Lavendel brownies

Lavendel brownies

Langzaam loopt het zweet in straaltjes over mijn rug terwijl ik van de ene locatie naar de andere ren op zoek naar leuke acties, optredens of gewoon leuke plaatjes. Het is warm, nee, zeg maar gerust het is een hete dag en uitgerekend vandaag ben ik behoorlijk druk met werk. Eerst een familieshoot in de Soesterduinen, die overigens erg gezellig was en hele leuke foto’s geworden (zie onder voorbeeldje) en vervolgens door naar het 65-jarig jubileum van Nijenrode waar ik was ingehuurd door catering bedrijf Vineyard. Ik heb daar ook de fotografie voor hun websites gedaan die sinds vorige week live zijn. Ga maar eens kijken op Vineyard Catering en op Restaurant de Nonnerie.

Ter gelegenheid van het jubileum was een waar spektakel opgezet waarbij kosten nog moeite werden gespaard. Het was dan ook – voor zover ik dat heb kunnen beoordelen – een heel geslaagd feest.

Leuke shoot met de familie Zaanen

En ik klaag natuurlijk niet dat de zon scheen (nou ja een heel klein beetje dan) maar het is dan toch wel een heel klein pietsie jammer dat het zo ontzettend warm was. Alle gasten stonden of hingen lekker aan de bar of aan een tafeltje of liepen rond genieten van een koud prosecco-tje en als jij dan langs komt rennen met klotsende oksels… Ja, dan voel je je af en toe wel een beetje …eh…warm en zweterig.. 🙂 Maar het was leuk. Ali B. (supergrappig!) trad op en als klapstuk van de avond kwam Xander de Buisonje ook optreden. Mmm, toch niet onaardig zeg ik en he, ik ben natuurlijk fotograaf dus mag ik ook op het podium. Ja toch? Niet dan? (ik had het wel even gevraagd hoor) Toch een beetje met knikkende knietjes zo’n wankel trappetje op (dat kwam natuurlijk doordat het al zo donker was) en dan sta je dus ongeveer recht voor Xander. Zegt ie ook nog ‘Hallo” (midden in het lied ongeveer geloof ik..haha)

Lavendel brownies

Ik zou natuurlijk graag een foto laten zien maar moet dat nog even checken met de opdrachtgever of dat ok is. Dus die volgt wellicht later. Nu moet je weten dat ik al eens eerder bijna tegen meneer de Buisonje aan ben gelopen. Dat was toen ik nog bij Nike werkte. Daar kwamen ook best vaak bekende lui langs die in enige hoedanigheid door Nike werden gesponsord en ik weet nog goed dat wij nog maar net de eerste Starbucks van Nederland hadden in ons hoofdgebouw en blijkbaar wilde Xander daar ook wel een klein slokje koffie proeven. Ik liep nietsvermoedend Starbucks binnen om even een latte te scoren en kijk ineens omhoog naar de man die voor me staat… is het Xander. Jee, echt een leuke vent en zo lang ook… (ik ben zelf 1.80 m dus het komt niet zo vaak voor dat ik mannen tegenkom die langer zijn als ik) Ik geloof dat ik een rode kop kreeg (typisch iets voor mij natuurlijk..pfft) Maar goed, dit even terzijde.

Hoe kom ik in hemelsnaam van lavendel brownies, waar dit eigenlijk over moest gaan, tot Xander de Buisonje… 😉

Deze lavendel brownies zijn superlekker al moet je wel even aan de smaak wennen. Er zitten echte bloempjes in dus geen lavendelpoeder of iets. De lavendelsmaak is dan ook vrij intens en de eerste hap moest ik even wennen. Ik krijg toch wel snel bij lavendel een hoog wc-gehalte maar na die eerste hap is dat zeker niet het geval bij deze beauties. Superlekker en eens wat anders als een standaard brownie. Proberen dus!

Print recept Pin recept
No ratings yet

Lavendel brownies

Lekker en verrassend met de lavendel enne… weet zeker dat de man van je leven dit ook lekker vind; of hij nou wel of niet Xander de Buisonje heet..
Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 30 min
Totale tijd: 45 min

Ingrediënten

 • 120 gr goede pure chocola
 • 90 gr boter
 • 2 eieren
 • 200 gr suiker
 • 25 gr lavendelbloempjes gedroogd
 • 90 gr bloem
 • 50 gr amandelen grof gehakt

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180 C. Vet een brownie licht in en bekleed met aluminium folie (ook licht invetten). Smelt de chocola met de boter au bain marie en laat even afkoelen.
 • Stamp de lavendelbloempjes met een deel van de suiker samen in een vijzel en vermeng het met de rest van de suiker.
 • Voeg losgeklopte eieren, suikermengsel en bloem toe aan het chocolademengsel. Meng snel goed door elkaar. Schep er de noten door. Schep beslag in de vorm en bak ongeveer 30 minuten in de oven.
 • Laat even in de vorm afkoelen voor je de cake uit de vorm op een rooster stort.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!