Simone's Kitchen

Arretje Nof met bastogne en hazelnoten

Arretje Nof met bastogne en hazelnoten | simoneskitchen.nl

Arretje nof 3.0

Ja ik zou het graag arretje nof 2.0 willen noemen maar aangezien ik die al in mijn kookboek heb staan en dat een hele andere versie is dan deze, leek 3.0 me wel een goed idee. Een variatie op het recept van Arretje Nof dat ik hier al heel wat jaren geleden heb gedeeld. Met dank overigens aan Roel die op dat eerste recept een comment achterliet dat ze het wel eens met bastognekoeken maakten. Dat leek me een perfecte aanvulling op de standaard biscuitjes. Als je je afvraagt waarom deze er wat zacht uitziet… Dat komt door mijn ongeduldige natuur. Je moet dit namelijk minimaal vier uur in de koeling laten staan en liefst nog langer. Maar ik was ongeduldig en nou ja, het enigszins zachte resultaat zie je dus hierboven.

Arretje nof met bastognekoek en hazelnoten | simoneskitchen.nl

Gezond?

Is dit gezond? Absoluut niet! Kun je het gezond maken? Absoluut ook niet… Dat is niet de insteek van dit recept. Dit recept zit vol met vet en suiker. O en rauwe eieren, dus ook dat is goed om te weten. Het voordeel van al dat vet is dat je het echt niet voor elkaar krijgt om hier veel van te eten. Een bescheiden plakje is echt meer dan genoeg. Dus in die zin doe je hier lang mee of je kunt het met veel mensen delen. Gegarandeerd succes ook bij een kinderpartij. Of lekker met de feestdagen.

O en omdat ik het nog in  huis had heb ik voor dit recept geen suiker gebruikt maar Züsto. Dit is een nieuwe suikervervanger. Ik had er een sample van binnengekregen en hoewel ik nog niet overtuigd ben of dit nou zo gezond is, is het goede nieuws wel dat je het op exact dezelfde manier kunt gebruiken als suiker. Het is bovendien geschikt voor diabetici. Zoals gezegd, ik weet niet of ik er enthousiast over moet zijn of niet. Het allergrootste voordeel vind ik dat je een cake kunt bakken en de hoeveelheid suiker 1 op 1 kunt vervangen door Züsto. Plus de smaak blijft ook nog eens gelijk. Dus bak-technisch zitten er allerlei voordelen aan. Er zit echter wel (o.a.) sucralose in en de meningen hierover zijn verdeeld. De een zegt dat het veilig is en de ander zegt dat het je darmflora aantast en daarmee dus niet zo goed is. Ik duik nog eens wat verder in de suikervervangers dus ik kom daar op terug.

Voor nu het recept voor deze heerlijke arretje nof!

5 from 1 vote
Arretje Nof met bastogne en hazelnoten | simoneskitchen.nl
Arretje Nof met bastogne koek en hazelnoten
Voorbereiding
10 mins
Koelkasttijd
4 hrs
 

Een variant op de gewone Arretje Nof. Dit keer met bastognekoeken en hazelnootjes!

Soort: Dessert
Keyword: bastogne, chocola, hazelnoten
Servings: 12 personen
Auteur: Simone van den Berg
Ingredienten
  • 4 eieren
  • 250 g suiker
  • 125 g cacao poeder
  • 375 g boter gesmolten
  • 260 gr bastogne koek 1 pak
  • 75 gr hazelnoten
  • 1 tl kaneelpoeder
Instructies
  1. Smelt de boter in een steelpannetje op het vuur en zet het opzij.

  2. Doe de eieren met de suiker in een kom en klop het luchtig. Zeef de cacaopoeder erboven met de kaneelpoeder en meng het goed. Als de boter een beetje is afgekoeld doe je die erdoor en je mengt tot het een glad geheel is geworden

  3. Bereid een cakeblik voor door het te bekleden met bakpapier. Verkruimel de bastognekoeken boven een bak. Het hoeft niet helemaal fijngemalen te zijn er mogen best nog brokjes inzitten. Dat is straks lekker krokant in de cake.

  4. Hak de hazelnoten grof en doe die erbij.

  5. Giet je cacaomengsel over de koek en roer het door met een pollepel. Doe het mengsel over in je cakeblik en druk het stevig aan met een lepel.

  6. Zet minimaal vier uur in de koeling om op te stijven maar liever nog een hele nacht. Snij vlak voor serveren plakken en bewaar in de koeling!

Receptnotities

De arretje nof is wat zacht. Dus laat hem liefst een nacht in de koeling en serveer het met een schoteltje en een vorkje. Dat voorkomt een hoop geklieder... 😉

4 comments

  1. Dag Simone wat maak je toch heerlijke dingen!
    Even wat betreft de arretje nof… begrijp ik dat je alles door elkaar doet, dan in een schaal en dat koud laat worden?

  2. Dank
    Fijne dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos