Perzik-kokosmakronen – zomer op je bordje
Perzik-kokosmakronen
Als ik moet kiezen welke koekjes ik misschien wel het allerlekkerste vind dan kies ik toch wel vaak voor kokosmakronen. Ik hou sowieso al van de smaak van kokos en dan verpakt in een heerlijk koekje… die wil je gewoon maken.
Deze perzik-kokosmakronen zijn bovendien glutenvrij, super makkelijk om te maken en hou je niet van perzik? Probeer ze dan ook eens met ander fruit. Wel handig om het fruit niet te groot te snijden want onthoud dat het in een koekjes moet.
Zomers weer
Het steenfruit begint nu massaal aanwezig te zijn. Een van mijn favoriete periodes ondanks het feit dat ik niet heel goed tegen steenfruit kan.
Het begon eigenlijk met wilde perzik. Ik maakte daar een salade van met een vriendin, alweer een aantal jaar geleden. En dat bleek echt een slecht idee te zijn. De haartjes van de wilde perzik zorgden voor een flinke uitslag en het vruchtvlees maakte het niet beter.
Bakken
Inmiddels ben ik erachter dat het bakken van steenfruit zoals hier ook in deze perzik-kokosmakronen een stuk beter gaat. Fruit in blik ook, maar daar zit meestal bakken met suiker in. Dus ik geef de voorkeur aan vers. En eenmaal gebakken in koekjes of in een lekkere crumble bijvoorbeeld gaat het goed.
Wil je deze perzik-kokosmakronen dus maken en je hebt ook problemen met steenfruit? Onthoud dan dat bakken het meestal elimineert, maar dat ligt aan de ernst van je allergie natuurlijk.
Mijn allergie is gelukkig niet levensbedreigend. Ik kan bijvoorbeeld kersen goed eten en neem die jeuk aan mijn gehemelte dan wel voor lief als het
Ben je ook liefhebber van kokos? Probeer dan ook eens deze lekkere kokos-amandelkoekjes.
Pin dit recept
Wil je dit recept bewaren en weer makkelijk terug kunnen vinden? Pin het dan met onderstaande foto voor je eigen pinboards!
Perzik-kokosmakronen
Ingrediënten
- 3 eiwitten
- snufje zout
- 1 tl bakzout
- 1 tl citroensap
- 2 el honing
- 150 gr perzik schoongemaakt gewicht
- 120 gr geraspte kokos
- 65 gr amandelmeel
Instructies
- Verwarm de oven op 180˚C.
- Klop eerst het eiwit halfstijf, voeg dan het zout, bakzout, citroensap en de honing toe en klop tot de eiwitten stijve pieken vormen.
- Snij de perzik in kleine stukjes. Het moet zo door het koekdeeg dus hoe kleiner des te makkelijker het te verwerken valt. Het mogen wel stukjes blijven!
- Voeg hier de gedroogde kokos, amandelmeel en de perzikstukjes aan toe en roer tot het goed gemengd is.
- Bekleed nu een bakplaat met bakpapier en vorm met een theelepel en je handen kleine hoopjes.
- Zet in de oven voor 15 minuten of tot goudbruin en gaar.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.