Simone's Kitchen

Paleo kokosmakronen met cacao

Paleo kokosmakronen

Paleo kokosmakronen

Dit is typisch zo’n geval van een recept dat binnen no time klaar is. En altijd lekker. Ik hou toch al van kokos in het algemeen en kokosmakronen zijn favoriet. Deze paleo kokosmakronen zijn heel erg makkelijk en kun je naar wens ook nog variëren met een laagje chocola eromheen.

Hoe maak je paleo kokosmakronen?

Het recept voor de paleo kokosmakronen heeft welgeteld vier ingrediënten. Een aantal mensen heeft gemeld dat de kokos bij hen niet goed bij elkaar bleef zitten. Het kan zijn dat jouw kokosrasp net wat droger is. Daar zit best nog wel wat verschil in tussen de ene of de andere soort/merk. En waarschijnlijk maakt het ook nog uit hoe oud je kokosrasp is.

Paleo kokosmakronen

Merk je nu dat het niet goed genoeg aan elkaar plakt? Dan kun je nog een eiwit toevoegen. Dit zorgt ook meteen voor extra plakkracht. Al wil het ook nog wel eens helpen om even te wachten tot de kokos het vocht heeft opgenomen van de kokosmelk en de honing.

Ik meng het in eerste instantie altijd even door met een lepel. Anders zit ik gegarandeerd helemaal onder de honing. Maar zodra het gemengd is werkt het verder het beste door het met de hand een beetje door te kneden.

Maak dan de bolletjes en leg die op de bakplaat. Laat het zo even staan en als het te los is kun je het nu na een tijdje ook nog beter in elkaar drukken.

De paleo kokosmakronen bak je vervolgens in een minuutje of 15 af in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Wil je ze nog wat spannender? Dip ze dan (nadat ze afgekoeld zijn) ook even in wat gesmolten chocola.

Liever vegan

Dit recept is heel makkelijk om ook vegan te maken. In dat geval gebruik je uiteraard geen eiwit en vervang je de honing door ahornsiroop.

Probeer ook eens deze perzik kokosmakronen

Pin dit recept

Wil je dit recept makkelijk kunnen bewaren? Pin het dan met onderstaande foto

Paleo kokosmakronen
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Paleo kokosmakronen

Deze lekkere en makkelijke koekjes zet je binnen no time op tafel en kun je naar wens heel goed ook vegan maken.
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 15 min
Porties: 15 koekjes

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng intussen de geraspte kokos, de kokosmelk en de honing in een kom.
  • Meng eerst met een lepel en kneed vervolgens met je hand goed door tot het mengsel begint te kleven. Kneed dan de cacao nibs door het deeg.
  • Vorm met behulp van een lepel en je handen 15 bolletjes van het deeg in de vorm van een kokosmakroon. Leg deze op de bakplaat.
  • Bak de kokosmakronen in ca 15 minuten goudbruin en gaar. Laat ze goed afkoelen voordat je ze in een trommel doet om mee te nemen
Gang: Koek
Keuken: paleo
Trefwoord: bitterkoekjes, kokos, kokosmakronen

Voedingswaarde

Calorieën: 137kcal, Koolhydraten: 8g, Eiwit: 2g, Vet: 12g, Verzadigd vet: 10g, Natrium: 6mg, Kalium: 90mg, Vezels: 3g, Suiker: 5g, Vitamine C: 1mg, Calcium: 5mg, Ijzer: 1mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.