kokosbloesemsuiker
- 1 tl bakpoeder
- 1/4 tl zeezout
- 2 el cacaopoeder
Voor de saus
- 3 el kokosyoghurt
- 1 el ahornsiroop
- 1/2 el amandelboter amandelpasta
Om te serveren
- 2 bananen
Instructies
- Meng de eieren met de kokosmelk, amandelboter en de ghee. Roer het goed door elkaar zodat het een geheel wordt. Meng in een tweede kom het amandel- en tapiocameel, de kokosbloesemsuiker, het bakpoeder, het zeezout en de cacaopoeder.
- Meng de natte ingrediënten door de droge ingrediënten en roer goed met een garde door tot je een egaal beslag hebt.
- Verwarm een wafelijzer voor en vet de platen goed in. Vul het ijzer met het beslag en bak de wafels goudbruin en gaar. Haal ze eruit en bak zoveel wafels tot het beslag op is. laat ze afkoelen of eet meteen.
- Meng de ingrediënten voor de saus goed door en serveer de wafels met de bananen en de saus erover.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Ben je fan van wafels? Probeer dan zeker eens deze met gebrande boter! Of deze hartige wafels met spinazie
Echt super lekker!