Simone's Kitchen

Koolhydraatarme keto koekjes met kokos

Keto koekjes

Keto koekjes maken

Deze koolhydraatarme keto koekjes met kokos maakte ik alweer een tijdje geleden voor paleo magazine. Ik moet er wel meteen bijzeggen dat dit basiskoekjes zijn. Een beetje extra’s kunnen ze nog wel gebruiken.

De koekjes in de basis zijn al lekker, maar tijdens het maken had ik er geen zout in gedaan. Suf natuurlijk. Maar goed je kunt ze dus nog lekkerder maken door er wat smaakmakers aan toe te voegen. Wil je ze hartig maken dan gebruik je zout en bijvoorbeeld wat uitgebakken spekjes voor erdoor. Ook geraspte kaas is hier heel lekker in. Sterker nog, ik denk dat ik binnenkort een tweede versie van de keto koekjes ga maken en daar kaas en spek doorheen ga doen. Lijkt me heerlijk!

Zoete variant

Wil je een zoete variant van de koekjes maken dan kan dat natuurlijk ook. Het probleem met zoet is natuurlijk wel dat daar koolhydraten in zitten. De uitzondering hierop is erythritol Hierin zitten geen of minder koolhydraten en kun je dus goed gebruiken als je keto wilt eten maar wel af en toe iets zoets wilt nuttigen.

Voor de zoete variant van de keto koekjes zou ik er dan nog wat smaakmakers als bijvoorbeeld kardemom, kaneel of gember doorheen doen om het compleet te maken.

Voor deze keto koekjes gebruikte ik kokosmeel en ghee als vetstof. Dit kun je ook goed vervangen door kokosolie. Dan wordt de kokossmaak natuurlijk nog sterker.

De sesamzaadjes en de tahini zijn ook optioneel. Maak je er een versie van met kaas en spek dan zou ik de tahini en sesam weglaten, maar allebei kan natuurlijk ook.

Om de koekjes te vormen kun je het makkelijkste een kleine ijsschep gebruiken. Je krijgt dan bolletjes ter grootte van een pingpong balletjes ongeveer Dat is de perfecte maat. Met dit recept maak je ongeveer 14 keto koekjes. Uiteraard kun je er ook grotere koekjes van maken. Dan heb je vanzelfsprekend minder en zul je ook de tijd in de oven moeten aanpassen.

Keto koekjes
Print recept Pin recept
No ratings yet

Kokosbiscuitjes

Dit basis recept is makkelijk aan te passen naar je smaak. Voeg wat zout toe voor hartige koekjes en voeg wat suiker toe voor zoete koekjes. Ook heerlijk om er verkruimeld spek doorheen te verwerken bijvoorbeeld.
Bereidingstijd: 30 min
Totale tijd: 30 min
Porties: 14 koekjes

Benodigdheden

  • Kleine ijsschep

Ingrediënten

  • 50 gr kokosbloem
  • ¼ tl bakingsoda
  • 60 ml gesmolten ghee
  • 4 grote eieren
  • ½ el sesamzaadjes
  • 2 el tahini
  • 1 tl zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Voeg de kokosmeel en baksoda toe aan een kom en meng door.
  • Giet de gesmolten ghee erbij en mix goed door met een mixer.
  • Voeg een voor een de eieren toe en meng goed door. In eerste instantie lijkt het niet alsof je hier een koekje van kunt bakken maar klop het wat langer door en het wordt stevig!
  • Gebruik een kleine ijslepel om het deeg te meten en leg ze zo op een bakplaat.
  • Bak in de oven voor 20 minuten of tot goudbruin en gaar
Gang: Koek en gebak
Keuken: paleo
Trefwoord: kokosbloem

Voedingswaarde

Calorieën: 85kcal, Koolhydraten: 3g, Eiwit: 3g, Vet: 7g, Verzadigd vet: 4g, Meervoudigd onverzadigd vet: 1g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 2g, Transvet: 1g, Cholesterol: 58mg, Natrium: 215mg, Kalium: 29mg, Vezels: 1g, Suiker: 1g, Vitamine A: 69IU, Vitamine C: 1mg, Calcium: 13mg, Ijzer: 1mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.