Deze overheerlijke rocky road zit vol met paaseitjes maar kun je maken met elke willekeurige chocola naar keus.

rocky road met paaseitjes

Rocky road met paaseitjes

Rocky road, arretjes cake of koelkastcake. Er zijn vele namen die eigenlijk min of meer hetzelfde betekenen. En je kunt deze Rocky Road voor elk seizoen makkelijk een ander jasje geven. Dit keer maakten Esmee en ik hem met paaseitjes en spekjes erin, maar ik stel me zo voor dat je er met kerst kerstkransjes in doet.

De spekjes waren lekker maar achteraf hadden we er beter iets in kunnen doen wat een beetje crunch geeft. Allebei lekker maar goed om te weten.

Paas rocky road | simoneskitchen.nl

Koelkast

Voor het maken van de rocky road met paaseitjes heb je uiteraard paaseitjes nodig. Daar is tegenwoordig zo ontzettend veel keus in dat het bijna onmogelijk is om hier een aanbeveling te doen. Kies gewoon paaseitjes die jij zelf het lekkerste vindt. Hier hebben we gekleurde eitjes gebruikt met een chocoladevulling.

Je kunt ervoor kiezen om de eitjes grof te hakken voor je ze aan het chocolade mengsel toevoegt. Of je kunt mini eitjes gebruiken. Wij hebben hier een combi gedaan van mini eitjes (dat zijn die kleine korrels die je op de rocky road met paaseitjes ziet liggen) en gehakte grotere eitjes.

Het is ook ideaal om leftover chocola op te maken dus doe er gewoon in wat je voorhanden hebt. Wil je het met pasen serveren dan is het wel leuk om die paaseitjes te gebruiken uiteraard.

Vervolgens heeft de rocky road met paaseitjes minimaal twee uur nodig in de koeling. Ik hou voor de zekerheid altijd een nacht aan. Maak het dus de avond van tevoren en laat het lekker goed koelen.

Rocky road voor pasen | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Rocky road met paaseitjes

De paasversie van een rocky road met lekker veel paaseitjes
Voorbereidingstijd: 10 min
Koelkast: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 10 min
Porties: 10 stukken

Ingrediënten

  • 225 g donkere chocola in stukken
  • 100 gr roomboter in blokjes
  • 2 el cacao poeder
  • 2 el honing
  • 100 gr biscuits
  • 50 gr spekjes of schuimpjes in stukken
  • 200 gr chocolade eitjes gebruik kleintjes! (paar soorten is leuk!)

Instructies

  • Gebruik een bakblik van ongeveer 20 x 20 cm. Niet al te groot. Bekleed deze met bakpapier.
  • Doe de chocola in een hittebestendige kom en voeg de boter eraan toe. Verwarm deze au bain marie tot alles gesmolten is en goed door elkaar gemengd.
  • Haal van het vuur en voeg de cacao en de honing er aan toe. Meng goed door en laat ongeveer 15 minuten afkoelen tot het kamertemperatuur is.
  • Breek de biscuitjes met je handen fijn of sla er op met een deegroller (doe ze dan wel eerst even in een zakje) Het hoeft niet helemaal fijn te zijn, er mogen best nog wat grovere stukken in zitten. Roer dit door de chocola samen met de spekjes, schuimpjes en ongeveer 150 gr van de mini eitjes.
  • Giet het mengsel in je bakblik en strijk het een beetje glad aan de bovenkant (voor zover dat gaat) en druk de resterende eitjes aan de bovenkant erin.
  • Zet je mengsel in de koelkast voor 1-2 uur of tot stevig. Je kunt het nu aan het bakpapier in een keer eruit trekken en in stukken snijden.
  • In een luchtdichte doos kun je het een week in de koeling bewaren
Gang: Koek en gebak
Keuken: Amerikaanse
Trefwoord: chocola

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 360kcal, Koolhydraten: 36g, Eiwit: 3g, Vet: 25g, Verzadigd vet: 14g, Meervoudigd onverzadigd vet: 2g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 5g, Transvet: 1g, Cholesterol: 24mg, Natrium: 131mg, Kalium: 90mg, Vezels: 1g, Suiker: 28g, Vitamine A: 312IU, Vitamine C: 1mg, Calcium: 57mg, Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!