Heerlijke perencake met chocola
Deze heerlijke perencake maak je met amandelmeel, peren uiteraard en chocola. Match made in heaven!
Heerlijke perencake met chocola
Deze overheerlijke perencake maakte ik vanwege het feit dat mijn nieuwe website design live ging. Want dat is altijd reden om een klein feestje te vieren en deze perencake kan je eigenlijk op elk feestje wel serveren.
Lekker herfstig
Toegegeven: die chocola is eigenlijk puur voor de show maar je kunt er wat meer overheen smelten als je een choco fan bent. Door de peer blijft de cake heerlijk smeuïg, maar moet ie wel ietsje langer bakken dan normaal. Hou dus even in de gaten dat de bovenkant niet te donker wordt. In mijn oven duurde het een uur in totaal voor de cake gaar was.
Ik deed blokjes peer door de cake heen en een schijfje peer aan de bovenkant. Behalve de chocola kun je hier natuurlijk ook heel goed iets van een lekkere icing bij maken. Citroen is daar altijd wel mijn favoriet voor. Daarvoor meng je poedersuiker met wat citroensap tot je de gewenste dikte hebt.
Amandelmeel
Mijn amandelmeel bleek op te zijn maar ik had wel nog een berg met blanke amandelen, dus die maalde ik in de keukenmachine tot meel. Dat is een stuk groffer dan wat je normaal in een zakje koopt en dat pakt hier ook heel erg goed uit. Want door de stukjes krijg je ook meteen een lekkere crunch in de cake. Dat hoef je niet te doen natuurlijk maar maakt de cake nóg lekkerder.
Variaties
De perencake leent zich er ook heel goed voor om te variëren met andere soorten fruit. Denk eens aan appel (dat is de meest voor de hand liggende) maar ook aan blauwe bessen of stukjes mango. Let wel op dat het fruit niet té nat is want dan kan het zijn dat de cake niet goed gaar wordt.
Of je kunt natuurlijk gewoon naar het recept voor de appelcake of voor de cake met blauwe bessen. 🙂
Perencake met chocola
Benodigdheden
Ingrediënten
- 125 gr amandelmeel
- 150 gr zelfrijzend bakmeel
- 150 gr boter zacht of gesmolten
- 150 gr suiker
- 2 eieren
- 2 peren in stukjes
- 1/2 peer voor de bovenkant
- 1 el citroensap
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚C. Bekleed een cakeblik van 25 cm met bakpapier en zet apart.
- Klop de boter en suiker samen en voeg de eieren toe. Voeg de droge bestanddelen toe en klop het tot een geheel. Voeg op het laatst de citroensap nog toe. De stukjes peer schep je erdoor met een lepel. Snij van een peer twee plakken uit het midden en verwijder de pitjes
- Doe je beslag over in de cakevorm en druk de twee peer stukken in de bovenkant. Zet in de oven voor ongeveer 60 minuten of tot een houten prikker er droog uitkomt.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Hè ik zou deze graag maken maar ben glutenintolerant . Waardoor zou ik het zelfrijzend bakmeel kunnen vervangen?
He Saskia. O dat is altijd lastig om een op een te vervangen, maar ik zou adviseren om dit recept te gebruiken https://simoneskitchen.nl/lekker-weekend-glutenvrije-rabarbercake/ en dan de rabarber te vervangen voor de peren. Dan kloppen de verhoudingen in ieder geval 🙂
Gefeliciteerd met je mooie site.
Deze cake ziet er heerlijk uit. Die gaan we uitproberen. Klopt het dat ik jouw recepten niet kan opslaan op Pinterest?
Dankjewel Tanja! Als je met je muis over de foto gaat dan komt er een kleine Pinterest knop naar voren als het goed is.