Hartige wafels met kimchi

Hartige wafels met kimchi

Afgelopen week (of was het alweer twee weken geleden?) was ik weer eens aan het koken met Charlotte en ik realiseerde me dat ik mijn nieuwe wafelijzer nog geen een keer gebruikt had. Tijd om daar dus verandering in te brengen en wel met deze lekkere wafels met kimchi.

Het recept is van Donna Hay. Ik weet al niet eens meer hoe we bij dit recept uitkwamen maar volgens mij gingen we op zoek naar een basisrecept voor wafels en toen zag ik deze hartige wafels met kimchi bij Donna langs komen. Nu heb ik best veel wafelrecepten al op de site staan, want ja ik ben dol op wafels!

Wafels zijn natuurlijk het allerlekkerst als ze vers uit het ijzer komen. En deze zijn geen uitzondering. Ik had wel een beetje mijn twijfel over die kimchi want er gaat best behoorlijk wat door het beslag, maar het eindresultaat was geweldig.

Hartige wafels met kimchi

Kimchi

Kimchi is een gefermenteerde kool die veel wordt gebruikt in de Koreaanse keuken. Nu had ik bij toeval een pot kimchi staan dus die ging in zijn geheel door deze wafels heen. Het beslag maakt best behoorlijk wat, dus even afhankelijk van de maat van je wafelijzer kun je hier zeker 8 wafels met kimchi uit halen.

Qua topping kun je kiezen voor kewpie (Japanse mayonaise) of voor gewone normale mayonaise. Ergens vond ik dit recept ook wel weer wat weghebben van een Okonomiyaki, maar dan anders. Komt natuurlijk door het verwerken van de kool in de wafels en door de toppings die wel wat weg hebben van die Japanse pannenkoek. Misschien zou ik het ook een okonomiyaki wafel kunnen noemen maar hartige wafel met kimchi is dan toch net wat makkelijker uit te spreken.

Behalve de mayonaise/ketjap mix vind ik het zelf lekker om nog wat extra mayonaise erover te doen maar dat is geen must.

O nog even voor de karnemelk haters onder ons: die proef je echt niet terug. Dus je hoeft niet bang te zijn dat de wafels naar karnemelk smaken. De karnemelk zorgt hier voor een extra luchtig resultaat!

hartige wafels met kimchi

Hartige wafels met kimchi

5 van 1 stem
GangLunch

Weer eens een heel ander soort wafel
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 15 minuten
totaal 25 minuten

8 wafels

Materiaal

Ingrediënten

Beslag

  • 225 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 60 ml plantaardige olie
  • 35 gr maizena
  • 375 ml karnemelk
  • 2 eieren gesplitst
  • 300 gr kimchi fijngesneden
  • snufje zout

Topping

  • 75 gr mayonaise
  • 60 ml ketjap
  • 4 el gebakken uitjes
  • 2 bosui in ringetjes
  • 1 bakje tuinkers
  • extra mayo naar smaak

  • Neem een ruime kom en mix hierin de bloem, maizena en het bakpoeder. Voeg een snufje zout toe.
  • Voeg hieraan de olie, karnemelk en de eidooiers toe.
  • Klop het eiwit tot stijve pieken en vouw dit door het beslag heen.
  • Snij de kimchi kleiner en roer dit door het beslag.
  • Verhit nu je wafelijzer en vet het in met wat olie. Bak de wafels in het hete ijzer.
  • Mix de mayonaise en de ketjap met elkaar tot een dunne saus. Serveer de wafels met de saus, gebakken uitjes, bosui, tuinkers en eventueel nog wat extra mayonaise naar smaak.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 335kcal | Koolhydraten: 36g | Eiwit: 6g | Vet: 18g | Verzadigd vet: 9g | Transvet: 1g | Cholesterol: 50mg | Natrium: 276mg | Kalium: 183mg | Vezels: 1g | Suiker: 8g | Vitamine A: 181IU | Vitamine C: 1mg | Calcium: 94mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.