Simone's Kitchen

Perzik-kokosmakronen – zomer op je bordje

Perzik-kokosmakronen

Perzik-kokosmakronen

Als ik moet kiezen welke koekjes ik misschien wel het allerlekkerste vind dan kies ik toch wel vaak voor kokosmakronen. Ik hou sowieso al van de smaak van kokos en dan verpakt in een heerlijk koekje… die wil je gewoon maken.

Deze perzik-kokosmakronen zijn bovendien glutenvrij, super makkelijk om te maken en hou je niet van perzik? Probeer ze dan ook eens met ander fruit. Wel handig om het fruit niet te groot te snijden want onthoud dat het in een koekjes moet.

Zomers weer

Het steenfruit begint nu massaal aanwezig te zijn. Een van mijn favoriete periodes ondanks het feit dat ik niet heel goed tegen steenfruit kan.

Het begon eigenlijk met wilde perzik. Ik maakte daar een salade van met een vriendin, alweer een aantal jaar geleden. En dat bleek echt een slecht idee te zijn. De haartjes van de wilde perzik zorgden voor een flinke uitslag en het vruchtvlees maakte het niet beter.

Bakken

Inmiddels ben ik erachter dat het bakken van steenfruit zoals hier ook in deze perzik-kokosmakronen een stuk beter gaat. Fruit in blik ook, maar daar zit meestal bakken met suiker in. Dus ik geef de voorkeur aan vers. En eenmaal gebakken in koekjes of in een lekkere crumble bijvoorbeeld gaat het goed.

Wil je deze perzik-kokosmakronen dus maken en je hebt ook problemen met steenfruit? Onthoud dan dat bakken het meestal elimineert, maar dat ligt aan de ernst van je allergie natuurlijk.

Mijn allergie is gelukkig niet levensbedreigend. Ik kan bijvoorbeeld kersen goed eten en neem die jeuk aan mijn gehemelte dan wel voor lief als het

Ben je ook liefhebber van kokos? Probeer dan ook eens deze lekkere kokos-amandelkoekjes.

Pin dit recept

Wil je dit recept bewaren en weer makkelijk terug kunnen vinden? Pin het dan met onderstaande foto voor je eigen pinboards!

Perzik-kokosmakronen
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Perzik-kokosmakronen

Is het niet het juiste seizoen voor perzik dan kun je hier willekeurig welke andere steenvrucht voor gebruiken en zo elke keer weer andere koekjes presenteren! Je kunt uiteraard ook perzik uit blik gebruiken als deze op eigen sap is bewaard zonder verdere toevoegingen
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 15 min
Porties: 20 koekjes

Ingrediënten

  • 3 eiwitten
  • snufje zout
  • 1 tl bakzout
  • 1 tl citroensap
  • 2 el honing
  • 150 gr perzik schoongemaakt gewicht
  • 120 gr geraspte kokos
  • 65 gr amandelmeel

Instructies

  • Verwarm de oven op 180˚C.
  • Klop eerst het eiwit halfstijf, voeg dan het zout, bakzout, citroensap en de honing toe en klop tot de eiwitten stijve pieken vormen.
  • Snij de perzik in kleine stukjes. Het moet zo door het koekdeeg dus hoe kleiner des te makkelijker het te verwerken valt. Het mogen wel stukjes blijven!
  • Voeg hier de gedroogde kokos, amandelmeel en de perzikstukjes aan toe en roer tot het goed gemengd is.
  • Bekleed nu een bakplaat met bakpapier en vorm met een theelepel en je handen kleine hoopjes.
  • Zet in de oven voor 15 minuten of tot goudbruin en gaar.
Gang: Koek
Keuken: paleo
Trefwoord: kokos, perzik

Voedingswaarde

Calorieën: 51kcal, Koolhydraten: 4g, Eiwit: 1g, Vet: 4g, Verzadigd vet: 2g, Natrium: 72mg, Kalium: 43mg, Vezels: 1g, Suiker: 3g, Vitamine A: 24IU, Vitamine C: 1mg, Calcium: 8mg, Ijzer: 1mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.