Kokosmakronen met kersen die je geproeft moet hebben!
Kokosmakronen
Deze kokosmakronen zijn een gezondere versie van het origineel. Het bevat bijna geen zoetstof, behalve 2 el honing gaat er niks in. En ze zijn echt heerlijk. Bovendien is het nog kersentijd dus het moment om deze lekkernijen dit weekend eens op tafel te zetten. Het is een makkelijk recept en het maakt behoorlijk veel. Wij haalden er ongeveer 20 makronen uit.
Vorige week was Charlotte hier weer voor een kooksessie en maakten we deze als een soort dessert voor na het eten. We maakten behalve de kokosmakronen nog meer lekkere dingen (waaronder een hummus zonder kikkererwten die echt een topper is!) maar die recepten komen binnenkort langs. Had ik al gezegd dat ik een overload aan recepten nog heb liggen? Dat is een luxe probleem want meestal heb ik er niet genoeg en moet ik kunst en vliegwerk uithalen om een nieuw recept te kunnen plaatsen maar daar is dit keer niks van te merken.
Komt ook doordat het wat rustiger is met werk dan gebruikelijk. Goede timing wel zo midden in de zomer, maar ik word er altijd wel een beetje nerveus van. Aan de andere kant komt het wel goed uit, want ik zit met mijn neus in de boeken om in september examen te kunnen doen voor de opleiding Trainer hormoonfactor. Dat is best pittig dus nog even flink aan de bak voor ik weer een diploma op zak heb. Het echte examen was eigenlijk op 23 juni maar ik had op dat moment echt geen tijd gehad om te leren dus ervoor gekozen om die over te slaan en te gaan voor de datum van het herexamen. Voor mij dus het eerste examen. Nou ja, we zien het wel!
Probeer ook eens deze glutenvrije pistachekoekjes!
Kokosmakronen met kersen
Ingrediënten
- 3 eiwitten
- snufje zout
- 1 tl bakzout
- 1 tl citroenazijn
- 2 el honing
- 65 gr amandelmeel
- 120 gr gedroogde kokos
- 150 gr ontpitte kersen in stukjes gesneden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170˚C.
- Begin met het stijfkloppen van de eiwitten. Als het zachte pieken zijn doe je er het zout, het bakzout, de honing en de citroenazijn bij en klop vervolgens tot het stijve pieken vormt.
- Vouw vervolgens met een spatel het amandelmeel, de kokos en de kersen erdoor en roer alles goed om tot het gemengd is.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak hoopjes van het kokosmengsel door dit met 2 theelepels te vormen. Druk het waar nodig een beetje met de hand bij elkaar. Ik had de kersen iets te groot gemaakt waardoor ik af en toe een beetje bij moest drukken maar ze bleven uiteindelijk goed in elkaar zitten.
- Bak voor 15-17 minuten in de oven of tot goudbruin en gaar.
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Pingback: Snelle kokos-amandelkoekjes (paleo, glutenvrij) | Simone's Kitchen
Pingback: Lekker weekend: Glutenvrije pistachekoekjes | Simone's Kitchen