Simone's Kitchen

Brownies, een nieuw design en Koninginnedag

Gemarmerde brownies |simoneskitchen.nl

Ik werd wakker vanmorgen en realiseerde me dat ik voor het eerst in, nou ja, voor het eerst in altijd, moet werken op 30 april… Best maf toch als je erover nadenkt.
Voor zolang ik me kan herinneren vieren we al een feestje op deze dag of zijn we in ieder geval vrij. Maar vandaag zit ik in Rotterdam bij de meiden van Kromkommer om hun nieuwe soeplijn te fotograferen dus eigenlijk ook wel een beetje een feestje.
Maar op de een of andere manier leek Koninginnedag, voormalig koninginnedag me dan weer bij uitstek de gelegenheid om mijn nieuwe design aan jullie te presenteren. Tenslotte nóg een reden voor een feestje!

Gemarmerde brownies | simoneskitchen.nl


Het is nog niet helemaal af, er moeten nog wat kleinere zaken aangepast (emailinschrijvingen werkt nog niet bijvoorbeeld) maar ik ben er echt reuze blij mee! Ik hoop dat jullie het mooi vinden in ieder geval en in de loop van de volgende paar dagen zul je vast nog wat dingen zien veranderen! Design is gemaakt door de geweldige Lindsay van Purrdesign.
En omdat bij een feestje een traktatie hoort, hier het recept voor geweldig lekkere brownies! Ik zag ze langskomen op een van mijn favoriete blogs Life’s a feast (alweer dat feestje!) van Jamie. Zij maakte deze brownies voor haar blog en ik weet dat haar recepten altijd lekker zijn dus een en een is twee he…

O en laat me weten wat je van de nieuwe site vind! Mooi, fijn, of niet fijn en als je iets tegenkomt dat nog niet werkt… let me know!

Vanille en chocolade brownies | simoneskitchen.nl
Marmer brownies
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Vanille en chocolade brownies

Voorbereidingstijd: 20 min
Bereidingstijd: 50 min
Totale tijd: 1 uur 10 min

Ingrediënten

 • 110 gr gesmolten chocola
 • 240 gr bloem
 • 3/4 tl bakpoeder
 • 1/2 tl zout
 • 1/2 tl kaneel
 • 255 gr ongezouten boter op kamertemperatuur
 • 400 gr suiker
 • 4 grote eieren
 • 1 tl vanille extract
 • 125 gr gehakte pecannoten

Instructies

 • Breek de chocola in stukje en laat au bain marie smelten. Zet opzij om iets af te koelen.
 • Hak de noten grof en zet ook aan de kant.
 • Verwarm de oven voor op 180 C. Vet een bakblik in (ik gebruikte een vierkante van 25 x 25 cm) of bekleed deze met folie en vet de folie iets in.
 • Doe de bloem, bakpoeder, zout en kaneel in een kom. Zet aan de kant.
 • In een grote meng kom, klop je de boter tot romig op lage snelheid. Doe de suiker er in vier gedeeltes door, en daarna de eieren, een voor een. Voeg de vanille toe met het laatste ei. Schraap de kanten van de kom schoon en klop tot het romig is een een beetje in volume toegenomen.
 • Doe het bloem mengsel in de kom in ongeveer 3 to 4 gedeeltes. Klop dit door. Vouw de gehakte noten erdoor.
 • Verdeel het deeg door de helft en doe in twee aparte kommen. Gebruik een lepel om hoopjes vanille mengsel over je bakblik te verdelen.
 • Roer vervolgens de afgekoelde, gesmolten chocola door de overgebleven helft van het beslag en zorg dat het goed gemengd is. Doe dan – ook weer met een lepel – weer hoopjes van het chocolade mengsel in je bakblik. Gebruik een mes om het even losjes door te roeren en een marmer effect te creëren.
 • Bak je brownies.. Dit kan ergens tussen de 40 minuten of een uur duren afhankelijk van de maat van je bakblik (en de diepte daarvan) en je oven. Als het gebakken is moet de top van de brownies glanzend en krokant zijn, een houten prikker moet bijna schoon uit de cake komen als je die erin steekt.

Ben je een echte browniefan? Probeer dan zeker ook eens deze lavendel brownies of deze pompoen brownies!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

31 comments

 1. Avatar

  Wat ziet je nieuwe website er mooi uit Simoon! Ik hou van je kleurencombi, echt mooi. En het oogt erg overzichtelijk.
  En brownies zijn natuurlijk altijd goed! 😉

 2. Avatar

  Mooi en heerlijk fris. Goed kleurgebruik. Ik ben alleen wat minder van dat vlekkerige, wolkerige bovenin. En leuke combinatie dat Purr Design je site heeft ontworpen. Zij doen veel met food sites zag ik en de link die jullie beiden hebben met katten is ook erg leuk. Ik zag dat ze in de US zitten. Maakte dat het proces niet wat lastiger?
  En wat je design ook is, je foto’s blijven geweldig!

  • Simone van den Berg

   Ja het was wel iets lastiger maar voornamelijk door het tijdsverschil. Want zeker nu met de live datum was het even puzzelen voor de uren dat we allebei achter de computer zaten maar heb al eerder met Lindsay gewerkt en ik vind haar erg goed!

 3. Avatar

  Wauw mooi Simone. Ik vind de kleuren echt heel mooi! En nu vasthouden he 😉 Grapje hoor, moet je natuurlijk helemaal zelf weten!

 4. Avatar

  Wow, dit is mooi geworden zeg! Helder, niet alleen qua kleurgebruik maar ook qua opzet. Complimenten!

 5. Avatar

  Hééééél gaaf geworden, Simone! Leuk. Ik vind de kleurencombinatie heel mooi. En je nieuwe profielfoto ook. Alles straalt 🙂

  Enne wat een heerlijk recept. Ik dacht vanochtend nog: er is geen feestje. Maar nu toch een klein beetje feest 🙂 (en love het schaaltje, ik kon ‘m ook niet laten liggen haha).

 6. Avatar

  Wauw, ik vind dit echt goed gelukt! Leuke lay-out! EN die brownies ga ik zeker eens proberen 😉

 7. Avatar

  Hele mooi layout en kleurencombi! En die brownies zien er errrrg lekker uit!

 8. Avatar

  Gefeliciteerd met je nieuwe site Simone!! Ik vind het super mooi, maar vooral ook overzichtelijker dan eerst. Vooral op de home page vind ik het leuk/duidelijk dat de laatse post groot in beeld is qua foto en dat je eronder makkelijk kunt klikken op één van de voorgaande post. Vind ik een prettige lay-out! Ook vind ik de recepten er goed uitkomen in je post door deze een duidelijke (en terugkerende) achtergrondkleur te geven!
  Super leuk dus, kan me voorstellen dat je er erg blij mee bent. Ik heb nog niet ontdekt of er ites niet klopt, mocht het zo zijn dan laat ik het natuurlijk weten!
  Ciao, Letizia

 9. Avatar

  Wat is de layout mooi geworden! Oogt heel fris en nieuw maar tegelijkertijd vertrouwd.

 10. Avatar

  Dat had ik dus ook vanmorgen. De eerste 30 april in mijn leven dat ik geen vrij heb. We zullen er wel snel aan wennen, denk ik. Al begrijp ik nog steeds niet waarom ze het niet op 30 april gelaten hebben.
  Je site ziet er goed uit. Rustig en overzichtelijk. Was het bezoek aan Lugano en omgeving wat je er van verwachtte?
  groetjes, Marianne.

 11. Avatar

  Mooi! Vooral het bovenste randje met waterverf vind ik heel gaaf!

 12. Avatar

  De nieuwe lay-out ziet er prachtig uit! Randje is leuk!
  Ik ben jarig vandaag en voor het eerst sinds -altijd- geen dag vrij voor mijn verjaardag (altijd handig om huis te poetsen en taart te bakken). Dus nu maar eens aan de slag…..

 13. Avatar

  Lees dit pas op 1 Mei, dag van. De arbeid en ben de koninginnedag goed (lees werkend) doorgekomen. Voelde toch raar, al had verder vrijwel niemand dat in mijn omgeving. Gelukkig heb ik mijn mede bloggers nog voor dat stukje begrip 🙂 maar alle gekheid op een stokje. Mooi, fris, leuke kleur en verder sluit ik me bij de rest aan! Fijne 1 Mei.

  • Simone van den Berg

   Dank je wel Andrea! Ik moest ook wel erg lachen om al die toeristen die uiteindelijk hier in Oranje tenue stonden om Koninginnedag te vieren. Bleek dat toch helemaal niet te zijn. Sneu ook wel eigenlijk… 😉

 14. Avatar

  Wat ziet het er mooi fris uit! Je logo is gelukkig gebleven! Dacht dat je die ook weer op de schop zou doen..
  Goede reden voor een feestje en heerlijke zoetigheden, maar eh.. betekent dat dat je weer van de salades af bent? :-p

  • Simone van den Berg

   Neeeee!! Maar ik heb nog wel de nodige zoete gerechten in de archiefkast liggen dus er komt nog wel wat meer voorbij hoor… Maar dat is dus allang en breed achter de kiesjes. Haha… En ja, ik ben heel blij met mijn logo maar alleen een ander kleurtje dus nu… 😉

 15. Avatar

  Mooi geworden Simoon! Minder zoet maar sprankelend en crisp. Moet je wel je huidige fotografiestijl behouden, ik zag dat je aan het oefenen bent om uit je comfort zone te stappen maar dat donkere vind ik hier minder bij passen 😉
  Keep up the good work!

 16. Pingback: Lekkere brownies uit de airfryer | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!