Deze lekkere hartige koolhydraatarme broodjes met kip zijn glutenvrij, makkelijk om te maken en perfect als vervanging van bijvoorbeeld focaccia bij de maaltijd.

Koolhydraatarme broodjes met kip

Koolhydraatarme broodjes met kip

Alweer een hele tijd terug maakte ik samen met Charlotte koolhydraatarme broodjes van Oanh, die echt waanzinnig lekker waren. Die waren echter niet paleo en hoewel dat zeker geen must is vond ik het wel een leuke uitdaging om deze koolhydraatarme broodjes met kip ook meteen paleoproof te maken.

Ik koos er ook voor om de broodjes te maken met chufa in plaats van amandelmeel. Beiden is mogelijk trouwens, dus heb je wel amandelmeel in huis en geen chufa dan kun je dat vervangen.

koolhydraatarme broodjes met kip

Met kip

Ik koos dit keer voor kipdijfilet in de broodjes, olijven, pesto en Thaise basilicum. De laatste heb ik in de tuin staan maar heb je dat niet dan kun je het uiteraard vervangen voor gewone basilicum. Ik bakte de koolhydraatarme broodjes met kip in mijn favoriete puntvorm. Deze is van siliconen gemaakt en daardoor kun je de broodjes makkelijk lossen.

Ik had op het moment dat ik deze broodjes maakte geen geraspte kaas voor de hand, maar dat zou ook zeker niet misstaan hier. Zo’n lekker laagje met krokante kaas voegt wel wat toe. Uiteraard niet gebruiken als je paleo eet, maar wel een aanrader als je dat niet doet.

De broodjes kun je zo eten of je kunt ze ook nog beleggen met bijvoorbeeld wat gerookte zalm. Dat misstaat zeker niet. Ik eet ze graag bij een lekkere kom soep of als snelle tussendoor. Vries extra broodjes per stuk in zodat je altijd wat op voorraad hebt.

Koolhydraatarme broodjes met kip

Lekker veel vulling

Door de hoeveelheid vulling zijn de broodjes ook behoorlijk vullend. Klein aandachtspuntje met de kip. Snij die wel in stukjes die klein genoeg zijn, anders is het wat lastig verdelen over de broodjesvorm.

Koolhydraatarme broodjes met kip
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Koolhydraatarme broodjes met kip

Lekkere koolhydraatarme broodjes met pesto en kip
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 8 stuks

Ingrediënten

  • 400 gr kipdijfilet in stukjes
  • peper en zout
  • 1 el kokosolie
  • 6 eieren
  • 3 el pesto
  • 60 ml kokosmelk
  • 3 tl bakpoeder
  • 100 gr chufa
  • 40 gr gebroken lijnzaad
  • 1/2 tl cayenne
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 3 el zwarte olijven zonder pit, gehakt
  • 3 takjes Thaise basilicum fijn gesneden
  • 3 takjes peterselie fijn gesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C
  • Neem een bakvorm naar keuze en vet deze goed in. Je kunt hier muffinvormpjes van maken of een andere kleine bakvorm naar keuze.
  • Verhit een koekenpan met de kokosolie en bestrooi de stukjes kipdij met peper en zout. Bak deze in de kokosolie gaar en goudbruin. Verdeel de kip over de vormpjes.
  • Neem een grote mengkom en breek hier de eieren in. Voeg de pesto toe en de kokosmelk en meng met een garde door.
  • Voeg hier bakpoeder, chufa, lijnzaad en de specerijen aan toe. Mix dit even door en voeg als laatste de fijngesneden kruiden toe en eventueel nog extra zout naar smaak.
  • Verdeel je eiermengsel over de stukjes kip en eindig met wat gehakte olijven aan de bovenkant.
  • Zet in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30-35 minuten.
Gang: Bijgerecht
Keuken: paleo
Trefwoord: chufa, kipdij

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 302kcal, Koolhydraten: 12g, Eiwit: 14g, Vet: 23g, Verzadigd vet: 7g, Meervoudigd onverzadigd vet: 4g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 6g, Transvet: 1g, Cholesterol: 172mg, Natrium: 190mg, Kalium: 415mg, Vezels: 3g, Suiker: 3g, Vitamine A: 421IU, Vitamine C: 1mg, Calcium: 131mg, Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!