Mangotaart met witte en donkere chocola. De vloer is af!

Mangotaart met chocola | simoneskitchen.nl

Vloerdrama voorbij

Tom houdt totaal niet van verandering. Hij blijft het liefste op een bestaande situatie zitten of in dit geval op een bestaande vloer zitten, om al die toestanden van dingen veranderen maar niet te hoeven ondergaan. Ik ben juist wel van de verandering: vroeger veranderde ik eens in de zoveel tijd mijn hele kamer. Andere meubels, andere kleur, andere alles. Dus samen houden we dat wel een beetje in balans. Maar na dit hele vloerenavontuur kan ik me wel heel goed indenken dat verandering soms echt niet fijn is. Haha…

Mango chocoladetaart | simoneskitchen.nl

Keukenschade

Nadat ik van de week al vertelde dat de vloer maandag geegaliseerd was bleek uiteindelijk donderdag (toen de vloer eigenlijk gelegd zou worden) dat ze het laminaat dat onder de keuken zat met zoveel geweld eruit hadden gebroken dat de keuken verzakt was en de vaatwasser naar achteren was geslagen. Nou ja niet de hele keuken en godzijdank niet het granieten blad maar 1 keukenblok was ruim vijf centimeter naar beneden gezakt… Best een eind.

Bovendien bleek de vloer nog zijknat met als gevolg dat de vloer niet kon worden gelegd donderdag. Nou goed, lang verhaal kort is alles uiteindelijk wel opgelost maar het heeft wel wat buikpijn opgeleverd zeg maar. Maar het ligt erin. En het is mooi! En we hebben weer een huis.

Foto’s volgen nog. Ik moet nog even fatsoenlijke foto’s maken als alles af is.. 🙂

Maar geen feestje zonder taart toch? Daarom vandaag deze lekkere mango chocoladetaart. Recept komt uit de Allerhande en maakte ik eigenlijk als speciaal verzoek voor een vriendin. Ik vind het zelf een tikkie aan de droge kant dus vooral serveren met veel slagroom!

Mango chocoladetaart

Ingredients:

Directions:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schil de mango's, snijd het vruchtvlees in plakken van de pit. Snijd van 1 mango de plakken in reepjes in de lengte en van 1 mango blokjes van 1 cm. Hak de helft van de witte en de helft van de pure chocolade grof.
  3. Doe de eieren en suiker in een kom en klop met een mixer tot een lichtgeel mengsel. Zeef de bloem boven een kom. Voeg het eiermengsel, de bakpoeder en het zout toe aan de bloem en spatel door elkaar. Voeg geleidelijk de olie toe. Voeg de blokjes mango en de gehakte chocolade door het beslag. Giet het mengsel in de springvorm. Leg de mangoreepjes in een cirkelvorm erop en druk aan. Bak de cake ca. 50 min. in de oven. Dek na 35 min. losjes af met aluminiumfolie. Controleer de cake op gaarheid met de satéprikker. Steek de prikker in het midden van de cake. Komt hij er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat 30 min. afkoelen op een rooster.
  4. Breek, tijdens het afkoelen van de taart, in een vuurvaste kom de rest van de witte chocolade. Breek in een andere vuurvaste kom de rest van de pure chocolade. Zet de kommen in 2 andere pannen met een klein laagje kokend water (de kom mag het water niet raken) en laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie). Besprenkel de taart in een zigzaggende beweging met de chocolade. Serveer lauwwarm.

variatietip:

Deze taart kun je ook maken met andere soorten steenfruit, zoals perzik of nectarine.

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Kattengek | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur (IO) Houdt van gezond eten en probeert dat consequent vol te houden. Dat lukt soms wel, soms niet. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

1 comment

  1. Ik snap Tom ook wel een beetje, het gaat dan nooit soepel…
    Wel fijn dat het nu klaar is! En ik heb al een foto gezien! Mooooooooi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *