Heerlijke perencake met chocola
In de lucht!
Jaaaa! We zijn in de lucht! Misschien heb je gemerkt dat de site er gisteren een paar uur uit heeft gelegen, terwijl Lindsay (mijn webdesigner) en ik druk bezig waren met het opzetten van de nieuwe layout. Is het je al opgevallen? Ik ben vooral blij met de nieuwe receptenindex. Want kon je vroeger alleen zoeken op de categorie, nu kun je filteren op meerdere categorieën tegelijk (zoek je bijvoorbeeld een glutenvrije cake, dan selecteer je glutenvrij en koek en gebak) of op ingrediënten. En wil je een hoofdgerecht maken met broccoli dan filter je op hoofdgerecht en type je in de zoekbalk broccoli in.
De rest van de site is ook wat strakker en praktischer ingedeeld. Ik hoop dat jullie er net zo blij mee zijn als ik, maar kom je nog gekke dingen tegen die niet lopen dan hoor ik het graag natuurlijk.
Herfstige perencake met chocola
En bij een feestje hoort natuurlijk een lekkere cake, in dit geval een perencake met een beetje chocola. Toegegeven: die chocola is eigenlijk puur voor de show maar je kunt er wat meer overheen smelten als je een choco fan bent. Door de peer blijft de cake heerlijk smeuïg, maar moet ie wel ietsje langer bakken dan normaal. Hou dus even in de gaten dat de bovenkant niet te donker wordt. In mijn oven duurde het een uur in totaal voor de cake gaar was.
Amandelmeel
Mijn amandelmeel bleek op te zijn maar ik had wel nog een berg met blanke amandelen, dus die maalde ik in de keukenmachine tot meel. Dat is een stuk groffer dan wat je normaal in een zakje koopt en dat pakt hier ook heel erg goed uit. Want door de stukjes krijg je ook meteen een lekkere crunch in de cake. Dat hoef je niet te doen natuurlijk maar maakt de cake nóg lekkerder.
Perencake met chocola
Ingrediënten
- 125 gr amandelmeel
- 150 gr zelfrijzend bakmeel
- 150 gr boter zacht of gesmolten
- 150 gr suiker
- 2 eieren
- 2 peren in stukjes
- 1/2 peer voor de bovenkant
- 1 el citroensap
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚C. Bekleed een cakeblik van 25 cm met bakpapier en zet apart.
- Klop de boter en suiker samen en voeg de eieren toe. Voeg de droge bestanddelen toe en klop het tot een geheel. Voeg op het laatst de citroensap nog toe. De stukjes peer schep je erdoor met een lepel. Snij van een peer twee plakken uit het midden en verwijder de pitjes
- Doe je beslag over in de cakevorm en druk de twee peer stukken in de bovenkant. Zet in de oven voor ongeveer 60 minuten of tot een houten prikker er droog uitkomt.
Gefeliciteerd met je mooie site.
Deze cake ziet er heerlijk uit. Die gaan we uitproberen. Klopt het dat ik jouw recepten niet kan opslaan op Pinterest?
Dankjewel Tanja! Als je met je muis over de foto gaat dan komt er een kleine Pinterest knop naar voren als het goed is.
Hè ik zou deze graag maken maar ben glutenintolerant . Waardoor zou ik het zelfrijzend bakmeel kunnen vervangen?
He Saskia. O dat is altijd lastig om een op een te vervangen, maar ik zou adviseren om dit recept te gebruiken https://simoneskitchen.nl/lekker-weekend-glutenvrije-rabarbercake/ en dan de rabarber te vervangen voor de peren. Dan kloppen de verhoudingen in ieder geval 🙂