Simone's Kitchen

Heerlijke perencake met chocola

Perencake met chocola | simoneskitchen.nlIn de lucht!

Jaaaa! We zijn in de lucht! Misschien heb je gemerkt dat de site er gisteren een paar uur uit heeft gelegen, terwijl Lindsay (mijn webdesigner) en ik druk bezig waren met het opzetten van de nieuwe layout. Is het je al opgevallen? Ik ben vooral blij met de nieuwe receptenindex. Want kon je vroeger alleen zoeken op de categorie, nu kun je filteren op meerdere categorieën tegelijk (zoek je bijvoorbeeld een glutenvrije cake, dan selecteer je glutenvrij en koek en gebak) of op ingrediënten. En wil je een hoofdgerecht maken met broccoli dan filter je op hoofdgerecht en type je in de zoekbalk broccoli in.

De rest van de site is ook wat strakker en praktischer ingedeeld. Ik hoop dat jullie er net zo blij mee zijn als ik, maar kom je nog gekke dingen tegen die niet lopen dan hoor ik het graag natuurlijk.

Perencake met chocola | simoneskitchen.nl

Herfstige perencake met chocola

En bij een feestje hoort natuurlijk een lekkere cake, in dit geval een perencake met een beetje chocola. Toegegeven: die chocola is eigenlijk puur voor de show maar je kunt er wat meer overheen smelten als je een choco fan bent. Door de peer blijft de cake heerlijk smeuïg, maar moet ie wel ietsje langer bakken dan normaal. Hou dus even in de gaten dat de bovenkant niet te donker wordt. In mijn oven duurde het een uur in totaal voor de cake gaar was.

Amandelmeel

Mijn amandelmeel bleek op te zijn maar ik had wel nog een berg met blanke amandelen, dus die maalde ik in de keukenmachine tot meel. Dat is een stuk groffer dan wat je normaal in een zakje koopt en dat pakt hier ook heel erg goed uit. Want door de stukjes krijg je ook meteen een lekkere crunch in de cake. Dat hoef je niet te doen natuurlijk maar maakt de cake nóg lekkerder.

Perencake met chocola | simoneskitchen.nl

4 from 1 vote
Perencake met chocola | simoneskitchen.nl
Perencake met chocola
Voorbereiding
10 mins
Kooktijd
1 hr
Totale tijd
1 hr 10 mins
 

Lekkere en makkelijke cake die door het amandelmeel extra lekker wordt

Soort: Koek
Keyword: amandelmeel, peren
Servings: 10 plakken
Ingredienten
  • 125 gr amandelmeel
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 150 gr boter zacht of gesmolten
  • 150 gr suiker
  • 2 eieren
  • 2 peren in stukjes
  • 1/2 peer voor de bovenkant
  • 1 el citroensap
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180˚C. Bekleed een cakeblik van 25 cm met bakpapier en zet apart.

  2. Klop de boter en suiker samen en voeg de eieren toe. Voeg de droge bestanddelen toe en klop het tot een geheel. Voeg op het laatst de citroensap nog toe. De stukjes peer schep je erdoor met een lepel. Snij van een peer twee plakken uit het midden en verwijder de pitjes

  3. Doe je beslag over in de cakevorm en druk de twee peer stukken in de bovenkant. Zet in de oven voor ongeveer 60 minuten of tot een houten prikker er droog uitkomt.

 

4 comments

  1. Gefeliciteerd met je mooie site. 
    Deze cake ziet er heerlijk uit. Die gaan we uitproberen. Klopt het dat ik jouw recepten niet kan opslaan op Pinterest?

  2. Hè ik zou deze graag maken maar ben glutenintolerant . Waardoor zou ik het zelfrijzend bakmeel kunnen vervangen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos