Snelle kokos-amandelkoekjes

Kokos-amandelkoekjes

Ik riep altijd dat ik nooit koekjes maakte, maar volgens mij kan ik die claim ondertussen niet echt meer vol houden want ik heb best al wel wat koekjes gemaakt zeg maar… 🙂 En er staan al behoorlijk wat koekjes recepten her en der verspreid ook. Deze kokoskoekjes zijn glutenvrij en paleo.

Makkelijk en snel

Als ik dan toch koekjes aan het bakken ben wil ik wel graag dat ze makkelijk zijn en liefst ook nog snel. Niet teveel gedoe met koekjes die uren moet rijsen of iets in die trant. Daar ben ik gewoon niet geduldig genoeg voor. Als je trouwens fan bent van glutenvrije baksel moet je eens kijken bij Marike van Ohmypie, aanrader als je glutenvrij moet of wilt eten. Die gluten mis je hier trouwens geen enkel moment want ze zijn echt heel erg lekker.

Wil je deze kokos-amandelkoekjes nou nog lekkerder maken? Dip dan eens de helft van de koekjes in gesmolten pure chocola en laat dat even uitharden. Officieel moet je de chocola dan natuurlijk tempereren maar daar ben ik geen ster in (ook weer een dingetje met geduld en dergelijke) dus gewoon dippen werkt bij mij ook prima. Of – nog makkelijker – gewoon dippen in choco(melk) en meteen opeten.

Maak er chocoladekoekjes van

Ben je fan van chocola dan kun je deze kokos-amandelkoekjes ook heel makkelijk omtoveren tot chocoladekoekjes. Gewoon wat cacaopoeder toevoegen en klaar.

Ben jij ook fan van het bakken van koekjes? Probeer dan eens deze kokosmakronen met kersen!

Snelle kokoskoekjes

Glutenvrije kokos-amandelkoekjes

5 van 3 stemmen

Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 20 minuten

12 koekjes

Materiaal

  • Oven

Ingrediënten


  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Klop intussen in een kom de olie met een garde door de kokosbloesemsuiker. Voeg het ei toe en klop dit weer door. Meng vervolgens alle droge ingredienten, behalve de geraspte kokos, erdoor zodat een stevig (maar plakkerig) deeg ontstaat.
  • Verdeel het deeg in 12 gelijke porties en rol hier balletjes van. Strooi de geraspte kokos op een bord en rol hier de balletjes doorheen.
  • Leg de balletjes op een bakplaat en druk ze met de palm van je hand een beetje plat. Bak de koekjes ca. 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Vers uit de oven zijn de koekjes het lekkerste, maar je kunt ze ook af laten koelen en tot je ze gaat eten in een luchtdichte trommel bewaren.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 150kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwit: 3g | Vet: 12g | Verzadigd vet: 6g | Cholesterol: 14mg | Natrium: 95mg | Kalium: 31mg | Vezels: 2g | Suiker: 4g | Vitamine A: 20IU | Calcium: 37mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.