Deze lekkere keto muffins maak je met blauwe bessen. De muffins zijn glutenvrij en paleo.

keto muffins met blauwe bessen

Keto muffins met blauwe bessen

In de maan januari is keto best een hot item. Deze keto muffins maakte ik alweer een hele tijd geleden voor een special in paleo magazine met keto recepten. Best lastig want ook bij deze zitten er toch nog wel wat koolhydraten in. Niet veel maar wel een beetje. Natuurlijk komen de meeste koolhydraten van de blauwe bessen en de kokosbloesemsuiker dus wil je er nog minder dan kun je overwegen om die weg te laten. De kokosbloesemsuiker kun je vervangen door erythritol. Dat schijnt veel gebruikt te worden in de keto keuken.

Ik heb er geen ervaring mee dus hoe je het gebruikt en in welke verhouding kan ik je helaas niet vertellen. Maar dat is dus een optie in plaats van de suiker.

Glutenvrij

De keto muffins zijn glutenvrij en ook natuurlijk koolhydraatarm en paleo. Maar nog veel belangrijker is dat ze ook nog eens heel lekker zijn. Ik hou van dit soort eenvoudige muffins om te maken. De hoeveelheid in dit recept maakt genoeg voor 6 muffins, dus wil je er meer dan kun je het recept eenvoudig vermenigvuldigen tot de gewenste aantallen.

Net als alle glutenvrije muffins is het handig om ze te bakken in siliconen bakvormpjes. Dus ook als je een muffinblik gebruikt dan is het aan te raden om deze eerst te bekleden met de bakvormpjes. Ik spuit die ook nog even in met bakspray. Als ik ergens een hekel aan heb dan is het wel aan het plakken van muffins aan de vormpjes. En dat je dan allemaal halve muffins eruit haalt. Zo irritant.

Check ook onderstaande recepten eens

Keto blauwebessen muffins

Keto blauwe bessenmuffins

5 van 1 stem
GangKoek en gebak
KeukenKeto, paleo

Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 35 minuten
totaal 35 minuten

6 muffins

Materiaal

Ingrediënten


  • Verwarm de oven voor op 175˚C
  • Neem een mengkom en voeg hier amandelmeel, kokosbloesemsuiker, bakpoeder en zout bij elkaar en roer even door.
  • Voeg in een andere kom kokosolie, amandelmelk, ei en vanille bij elkaar en roer dit goed door.
  • Meng droog en nat bij elkaar en mix tot een egaal deeg. Roer de blauwe bessen erdoor.
  • Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak in de voorverwarmde oven voor 25 minuten of tot gaar en goudbruin.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 260kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwit: 7g | Vet: 21g | Verzadigd vet: 7g | Meervoudigd onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g | Transvet: 1g | Cholesterol: 55mg | Natrium: 48mg | Kalium: 51mg | Vezels: 3g | Suiker: 8g | Vitamine A: 88IU | Vitamine C: 2mg | Calcium: 79mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.