Simone's Kitchen

Oreo rocky road – makkelijk en snel

Oreo rocky road | simoneskitchen.nl

Mierzoet

Om maar meteen te beginnen met een disclaimer.. 🙂 deze oreo rocky road is behoorlijk zoet. Als je fan bent van witte chocola dan ga je deze geweldig vinden, maar als je fan bent van donkere chocola (zoals ik) dan vind je hem wellicht een tikkie aan de te zoete kant. Maar hij is wel verslavend lekker. Dat dan weer wel.

Heb je meer tijd dan kun je er ook een twee laagse Rocky Road van maken. Je maakt dan eerst de witte. Laat die opstijven in de koeling en dan voeg je er vervolgens een tweede laag aan toe met donkere chocola. Dan ben je ook meteen dat hele zoete kwijt. Maar goed, ik eet niet zo heel erg veel suiker meer en dan merk je dat je al dat zoet een beetje ontwent raakt. Dus probeer het vooral zelf zou ik zeggen.

Oreo rocky road | simoneskitchen.nl

Natuurlijk smaakt dit ook prima met andere koekjes maar ik vind oreo erg lekker dus mij maak je er wel blij mee. Wil je er een Sinterklaas versie van maken dan kun je er pepernoten aan toevoegen in plaats van de oreo’s. En Sinterklaasschuimpjes! De keus is eindeloos.

Leef je lekker uit met de extra’s. Zorg alleen dat je niet zoveel vulling hebt dat je niet meer genoeg chocola hebt. Of zorg van tevoren dat je de hoeveelheden verdubbeld. Ook afhankelijk natuurlijk van de vorm die je gebruikt.

PS. Vanaf 10 januari doe ik een groentechallenge. Doe je met me mee? Inschrijven kan tot eind van het jaar voor slechts € 10,-.

Oreo Rocky road
Voorbereiding
15 mins
Koelkast
4 hrs
 
Soort: Koek
Keyword: chocola
Servings: 12 stukken
Ingredienten
  • 250 gr witte chocola
  • 135 gr boter
  • 150 gr oreo-koekjes
Instructies
  1. Smelt de chocola en de boter samen au bain marie. Meng de koekjes door het chocolade mengsel maar hou een paar koekjes achter om in de bovenkant te steken.
  2. Giet in een vorm naar keuze (beleg deze wel eerst met bakpapier), steek de overige oreo's her en der in de bovenkant en zet in de koeling voor minimaal vier uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos