3-ingrediënten keto cloud brood
Een van de nadelen van paleo, low carb of keto eten is het feit dat je geen gewone boterham kunt eten. En hoewel ik brood over het algemeen niet echt mis, mis ik wel de mogelijkheid om onderweg snel iets te eten. Dat maakt deze 3-ingrediënten keto brood sandwiches absoluut perfect. Ze zijn luchtig, makkelijk te maken en gewoon heerlijk. Perfect als je een keto of koolhydraatarm dieet volgt. Dus als je brood mist? Dit is het makkelijke keto brood recept voor jou.
Wat gaat er in dit keto brood recept:
Heel eerlijk; niet veel. Je hebt de volgende ingrediënten nodig (het volledige recept met alle aantallen vind je onderin, in de receptkaart!)
- 3 eieren
- azijn
- bakpoeder
- Griekse yoghurt
O en een beetje zout. En dat is alles.
Het belangrijkste ingrediënt voor dit keto cloud recept is uiteraard eieren. Het zijn eenvoudige ingrediënten die je gebruikt voor dit graanvrije brood.
Het eerste wat je doet om ze te maken is je eieren splitsen in eiwit en eigeel. Je voegt de azijn toe aan de eiwitten en klopt ze met een handmixer tot stijve pieken. Voeg in dit stadium ook het zout toe. Verwarm ondertussen de oven voor op 150˚C.
Officieel geloof ik dat je voor dit recept crème de tartaar moet gebruiken, maar omdat die niet in de supermarkt te vinden is, heb ik het alternatief gekozen, namelijk azijn en bakpoeder. Dat werkte prima, dus dat scheelt een reis naar de speciaalzaak (en een ander ingrediënt dat je maar zelden gebruikt).
Kloppen eidooiers
De volgende stap is het opkloppen van de eierdooiers met de Griekse yoghurt. In plaats van yoghurt kun je dit ook maken met roomkaas, ricotta, kwark en eventueel soortgelijke dingen. Zodra je het eidooiermengsel hebt geklopt tot het glad is, kun je de eiwitten bij de dooiers doen. Ik gebruik een spatel om deze samen te vouwen. Gewoon om ervoor te zorgen dat ik het luchtigste resultaat overhoud.
Bakken
Je bekleedt een bakplaat met perkamentpapier en je schept het mengsel op de plaat. Ik gebruikte een 1/4 kopje om het mengsel te scheppen en op de bakplaat te laten vallen. Ik was een beetje bang dat alles zou mengen, maar het bleef perfect zitten.
Je bakt ze ongeveer 30 minuten in de oven of tot ze goudbruin zijn. Open de oven niet tussendoor, want dan kunnen ze tijdens het bakken leeglopen. Haal ze uit de oven en laat ze even op kamertemperatuur komen voordat je ze van het papier haalt. Ik heb een spatel gebruikt om ze eraf te halen.
Ze kunnen soms een beetje aan het papier plakken, dus met een spatel zijn ze het makkelijkst te verwijderen.
Oopsie brood
Blijkbaar wordt dit heerlijke brood ook wel eens oopsie brood genoemd. Ik heb gelezen dat de reden daarvoor is dat de uitvinding ervan min of meer een ongeluk was. Eerlijk gezegd dacht ik dat de naam te maken had met het feit dat ze na het bakken een stuk platter worden. Soort van ‘o oopsie’. hahaha
Maar dat doet niets af aan de smaak. Hij rijst in de oven, maar wordt na het bakken wat platter. Ik had verwacht dat het platter zou worden, dus ik was aangenaam verrast door het resultaat. Ik zal zeker de nodige variaties proberen voor de volgende keer.
Waar komt dit keto brood vandaan?
Naast het bovenstaande verhaal dat het een vergissing is, heb ik ook verhalen gezien dat het oorspronkelijk gemaakt is voor het Atkins dieet. Eeuwen geleden. Het schijnt ook een hit te zijn op tik tok waar ze een versie maken van eiwitten, suiker en maizena. Wat natuurlijk anders is dan deze gezondere versie.
Hoe smaakt dit keto brood?
Om eerlijk te zijn is de smaak van dit keto brood vrij subtiel. Ik vond het niet te eierig (is dat een woord?), maar ik denk dat het ook grotendeels afhangt van hoe je het eet. Ik at de mijne met kaas, salade en avocado. Je kunt het ook besmeren met andere dingen zoals pindakaas of een beetje parmezaanse kaas. Aangezien dit een koolhydraatarm brood is, wil je het beleg ook koolhydraatarm houden.
Waarom zou je keto brood eten?
Er zijn veel varianten van keto-brood en sommige commerciële broodsoorten zitten vol met veel toevoegingen. Dit eenvoudige recept gebruikt echt maar 3 ingrediënten en is het perfecte voertuig voor alle andere toppings die je zou willen eten. Dit specifieke brood is dus heerlijk als je aan het afvallen bent en je wilt vasthouden aan koolhydraatarm brood. Het is de beste optie die ik tot nu toe heb kunnen vinden
Variaties
Het is ook gemakkelijk om verschillende smaken toe te voegen in het keto brood. Denk aan eenvoudige dingen zoals het toevoegen van een beetje knoflookpoeder of gedroogde kruiden zoals rozemarijn of tijm. Aangezien dit de eerste keer was dat ik dit 3-ingrediënten keto brood maakte zal ik zeker verschillende dingen uitproberen. Dit 0 g koolhydraten recept is geweldig om verschillende dingen uit te proberen.
Keto cloud bread
Benodigdheden
- Mixer
Ingrediënten
- 3 eieren
- 1/4 tl azijn
- 1/4 tl bakpoeder
- 80 gr Griekse yoghurt
- snufje zout
Instructies
- Splits de eieren en hou eiwitten en eidooiers apart. Verwarm de oven voor op 150˚C.
- In een kom mix je de eiwitten met 1/4 tl azijn en een klein beetje zout. Klop deze tot stijve pieken.
- In de andere kom doe je de eidooiers met de yoghurt en het bakpoeder en ook deze klop je even door.
- Voeg de eiwitten toe aan de eidooiers en vouw deze om met een spatel zodat de lucht er zo goed mogelijk in blijft.
- Maak hoopjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zet in de oven voor 30 minuten of tot goudbruin en gaar.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.