Koolhydraatarme broodjes met kip
Deze lekkere hartige koolhydraatarme broodjes met kip zijn glutenvrij, makkelijk om te maken en perfect als vervanging van bijvoorbeeld focaccia bij de maaltijd.
Koolhydraatarme broodjes met kip
Alweer een hele tijd terug maakte ik samen met Charlotte koolhydraatarme broodjes van Oanh, die echt waanzinnig lekker waren. Die waren echter niet paleo en hoewel dat zeker geen must is vond ik het wel een leuke uitdaging om deze koolhydraatarme broodjes met kip ook meteen paleoproof te maken.
Ik koos er ook voor om de broodjes te maken met chufa in plaats van amandelmeel. Beiden is mogelijk trouwens, dus heb je wel amandelmeel in huis en geen chufa dan kun je dat vervangen.
Met kip
Ik koos dit keer voor kipdijfilet in de broodjes, olijven, pesto en Thaise basilicum. De laatste heb ik in de tuin staan maar heb je dat niet dan kun je het uiteraard vervangen voor gewone basilicum. Ik bakte de koolhydraatarme broodjes met kip in mijn favoriete puntvorm. Deze is van siliconen gemaakt en daardoor kun je de broodjes makkelijk lossen.
Ik had op het moment dat ik deze broodjes maakte geen geraspte kaas voor de hand, maar dat zou ook zeker niet misstaan hier. Zo’n lekker laagje met krokante kaas voegt wel wat toe. Uiteraard niet gebruiken als je paleo eet, maar wel een aanrader als je dat niet doet.
De broodjes kun je zo eten of je kunt ze ook nog beleggen met bijvoorbeeld wat gerookte zalm. Dat misstaat zeker niet. Ik eet ze graag bij een lekkere kom soep of als snelle tussendoor. Vries extra broodjes per stuk in zodat je altijd wat op voorraad hebt.
Lekker veel vulling
Door de hoeveelheid vulling zijn de broodjes ook behoorlijk vullend. Klein aandachtspuntje met de kip. Snij die wel in stukjes die klein genoeg zijn, anders is het wat lastig verdelen over de broodjesvorm.
Koolhydraatarme broodjes met kip
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚C
- Neem een bakvorm naar keuze en vet deze goed in. Je kunt hier muffinvormpjes van maken of een andere kleine bakvorm naar keuze.
- Verhit een koekenpan met de kokosolie en bestrooi de stukjes kipdij met peper en zout. Bak deze in de kokosolie gaar en goudbruin. Verdeel de kip over de vormpjes.
- Neem een grote mengkom en breek hier de eieren in. Voeg de pesto toe en de kokosmelk en meng met een garde door.
- Verdeel je eiermengsel over de stukjes kip en eindig met wat gehakte olijven aan de bovenkant.
- Zet in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30-35 minuten.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.