Paleo kokosmakronen met 4 ingrediënten
Deze makkelijke en lekkere kokosmakronen bevatten niet meer dan ingrediënten en zijn super eenvoudig om in elkaar te zetten. Desgewenst met of zonder cacao nibs.
Paleo kokosmakronen
Dit is typisch zo’n geval van een recept dat binnen no time klaar is. En altijd lekker. Ik hou toch al van kokos in het algemeen en kokosmakronen zijn favoriet. Deze paleo kokosmakronen zijn heel erg makkelijk en kun je naar wens ook nog variëren met een laagje chocola eromheen.
Hoe maak je paleo kokosmakronen?
Het recept voor de paleo kokosmakronen heeft welgeteld vier ingrediënten. Een aantal mensen heeft gemeld dat de kokos bij hen niet goed bij elkaar bleef zitten. Het kan zijn dat jouw kokosrasp net wat droger is. Daar zit best nog wel wat verschil in tussen de ene of de andere soort/merk. En waarschijnlijk maakt het ook nog uit hoe oud je kokosrasp is.
Extra eiwit
Merk je nu dat het niet goed genoeg aan elkaar plakt? Dan kun je nog een eiwit toevoegen. Dit zorgt ook meteen voor extra plakkracht. Al wil het ook nog wel eens helpen om even te wachten tot de kokos het vocht heeft opgenomen van de kokosmelk en de honing.
Ik meng het in eerste instantie altijd even door met een lepel. Anders zit ik gegarandeerd helemaal onder de honing. Maar zodra het gemengd is werkt het verder het beste door het met de hand een beetje door te kneden.
Maak dan de bolletjes en leg die op de bakplaat. Laat het zo even staan en als het te los is kun je het nu na een tijdje ook nog beter in elkaar drukken.
De paleo kokosmakronen bak je vervolgens in een minuutje of 15 af in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Wil je ze nog wat spannender? Dip ze dan (nadat ze afgekoeld zijn) ook even in wat gesmolten chocola.
Liever vegan
Dit recept is heel makkelijk om ook vegan te maken. In dat geval gebruik je uiteraard geen eiwit en vervang je de honing door ahornsiroop.
Probeer ook eens deze perzik kokosmakronen
Pin dit recept
Wil je dit recept makkelijk kunnen bewaren? Pin het dan met onderstaande foto
Paleo kokosmakronen
Ingrediënten
- 200 gr geraspte kokos
- 100 ml kokosmelk
- 80 ml honing of ahornsiroop als je het vegan wilt
- 50 gr cacaonibs
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚C
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng intussen de geraspte kokos, de kokosmelk en de honing in een kom.
- Meng eerst met een lepel en kneed vervolgens met je hand goed door tot het mengsel begint te kleven. Kneed dan de cacao nibs door het deeg.
- Vorm met behulp van een lepel en je handen 15 bolletjes van het deeg in de vorm van een kokosmakroon. Leg deze op de bakplaat.
- Bak de kokosmakronen in ca 15 minuten goudbruin en gaar. Laat ze goed afkoelen voordat je ze in een trommel doet om mee te nemen
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.