Paas rocky road met eitjes

Rocky road voor pasen | simoneskitchen.nl

Een paasversie van de Rocky Road

Rocky road, arretjes cake, koelkastcake. Er zijn vele namen die eigenlijk min of meer hetzelfde betekenen. En je kunt deze Rocky Road voor elk seizoen makkelijk een ander jasje geven. Dit keer maakten Esmee en ik hem met paaseitjes en spekjes erin, maar ik stel me zo voor dat je er met kerst kerstkransjes in doet. Achteraf hadden we de spekjes beter kunnen vervangen door schuimpjes. Die zijn wat steviger en geven het geheel wat meer bite.

Paas rocky road | simoneskitchen.nl

Paas rocky road met eitjes

Ingredients:

 • 225g donkere chocola, in stukken
 • 100 gr roomboter, in blokjes
 • 2 el cacao poeder
 • 2 el honing
 • 1oo gr biscuitjes
 • 50 gr spekjes of schuimpjes in stukken
 • 200 gr chocolade eitjes, gebruik kleintjes! (paar soorten is leuk!)

Directions:

 1. Gebruik een bakblik van ongeveer 20 x 20 cm. Niet al te groot. Bekleed deze met bakpapier.
 2. Doe de chocola in een hittebestendige kom en voeg de boter eraan toe. Verwarm deze au bain marie tot alles gesmolten is en goed door elkaar gemengd.
 3. Haal van het vuur en voeg de cacao en de honing er aan toe. Meng goed door en laat ongeveer 15 minuten afkoelen tot het kamertemperatuur is.
 4. Breek de biscuitjes met je handen fijn of sla er op met een deegroller (doe ze dan wel eerst even in een zakje) Het hoeft niet helemaal fijn te zijn, er mogen best nog wat grovere stukken in zitten. Roer dit door de chocola samen met de spekjes, schuimpjes en ongeveer 150 gr van de mini eitjes.
 5. Giet het mengsel in je bakblik en strijk het een beetje glad aan de bovenkant (voor zover dat gaat) en druk de resterende eitjes aan de bovenkant erin.
 6. Zet je mengsel in de koelkast voor 1-2 uur of tot stevig. Je kunt het nu aan het bakpapier in een keer eruit trekken en in stukken snijden.
 7. Remove from the tin and cut into bars to serve. Will keep for up to 1 week in an airtight container.

Simone van den Berg

Food- and travelblogger. Houd van goed eten (wie niet?) Reist ook graag de wereld over om smaken en culturen te ontdekken. In het dagelijks leven foodfotograaf, receptontwikkelaar , reisfanaat en kattengek. Soms op een missie om gezonder te gaan leven. Altijd dan weer afgewisseld met perioden van belachelijk decadente desserts. Woont samen met Tom en hun twee katten Humphrey en Buffy in het midden van het land.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *