Amandel-chocoladewafels (glutenvrij en paleo)

Smaken verschillen

Voor iedereen die bekend is met het paleo magazine (of sluit gewoon een abonnementje af met super korting hier… šŸ˜‰ ) ziet wellicht dat dit de cover is van het nieuwste nummer dat net vanaf deze week in de winkel ligt. Het is natuurlijk altijd lastig om een cover te kiezen en dus is het meeste stemmen gelden.

Amandel-chocoladewafels

Ik had zelf voor deze amandel-chocoladewafels gestemd. Vind ze vooral erg lekker, maar grappig is dat op de facebook groep een aantal mensen het toch een saaie cover vonden. En aan de ene kant snap ik dat dan ook wel weer, want er zit natuurlijk veel bruin in! En bruin – laten we eerlijk zijn – is natuurlijk niet sexy. Maar jongens, deze wafels zijn wel heel sexy! Echt!

Amandel-chocoladewafels

Amandel-chocoladewafels

Ik was het beslag voor deze wafels aan het maken toen ik bedacht dat ik er wel wat cacao in kon doen. Nou ja dat was een erg goed idee. Want lekker!!! Het is altijd wel een spannend moment als je glutenvrije wafels maakt of ze ook echt goed in elkaar blijven zitten tijdens het bakken dus dat moment dat je het wafelijzer omhoog haalt… is altijd spannend maar ze bleven prima in elkaar dus geslaagd!

Glutenvrije amandel chocolade wafels

Glutenvrije amandel-chocoladewafels

5 van 2 stemmen

clock
bereiding 20 minuten

4 personen

Materiaal

Ingrediƫnten

  • 2 eieren
  • 115 ml kokosmelk
  • 75 gr amandelboter (amandelpasta)
  • 40 gr ghee gesmolten, plus extra om in te vetten
  • 100 gr amandelmeel
  • 15 gr tapiocameel
  • 35 gr kokosbloesemsuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zeezout
  • 2 el cacaopoeder

Voor de saus

  • 3 el kokosyoghurt
  • 1 el ahornsiroop
  • 1/2 el amandelboter amandelpasta

Om te serveren


  • Meng de eieren met de kokosmelk, amandelboter en de ghee. Roer het goed door elkaar zodat het een geheel wordt. Meng in een tweede kom het amandel- en tapiocameel, de kokosbloesemsuiker, het bakpoeder, het zeezout en de cacaopoeder.
  • Meng de natte ingrediĆ«nten door de droge ingrediĆ«nten en roer goed met een garde door tot je een egaal beslag hebt.
  • Verwarm een wafelijzer voor en vet de platen goed in. Vul het ijzer met het beslag en bak de wafels goudbruin en gaar. Haal ze eruit en bak zoveel wafels tot het beslag op is. laat ze afkoelen of eet meteen.
  • Meng de ingrediĆ«nten voor de saus goed door en serveer de wafels met de bananen en de saus erover.

Voedingswaarde per portie

Calorieƫn: 514kcal | Koolhydraten: 41g | Eiwit: 14g | Vet: 37g | Verzadigd vet: 10g | Cholesterol: 107mg | Natrium: 198mg | Kalium: 575mg | Vezels: 7g | Suiker: 19g | Vitamine A: 157IU | Vitamine C: 5mg | Calcium: 219mg | Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Ben je fan van wafels? Probeer dan zeker eens deze met gebrande boter! Of deze hartige wafels met spinazie

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.