Deze heerlijke hartige wafels serveer je met geruld gehakt en groente erdoor. Lekker als lunch of als onderdeel van de avondmaaltijd.

hartige wafels met gehakt

Hartige wafels met gehakt

Deze hartige wafels met gehakt maakten Charlotte en ik alweer een hele tijd geleden. Onze eerste missie was het maken van de wafels met kimchi maar we hadden natuurlijk weer veel te veel beslag, dus besloten we om er nog een extra receptje aan vast te knopen. En dit keer maakten we de wafels met gehakt, groente en tuinkers.

Sinds ik mijn nieuwe wafelijzer heb maak ik eigenlijk best wel veel wafels. Sinds kort heb ik zelfs een hartjesvorm maar die moet ik nog even goed inwijden. Daarover later dus meer. Maar ik gebruik de snackcollection van Tefal met heel veel verschillende platen. Ideaal en ze komen ook nog eens in een handige verpakking. Ik ben dus fan. En de maat van de wafels is ook perfect.

Hartige wafels

Natuurlijk heb ik ook genoeg recepten met zoete wafels hier op de site. Kijk maar eens naar deze waanzinnig lekkere wafels van Donna Hay, maar ik heb ook gek genoeg veel hartige wafels. De recent gemaakte chicken and waffles zijn daar weer een goed voorbeeld van en de moeite waard om ook te proberen! Zo lekker!

Maar goed dit keer dus hartige wafels met gehakt. Weer eens een andere manier om de wafels te presenteren. Ik heb hier geen glutenvrije wafels gemaakt maar dat zou hier ook prima bij passen. In dat geval gebruik je de basis voor de zoete aardappelwafels. En je vult het dan verder aan met de topping. Ik heb hier geen saus gebruikt maar dat zou ook nog wel lekker erbij zijn.

Een saus op basis van mayonaise heeft altijd mijn voorkeur maar een tomatensaus zou ook prima kunnen. Een klein puntje van aandacht als je de hartige wafels met gehakt gaat maken; doe de topping er pas op vlak voor je gaat eten. Zo blijven de wafels lekker krokant!

hartige wafels met gehakt
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Hartige wafels met gehakt

Deze lekkere hartige wafels maak je met gehakt, courgette en paprika
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 15 min
Totale tijd: 25 min
Porties: 8 wafels

Benodigdheden

Ingrediënten

Beslag

  • 225 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 60 ml plantaardige olie
  • 35 gr maizena
  • 375 ml karnemelk
  • 2 eieren gesplitst
  • snufje zout

Topping

  • 250 gr gehakt half om half
  • 1/2 courgette in blokjes
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 bakje tuinkers
  • 1 el Italiaanse kruiden gedroogd
  • 1/2 tl chilipoeder
  • peper en zout

Instructies

  • Neem een ruime kom en mix hierin de bloem, maizena en het bakpoeder. Voeg een snufje zout toe.
  • Voeg hieraan de olie, karnemelk en de eidooiers toe.
  • Klop het eiwit tot stijve pieken en vouw dit door het beslag heen.
  • Verhit nu je wafelijzer en vet het in met wat olie. Bak de wafels in het hete ijzer.
  • Verhit een koekenpan en bak hierin de courgette en de paprika tot mooi gaar. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg de chilipoeder, Italiaanse kruiden en peper en zout naar smaak toe.
  • Serveer het gehakt op de wafels.
Gang: Lunch
Keuken: Europese keuken
Trefwoord: courgette, gehakt, paprika, wafel

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 255kcal, Koolhydraten: 30g, Eiwit: 12g, Vet: 9g, Verzadigd vet: 4g, Meervoudigd onverzadigd vet: 1g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 4g, Transvet: 1g, Cholesterol: 68mg, Natrium: 90mg, Kalium: 369mg, Vezels: 2g, Suiker: 4g, Vitamine A: 1141IU, Vitamine C: 26mg, Calcium: 115mg, Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!