Kokoscakejes met chocola | simoneskitchen.nl

Zo.. week weet-ik-veel van onze gezond leven missie en ik geef er de brui aan. Nee, niet aan het gezonde leven maar wel aan het suikervrije gebeuren. Ik ben er veel te veel mee bezig en het resultaat is dan vervolgens dat ik alsnog dingen met suiker zit te eten. Dus voor nu ga ik dan maar gewoon voor minder suiker. Mag dat ook? Na eeuwig uitstellen ben ik vanmorgen ook de sportschool ingestapt en aanstaande maandag heb ik mijn eerste spinning klas in lange, lange tijd. Dan maar zo gedeeltelijk compenseren voor iets te veel eten.

Kokoscake met chocola | simoneskitchen.nl

Ik ben dus nog steeds bezig met een poging tot gezonder leven en meer bewegen maar ik ga jullie er iets minder mee lastig vallen. Misschien eens in de maand een update of wanneer ik daar zin in heb. Niet meer elke week in ieder geval. Gezonde en minder gezonde recepten blijf je hier gewoon terugvinden dus eigenlijk verandert er voor jullie verder niks. Behalve dat ik straks als een gespierde spijker door het leven ga. Hahaha…. Weinig kans! Maar bewegen is goed en echt al veel te lang geleden. En ik weet uit ervaring dat meer sporten bij mij automatisch ook beter eten betekent. Gewoon omdat je na een fikse workout niet aan de dikke repen chocola gaat, want dat is zonde. Vind ik dan.

Ik ben altijd heel sportief geweest maar het laatste jaar is daar volledig de klad ingekomen. Het wordt dus weer tijd.

En om dat goede voornemen dan maar kracht bij te zetten heb ik waanzinnig lekkere kokoscakejes…. 😉 Echt heel erg lekker! Zo lekker dat je er hop zo een tweede van hebt gegeten voor je er erg in hebt. Je bent gewaarschuwd!

Kokoscakejes met chocola | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Kokoscakejes met chocola

Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 30 min
Totale tijd: 45 min
Porties: 12 cupcakes

Ingrediënten

 • 125 gr boter gesmolten
 • 80 gr geraspte kokos
 • 270 gram poedersuiker gezeefd
 • 75 gram bloem gezeefd
 • 1/2 tl bakpoeder
 • 5 eiwitten
 • Puur chocolade glazuur
 • 150 gr pure chocola grof gehakt
 • 125 ml slagroom

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180 C. Klop de boter, kokos, suiker, bloem, bakpoeder en eiwitten bij elkaar in een kom tot het goed gemengd is.
 • Verdeel het over een (heel) goed ingevette 12 stuks muffinplaat (125 ml per muffinbakje ongeveer)
 • Zet het 15-20 minuten in de oven tot de cakejes in het midden net gaar zijn en een prikker er schoon uitkomt. Laat 2 minuten rusten, stort ze op een rooster en laat ze dan goed afkoelen.
 • Voor het glazuur roer je chocola en room samen in een pan en verwarm dit rustig tot het gesmolten is en een glad geheel vormt.
 • Laat afkoelen tot het net nog vloeibaar is en lepel dan over de afgekoelde cakejes en eet meteen.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!