Simone's Kitchen

Heerlijke romige paddenstoelensoep

Wat is jouw ultieme kerstvoorgerecht?

Als je het hebt over kerst dan heeft bijna iedereen minstens een driegangen menu. En de echt ambitieuze mensen gaan wel tot vijf of zes gangen. Persoonlijk vind ik het natuurlijk leuk om te koken maar heb ik geen zin in onnodige stress op het moment dat er veel mensen over de vloer komen. Dus kies ik toch vaak voor gemak, dingen die je al van tevoren klaar kunt maken of die binnen no time gereed zijn.

Romige paddenstoelensoep

Deze romige paddenstoelensoep valt in de categorie makkelijk en van tevoren klaar te maken. Het is licht genoeg om als voorgerecht te gebruiken en smaakt geweldig.

Je kunt er paddenstoelen in verwerken die jezelf lekker vindt. In dit geval verwerkten we er oesterzwammen, shiitake, kastanjechampignons en nog wat van die kleine paddenstoeltjes in. Zorg dat je de paddenstoelen even lekker aanbakt tot ze gaar zijn. In de soep doe je ze pas op het eind erbij dus daar garen ze niet echt verder. En je wilt wel bite hebben in de paddenstoelen maar ongaar zijn ze niet lekker natuurlijk.

Kou

Ondertussen is het – eindelijk – flink koud geworden. Of nou ja, flink… is misschien een overdreven omschrijving. tenslotte zitten we al aan het eind van het jaar dus dat het koud is zou normaal moeten zijn. Maar tot nu toe hebben we daar eigenlijk weinig van gemerkt. Dus ik ben blij dat het nu tenminste zo af en toe onder nul duikt. Ik bedenk dan altijd dat ik daar volgend jaar in de zomer profijt van hebt. Want minder muggen. Hoop ik.

Bovendien vind ik dat kou bij deze tijd van het jaar hoort. Ik vind niks stommer dan een kerstdag waarbij de zon schijnt en het 10 graden boven nul is. Kerst moet koud zijn en liefst met sneeuw natuurlijk, maar dat zal vast niet gebeuren.  En als er dan geen sneeuw ligt dan moet het grijs en donker zijn. Als er wél sneeuw ligt, dan mag de zon wel schijnen.

En verder heb ik helemaal geen kerstwensen. Hahaha.

Romige paddenstoelensoep | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Romige paddenstoelensoep

Lekkere romige soep die niet al te zwaar is. Ook lekker met wat gorgonzola erin!
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 grote ui gesnipperd
  • 300 gr gemengde paddenstoelen in stukken gesneden
  • 250 ml kookroom
  • 1 liter bouillon bospaddenstoelen
  • 1 el bloem
  • 1 klont boter
  • paar takjes tijm
  • peper en zout

Instructies

  • Bak de paddenstoelen beetgaar in de boter met tijm. In een soeppan bak je de ui aan tot deze glazig is. Voeg de bloem toe en bak deze even mee.
  • Voeg de bouillon toe en roer tot het kookt. Doe de kookroom erbij en laat het geheel al kokend even indikken. Doe de paddenstoelen op het laatst erbij.
Gang: Soep
Trefwoord: paddenstoelen

Fan van paddenstoelen? Probeer dan ook eens deze knolselderijsoep met wilde paddenstoelen!

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!