Hartige wafels met spinazie en ei | simoneskitchen.nl

Vega vs vegan

Misschien dat elke vegetarier die beslissing op gegeven moment moet nemen. Ga ik ‘all the way’ en eet ik alleen nog vegan of blijf ik vegetarisch eten? Voor iedereen die het verschil niet helemaal duidelijk is: een korte omschrijving:

Vegetarisch

Iemand die geen producten eet waarvoor een dier moet worden gedood. Dus geen vlees of vis maar ook geen gelatine (wordt gemaakt met bot) of kaas van waar dierlijk stremsel voor wordt gebruikt. Een vegetariër eet dus wel zuivel, kaas en eieren.

Vegan of veganistisch

Iemand die vegan eet, eet helemaal geen dierlijke producten. Dus ook geen zuivel, geen eieren, geen kaas, maar ook geen honing bijvoorbeeld. Bovendien zal een vegan ook geen dierlijke producten gebruiken in kleding (leer) of makeup waar dierproeven voor gedaan zijn. (vegetarier doet dat trouwens ook vaak niet hoor!)

20170223-blog3648

Je snapt dus wellicht dat dit recept niet vegan is (ei, boter, melk, kaas!) maar ik heb me opgegeven voor de vegan challenge die 1 april is begonnen. Waarom? Nou ten eerste wil ik eens kijken hoe dat bevalt. Bovendien is dit de allerbeste tijd voor mij om het te proberen want mijn hooikoorts wordt altijd erger als ik zuivel eet. Dus dat minder ik in deze periode toch al. Ik weet nog niet of ik het helemaal voor de volle 100% ga doen. Ik wil geen muiterij hier in huis dus ik ga voor mezelf zeker minder zuivel eten maar wellicht voor Tom zo nu en dan wel een eitje bakken of koken.

20170223-blog3651

Kortom, ik ga mijn uiterste best doen om het vol te houden. Doe je mee? En ter inspiratie kun je alvast hier kijken naar alle vegan recepten op de site (best veel al eigenlijk..)

Hartige wafels met spinazie en ei | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Hartige wafels met ei en spinazie

Porties: 6 grote wafels

Ingrediënten

 • 4 grote eieren gesplitst
 • 300 gr bloem
 • ½ tl bakzout
 • snufje paprika
 • ½ tl mosterdpoeder
 • ¼ bosje bieslook gehakt
 • 200 gr cheddar kaas geraspt
 • 200 gr spinazie gehakt
 • 50 gr boter
 • 400 ml melk

Instructies

 • Klop de eiwit tot stijve pieken. In een aparte kom, meng je bloem, baking soda, paprika, mosterd poeder, bieslook en doe zout en peper erbij. Roer de geraspte kaas door het mengsel. Maak dan een gat in het midden en voeg de eidooiers en gesmolten boter erbij. Mix het samen en terwijl je klopt voeg je langzaam de melk toe tot je een glad beslag hebt. Vouw de eiwit hierdoorheen.
 • Als laatste voeg je de spinazie toe en roer je deze goed door het beslag heen.
 • Verwarm je wafelapparaat en bak de wafels volgens de aanwijzingen van de fabrikant. Serveer de wafels met een gebakken ei erop.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!