Kokoscake met chocola
Kokoscake met chocola. Hoe lekker klinkt dat wel niet? En het mooie is dat deze in hapklaar formaat gemaakt worden. Ik maakte er 12 cupcakes van maar je kunt het natuurlijk ook in een grote vorm bakken als dat meer je ding is.
Kokoscake met chocola
Ik hou van kokos. En ik hou van cake. Dus deze kokoscake is een match made in heaven als je het mij vraagt. Ze zijn makkelijk om te maken en perfect als traktatie. Ze zijn ook zonder de chocola al heel lekker, dus die is optioneel. En – ook goed om te weten – maak je ze zonder de chocolade glazuur dan kun je ze sneller eten!
De chocolade ganache die erover gaat moet namelijk wel afkoelen. Anders wordt het eten van de kokoscake wel een erg rommelig geheel. Hou je niet van chocola of wil je de chocola op een andere manier in de cake verwerken? Dan kun je ook wat chocolade chips door het beslag heen roeren. Cacaonibs kan ook prima.
Super eenvoudige kokoscake
De cake is heel erg makkelijk om te maken. Het is niet meer dan de ingredienten bij elkaar roeren, verdelen over een muffinblik en even bakken. Cake is klaar. Wil je ze wel maken met de chocolade glazuur laat de cakejes dan echt heel goed afkoelen. Niks erger dan chocola over warme cake gieten. Dat wordt een rommeltje.
Als alternatief kun je ze ook serveren met botercreme erop of een flinke dot slagroom. De kokoscake blijft afgedekt in een luchtdichte doos ongeveer 3-4 dagen goed in de koeling. Ze hoeven niet perse in de koeling (tenzij je de chocolade ganache er al op hebt zitten) maar daardoor blijven ze wel langer smeuïg.
Je kunt de kokoscake zo bakken in een muffinblik maar dan wel heel goed invetten. Papiertjes of siliconen bakvormpjes zijn een veiliger keus.
Kokoscake met chocola
Benodigdheden
Ingrediënten
- 125 gr boter gesmolten
- 80 gr geraspte kokos
- 270 gram poedersuiker gezeefd
- 75 gram bloem gezeefd
- 1/2 tl bakpoeder
- 5 eiwitten
Chocolade glazuur
- 150 gr pure chocola grof gehakt
- 125 ml slagroom
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚ C. Klop de boter, kokos, suiker, bloem, bakpoeder en eiwitten bij elkaar in een kom tot het goed gemengd is.
- Verdeel het over een (heel) goed ingevette 12 stuks muffinplaat (125 ml per muffinbakje ongeveer)
- Zet het 15-20 minuten in de oven tot de cakejes in het midden net gaar zijn en een prikker er schoon uitkomt. Laat 2 minuten rusten, stort ze op een rooster en laat ze dan goed afkoelen.
- Voor het glazuur roer je chocola en room samen in een pan en verwarm dit rustig tot het gesmolten is en een glad geheel vormt.
- Laat afkoelen tot het net nog vloeibaar is en lepel dan over de afgekoelde cakejes en eet meteen.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Dit lijkt me erg lekker!
Alles met mate enzo. Is ook niks aan wanneer het een obsessie wordt.
Veel plezier met spinning!
XXX
gatverdamme, wat lekker nou weer….
Ik doe al 2 maanden een poging wat af te vallen, maar zo gaat dat natuurlijk nooit lukken 😉
Sorry….:)
You go girl! Succes maandag 🙂 (en dinsdag vooral ;)) .
Hahaha. Ja inderdaad! The day after..:)
Oh dat klinkt dus echt heel erg lekker en volgens mij is het super simpel om te maken.
Ja dat is ook hoor. Zo klaar!