Simone's Kitchen

Gezonde hartige muffins met spinazie en ham

Gezonde hartige muffins met spinazie en ham

Hartige muffins met spinazie

Een lekker makkelijke hartige muffin met spinazie en ham. Ideaal voor onderweg of als makkelijke lunch of ontbijt thuis.

Gisteren deelde ik al mijn tien favoriete glutenvrije muffins, maar ik had ook beloofd dat er nog veel meer aan zouden komen. Want muffins zijn populair heb ik al gemerkt en de hartige muffin misschien nog wel meer.

Met spinazie en ham

Dit keer maakte ik de muffins met spinazie, paddestoelen en ham. Ik was bang dat de spinazie de muffins te vochtig zou maken maar dat gebeurde niet. Denk je nou dat jouw spinazie echt te nat is, knijp het dan eerst een beetje uit voor je het toevoegt aan je muffinvorm.

Om mee te nemen

Ik weet niet of er voor jou momenteel nog veel mee te nemen valt, want laten we eerlijk zijn. Echt heel veel uit huis hoeven we niet te zijn of te gaan. Thuiswerken, avondklok en we kennen het allemaal wel. Dus misschien heb je deze niet nodig voor in je lunchtrommeltje.

Maar ook als je niet van huis hoeft zijn deze hartige muffins met spinazie echt een aanrader. Je kunt er een aantal maken en meteen opeten en de rest lekker invriezen voor later gebruik. Wel even ietsje opwarmen voor je ze gaat eten alhoewel je de hartige muffins met spinazie ook prima koud kunt eten.

Eet ik ze thuis dan serveer ik de hartige muffins meestal met een extra groene salade. Dat hou ik dan heel simpel. Zoals op de foto met wat veldsla, wat tomaatjes en soms wat geraspte wortel als ik dat in huis heb.

Op die manier voeg je ook nog wat extra groente toe aan de hartige muffins met spinazie. Varieer ook vooral met andere groentes als je dat wilt of probeer een van de andere muffins uit die al op de site staan. Keus genoeg!

Spinazie ham muffins
Print recept Pin recept
1 van 2 stemmen

Spinazie-ham muffins

Heerlijke koolhydraatarme muffins
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 20 min
Porties: 8 muffins

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 75 gr gemengde paddestoelen
  • 1 el kokosolie
  • 100 gr hamblokjes klein gehakt
  • 150 gr spinazie
  • 5 eieren
  • Klein scheutje amandelmelk
  • Peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C
  • Verhit een koekenpan met de kokosolie en bak hierin de ui glazig. Voeg de champignons toe en bak deze mee evenals de hamblokjes.
  • Voeg als laatste de spinazie toe en bak deze mee tot de spinazie geslonken is.
  • Vet 8 muffinvormpjes in en verdeel de vulling gelijk over de vormpjes. Het mag vol zitten, het ei loopt er straks tussendoor.
  • Klop het ei met zout en peper en een klein scheutje amandelmelk even door. Doe het over in een maatbekertje en giet dat over de muffinvulling heen. Roer eventueel een klein beetje met een vork of een lepel om te zorgen dat het ei goed naar beneden loopt.
  • Zet in de oven voor ongeveer 15 minuten of tot goudbruin.
  • Serveer met een lekkere frisse salade.
Gang: Lunch
Keuken: paleo
Trefwoord: hartig, muffins

Voedingswaarde

Calorieën: 80kcal, Koolhydraten: 3g, Eiwit: 6g, Vet: 5g, Verzadigd vet: 3g, Transvet: 1g, Cholesterol: 108mg, Natrium: 209mg, Kalium: 225mg, Vezels: 1g, Suiker: 1g, Vitamine A: 1907IU, Vitamine C: 6mg, Calcium: 41mg, Ijzer: 1mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.