Simone's Kitchen

Lekkere brownies uit de airfryer

Brownie uit de airfryer

Smeuige brownies uit de airfryer

Van de week realiseerde ik me ineens hoe lang het eigenlijk is geleden dat ik iets “gewoons” heb gebakken. Laat staan hoe lang het is geleden dat ik brownies heb gebakken. Lang geleden dus. En dat terwijl er weinig dingen echt lekkerder zijn dan een goede brownie. Knapperig aan de buitenkant en lekker sticky aan de binnenkant.

En omdat ik beloofd heb om meer recepten te maken uit de airfryer leek het me het ultieme moment om eens brownies uit de airfryer te proberen. Nou missie geslaagd. Omdat het nadeel van de airfryer is dat je er niet alle bakvormen in kwijt kunt, moest ik de brownies wel rond maken in plaats van vierkant, maar dat maakt voor de smaak natuurlijk niks uit.

Brownies uit de airfryer

Gevuld met cantuccini

Omdat ik natuurlijk ook al wel vaker brownies heb gebakken (zoals deze of deze pompoen brownies!) leek het me leuk om er een twist aan te geven. Een van mijn favoriete koekjes zijn de dubbelgebakken cantuccini koekjes. Je kent ze vast wel. Heerlijk in een tiramisu maar ook door deze brownies!

Airfryer brownies

Ik had ook beloofd dat ik meer airfryer recepten zou gaan delen dus dit is er weer eentje, nadat ik een paar weken geleden al deze lekkere kip uit de airfryer deelde. Instant succes. In het kader van de aanstormende paasdagen heb ik niet echt direct het ultieme paasgerecht maar deze brownies zullen het zeker goed doen. En lekker makkelijk! Ik nam ze ’s avonds mee naar huis en manlief vond ze zo lekker dat hij bijna de hele trommel lag at. 😉

Lekkere paas brownies uit de airfryer
Voorbereiding
10 min
Kooktijd
25 min
Totale tijd
35 min
 
Ingredienten
  • 70 gr pure chocola gehakt
  • 70 gr roomboter gehakt
  • 1 ei
  • 80 gr suiker
  • 1 tl vanille essence
  • snufje zout
  • 65 gr zelfrijzend bakmeel
  • 86 gr cantuccini koekjes grof gehakt
Instructies
  1. 25 minuten in airfryer op 160˚C.

  2. Neem een bakvorm die in jouw airfryer past. Check dat ook even van tevoren. Vet de bakvorm goed in en leg bakpapier op de bodem.

  3. Smelt de chocola en de boter au bain marie, laat even afkoelen.

  4. Klop het ei, de suiker en het zout los met een mixer tot het lichtgeel en fluffy is. Roer hier de gesmolten chocola doorheen en schep het zelfrijzend bakmeel erdoor tot het een glad geheel is.

  5. Roer de gehakte koekjes erdoor en stort het geheel over in je bakvorm. Zet in de airfryer en bak voor 25 minuten op 160˚C. Of tot gaar.

Delen is fijn!

2 comments

  1. Pingback: Bits & Bytes week #15 | Simone's Kitchen

  2. Pingback: Supersnelle chocolade broodjes met croissantdeeg | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos