Deze lekkere gezonde hartige muffins zijn makkelijk om te maken en ideaal om mee te nemen voor onderweg.

Gezonde hartige muffins met spinazie en ham

Gezonde hartige muffins met spinazie

Een lekker makkelijke hartige muffin met spinazie en ham. Ideaal voor onderweg of als makkelijke lunch of ontbijt thuis.

Gisteren deelde ik al mijn tien favoriete glutenvrije muffins, maar ik had ook beloofd dat er nog veel meer aan zouden komen. Want muffins zijn populair heb ik al gemerkt en de gezonde hartige muffin misschien nog wel meer.

Met spinazie en ham

Dit keer maakte ik de muffins met spinazie, paddestoelen en ham. Ik was bang dat de spinazie de muffins te vochtig zou maken maar dat gebeurde niet. Denk je nou dat jouw spinazie echt te nat is, knijp het dan eerst een beetje uit voor je het toevoegt aan je muffinvorm.

Om mee te nemen

Deze gezonde hartige muffins met spinazie zijn ideaal om mee te nemen voor onderweg. Ik maak er graag een aantal en bewaar die voor een paar dagen in de koeling. Je kunt ze ook invriezen, al ben ik minder fan van de ontdooide versie.

Ik gebruik ze dus over het algemeen vers. Even een klein beetje opgewarmd zijn ze het lekkerste maar koud eten is zeker een optie

Met een groene salade

Eet ik ze thuis dan serveer ik de gezonde hartige muffins meestal met een extra groene salade. Dat hou ik dan heel simpel. Zoals op de foto met wat veldsla, wat tomaatjes en soms wat geraspte wortel als ik dat in huis heb.

Op die manier voeg je ook nog wat extra groente toe aan de hartige muffins met spinazie. Varieer ook vooral met andere groentes als je dat wilt of probeer een van de andere muffins uit die al op de site staan. Keus genoeg!

Variatie opties

Je kunt deze koolhydraatarme muffins heel goed aanpassen aan je eigen wensen. Experimenteer bijvoorbeeld met allerlei soorten kruiden. Maak de muffins wat pittiger door er chili poeder aan toe te voegen, knoflookpoeder, uienpoeder of voeg gedroogde kruiden aan de vulling toe.

Je kunt de paleo muffins ongeveer 3-4 dagen in de koelkast bewaren in een luchtdicht afgesloten doos.

Baktips

Ga je aan de slag met het maken van glutenvrije muffins hou dan rekening met de onderstaande tips om de muffins zo goed mogelijk te maken.

  1. Meng voorzichtig: Mix het beslag voorzichtig en niet te lang. Te veel mengen kan leiden tot te stevige muffins. Roer tot alle ingrediënten net zijn gecombineerd.
  2. Gebruik muffinvormpjes: Gebruik muffinvormpjes van goede kwaliteit of siliconen vormpjes om ervoor te zorgen dat de muffins niet aan de vorm blijven plakken. Dit maakt het ook gemakkelijker om ze eruit te halen.
  3. Vet de vormpjes goed in: Als je geen papieren vormpjes gebruikt, vet de muffinvorm dan goed in met kokosolie. Maar ook voor de papieren vormpjes is even invetten een goed idee om te voorkomen dat ze te erg plakken.
  4. Controleer op gaarheid: Controleer de muffins regelmatig tijdens het bakken door er met een tandenstoker in te prikken. Als de tandenstoker er schoon uitkomt, zijn de muffins gaar. Let op dat je de muffins niet te lang bakt, want ze kunnen droog worden.
  5. Laat ze afkoelen: Laat de muffins enkele minuten in de vorm afkoelen voordat je ze op een rooster plaatst om volledig af te koelen. Dit helpt bij het behouden van hun structuur.

Op zoek naar nog meer heerlijke gezonde hartige muffins?

Spinazie ham muffins

Gezonde hartige muffins met spinazie en ham

3.13 van 8 stemmen
GangLunch
Keukenpaleo

Heerlijke koolhydraatarme muffins die ideaal zijn om mee te nemen voor onderweg
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 20 minuten
totaal 30 minuten

8 muffins

Materiaal

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 75 gr gemengde paddestoelen gesneden
  • 1 el kokosolie
  • 100 gr hamblokjes klein gehakt
  • 150 gr spinazie
  • 5 eieren
  • Klein scheutje amandelmelk
  • Peper en zout

  • Verwarm de oven voor op 180˚C
  • Verhit een koekenpan met de kokosolie en bak hierin de ui glazig. Voeg de champignons toe en bak deze mee evenals de hamblokjes.
  • Voeg als laatste de spinazie toe en bak deze mee tot de spinazie geslonken is.
  • Vet 8 muffinvormpjes in en verdeel de vulling gelijk over de vormpjes. Het mag vol zitten, het ei loopt er straks tussendoor.
  • Klop het ei met zout en peper en een klein scheutje amandelmelk even door. Doe het over in een maatbekertje en giet dat over de muffinvulling heen. Roer eventueel een klein beetje met een vork of een lepel om te zorgen dat het ei goed naar beneden loopt.
  • Zet in de oven voor ongeveer 15 minuten of tot goudbruin.
  • Serveer met een lekkere frisse salade.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 80kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwit: 6g | Vet: 5g | Verzadigd vet: 3g | Transvet: 1g | Cholesterol: 108mg | Natrium: 209mg | Kalium: 225mg | Vezels: 1g | Suiker: 1g | Vitamine A: 1907IU | Vitamine C: 6mg | Calcium: 41mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.