Simone's Kitchen

Kersen clafoutis met witte chocola a la masterchef Australie

Kersen clafoutis met mascarponeroom | simoneskitchen.nl

Kijk, dat is nou het voordeel als je nog wat achter de hand hebt. Ik maakte deze waanzinnig lekkere clafoutis tijdens onze masterchef pressure test alweer een paar weken geleden maar was helemaal vergeten om het recept op de site te zetten. En dat is nodig want ik wil dit absoluut nog een keer maken, dus vandaar vandaag de beste clafoutis die ik ooit geproefd heb. Ik heb er meer gegeten hoor en allemaal best lekker, maar deze is – waarschijnlijk door de witte chocola erin – toch echt wel heel anders als anders.

Laat je niet afschrikken door de lange lijst van ingredienten. Het valt echt reuze mee. En het perfecte dessert om je lief te verwennen op Valentijnsdag natuurlijk!

Kersen clafoutis met mascarponeroom | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Kersen clafoutis met witte chocola en mascarpone room

Ik moet zeggen dat ik de verhoudingen in dit recept nogal vreemd vond toen ik het las, maar ja het is een recept van Gary dus dat verander je niet zomaar. Dus alles netjes gevolgd en het klopt gewoon. Het enige dat ik heb veranderd is dat er voor het bestrijken van de ovenschalen 250 gram boter werd vermeld. Dat is een heel pakje en slaat natuurlijk nergens op dus dat heb ik vervangen door een beetje gesmolten boter.
Porties: 6 personen

Ingrediënten

Voor de ovenschaal(tjes):

  • beetje gesmolten boter
  • suiker om te bedekken

Vulling:

  • 50 gram bloem
  • snuf zout
  • 1 ei
  • 1 eigeel
  • 1/2 tl fijn geraspte citroenschil
  • 1/2 tl vanille
  • 80 ml melk
  • 80 ml slagroom
  • 100 gr suiker
  • 60 ml sinaasappel sap
  • 35 gr ongezouten boter gesmolten
  • 50 gram witte chocola grof geraspt

Gemarineerde kersen:

  • 400 gram verse kersen zonder pit of als die niet in het seizoen zijn, kersen uit blik
  • 1 el suiker
  • beetje verse sinaasappelsap

Mascarpone room:

  • 1 tl vanille pasta
  • 1 tl poedersuiker
  • 150 ml slagroom iets lobbig geklopt
  • 80 gr mascarpone

Kersen en rozenwater compote:

  • 150 gram kersen zonder pit
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 3 el maple syrup
  • 1/2 tl rozenwater
  • 1 kaneel stokje

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180C.
  • Voor de ovenschaaltjes, smeer 4 vormen in van ongeveer 350 ml inhoud met de gesmolten boter. Besprenkel gelijkmatig met wat suiker en klop het overtollige suiker eruit.
  • Voor de gemarineerde kersen, doe je de kersen, suiker en sinaasappelsap in een kom. Zet apart.
  • Voor de vulling; doe de bloem en het zout in een medium formaat kom. Maak een gat in het midden. Klop ei, eigeel, schil en vanille erdoor tot het glad is. Doe de melk en room bij elkaar in een maatbeker en giet dit geleidelijk in een kom. Voeg de suiker, sinaasappelsap, gesmolten boter en chocola toe en roer om alles te combineren.
  • Lepel het fruit in de klaarstaande ovenschalen en giet het beslag erover tot het voor 3/4 vol is. Doe in de voorverwarmde oven en bak voor 30-35 minuten of tot de bovenkant goudbruin is.
  • In de tussentijd doe je voor de kersen en rozenwater compote, de ingredienten bij elkaar in een steelpan en laat dit op medium vuur ongeveer 8-10 minuten pruttelen tot het fruit zacht is en de vloeistof iets verminderd.
  • Voor de mascarpone room, klop je de ingredienten samen met een mixer tot je zachte pieken hebt.
  • Serveer de clafoutis met de compote en de mascarpone room. Je kunt het koud en warm eten, maar persoonlijk vind ik warm het lekkerste.
Auteur: Gary Mehigan

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

5 comments

  1. Avatar

    Pfoe, dat klinkt nog eens goed. Het water loopt me in de mond…

  2. Pingback: Februari: Sharing is caring |

  3. Pingback: Kersensoep | Simone's Kitchen

  4. Avatar

    Hallo,

    Hoeveel is een cup?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.