Het is alweer zover of Pasen staat al bijna voor de deur. Daarom vandaag een leuk recept wat je kunt maken met pasen zelf of gebruik het om je leftover paaseitjes op te maken. Super handig!

Paasei brownies

Paasei brownies

Het was alweer een behoorlijke tijd geleden dat ik brownies had gebakken en volgens mij was de laatste versie een glutenvrije brownie recept. Dat is dit niet. Dit is een gewoon ouderwets lekkere brownie. Omdat het bijna Pasen is leek het me leuk om er paaseitjes in te verwerken.

Niet alleen is dat leuk met Pasen zelf maar de kans is vrij groot dat je na de paasdagen blijft zitten met een bak vol met paaseieren. Dan kun je deze paasei brownies prima maken. Roer je de chocola door het beslag dan zie je er zelfs niks meer van.

Paasei brownies

Brownie beslag

Om de paasei brownies te maken begin je natuurlijk met het maken van het brownie beslag. Ik heb in dit geval een vrij basic brownie beslag aangehouden. De hoeveelheid hieronder is genoeg voor een vorm van 20 x 20 cm. Hij wordt niet heel hoog, maar omdat brownies nu eenmaal vrij machtig zijn, is dat hoog genoeg. Uiteraard wordt het hoger als je een andere – kleinere – vorm gebruikt.

Welke paaseieren je erin doet is geheel aan jou. Ik had gewone paaseitjes (niet gevuld) die ik vervolgens gedeeltelijk heb gehakt en gedeeltelijk heel of half heb gelaten. Na het maken van het beslag en het gieten van het beslag in de vorm heb ik de eitjes over de bovenkant gestrooid.

Een aantal heb ik heel gelaten maar het merendeel is gehakt. Ik had melk en witte paaseieren. Maar dat kan ook komen doordat ik de pure al had opgegeten. Haha…

Paasei brownies

Afkoelen

Het bakken van de brownies duurt ongeveer een minuut of 20-25. Check het halverwege even. Je wilt ze ook niet te lang in de oven hebben want dan wordt het wat droger aan de binnenkant. En juist krokant aan de buitenkant en smeuïg aan de binnenkant is wat je wilt.

Voordat je de paasei brownies aansnijdt is het belangrijk dat je het goed laat afkoelen. Tijdens het afkoelen worden de chocoladestukjes weer wat steviger waardoor je een lekkere crunch hebt van alle chocola.

Je kunt ze zo serveren of maak er een lekkere dot slagroom bij. Dat is altijd lekker.

Bewaren

De paasei brownies kun je vervolgens bewaren voor ongeveer 3 dagen in een luchtdichte doos of in folie gewikkeld. Ze worden dan wel iets minder crunchy aan de buitenkant maar nog net zo lekker.

Paasei brownies

Paasei brownies

5 van 1 stem
GangKoek en gebak
KeukenHollandse keuken

Wat is nou leuker om te serveren met de paasdagen dan brownies met paaseieren?
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 25 minuten
totaal 35 minuten

12 personen

Materiaal

  • 1 vierkant bakblik 20 x 20 cm
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 150 gr roomboter in stukjes gesneden
  • 150 gr pure chocola in stukken gebroken
  • 3 eieren L
  • 150 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gr zelfrijzend bakmeel
  • 20 gr cacao poeder
  • 150 gr chocolade eitjes sommige gehakt, sommige heel

Hoe maak je brownies met paaseieren?

  • Je begint met het smelten van de boter en de chocola au bain marie. Je plaatst een hittebestendige kom op een pannetje met zacht kokend water. Doe de boter en de chocola hierin en laat het rustig smelten. Roer het geheel daarna goed door tot het glad is en laat afkoelen tot kamer temperatuur.
  • Verwarm de oven voor op 180˚C. Vet een vierkante bakvorm van 20 x 20 cm in en bekleed met bakpapier. Laat iets overhangen aan de zijkanten zodat het makkelijk eruit gehaald kan worden.
  • Doe de eieren samen met de basterdsuiker in de kom van de mixer. Zet de mixer hoog en klop tot de suiker en de eieren dik en romig zijn geworden. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
  • Giet je chocolade mengsel over je eiermengsel en spatel het voorzichtig door elkaar.
  • Voeg nu de bloem en de cacao toe (handig om even te zeven om klontjes te voorkomen) en vouw dit geheel weer door.
  • Doe je beslag over in de klaarstaande bakvorm en maak de bovenkant een beetje glad met de spatel.
  • Hak je chocolade eitjes nu een beetje. Hoeft niet heel fijn. Ze smelten toch wel. Laat een paar heel of half. Strooi dit over de bovenkant van je beslag. Hou er een paar achter om nog over je brownie te doen (optioneel)
  • Zet in de oven en bak voor ongeveer 20-25 minuten of tot een houten prikker er droog uit komt.
  • Laat volledig afkoelen voor je de brownie aansnijdt.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 315kcal | Koolhydraten: 34g | Eiwit: 4g | Vet: 20g | Verzadigd vet: 12g | Meervoudigd onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 5g | Transvet: 0.4g | Cholesterol: 69mg | Natrium: 108mg | Kalium: 88mg | Vezels: 2g | Suiker: 26g | Vitamine A: 404IU | Vitamine C: 0.4mg | Calcium: 41mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Nog meer brownies of paaseieren

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.