Airfryer brownies
Deze heerlijke airfryer brownies zijn makkelijk om te maken. Ik gebruikte als extra element cantuccini koekjes om ze een lekkere crunch te geven.
Smeuige airfryer brownies
Van de week realiseerde ik me ineens hoe lang het eigenlijk is geleden dat ik iets “gewoons” heb gebakken. Laat staan hoe lang het is geleden dat ik brownies heb gebakken. Lang geleden dus. En dat terwijl er weinig dingen echt lekkerder zijn dan een goede brownie. Knapperig aan de buitenkant en lekker sticky aan de binnenkant.
En omdat ik beloofd heb om meer recepten te maken uit de airfryer leek het me het ultieme moment om eens brownies uit de airfryer te proberen. Nou missie geslaagd. Omdat het nadeel van de airfryer is dat je er niet alle bakvormen in kwijt kunt, moest ik de brownies wel rond maken in plaats van vierkant, maar dat maakt voor de smaak natuurlijk niks uit.
Gevuld met cantuccini
Omdat ik natuurlijk ook al wel vaker brownies heb gebakken (zoals deze of deze pompoen brownies!) leek het me leuk om er een twist aan te geven. Een van mijn favoriete koekjes zijn de dubbelgebakken cantuccini koekjes. Je kent ze vast wel. Heerlijk in een tiramisu maar ook door deze brownies!
Airfryer brownies
Ik had ook beloofd dat ik meer airfryer recepten zou gaan delen dus dit is er weer eentje, nadat ik een paar weken geleden al deze lekkere kip uit de airfryer deelde. Instant succes. In het kader van de aanstormende paasdagen heb ik niet echt direct het ultieme paasgerecht maar deze brownies zullen het zeker goed doen. En lekker makkelijk! Ik nam ze ’s avonds mee naar huis en manlief vond ze zo lekker dat hij bijna de hele trommel lag at. 😉
Welke bakvorm past er in de airfryer?
Uiteraard is dat heel erg afhankelijk van welke airfryer je hebt. Ik heb een xxl versie en daar past een 20 cm springvorm in. Je kunt ook specifieke bakvormen kopen die geschikt zijn voor in de airfryer. Ik heb een Philips Airfryer maar ook andere merken verkopen specifieke bakvormen voor hun apparaat. Even checken dus.
Brownies uit de airfryer
Benodigdheden
- Kleine springvorm 20 cm
Ingrediënten
- 70 gr pure chocola gehakt
- 70 gr roomboter gehakt
- 1 ei
- 80 gr suiker
- 1 tl vanille essence
- snufje zout
- 65 gr zelfrijzend bakmeel
- 100 gr cantuccini koekjes grof gehakt
Instructies
- 25 minuten in airfryer op 160˚C.
- Neem een bakvorm die in jouw airfryer past. Check dat ook even van tevoren. Vet de bakvorm goed in en leg bakpapier op de bodem.
- Smelt de chocola en de boter au bain marie, laat even afkoelen.
- Klop het ei, de suiker en het zout los met een mixer tot het lichtgeel en fluffy is. Roer hier de gesmolten chocola doorheen en schep het zelfrijzend bakmeel erdoor tot het een glad geheel is.
- Roer de gehakte koekjes erdoor en stort het geheel over in je bakvorm. Zet in de airfryer en bak voor 25 minuten op 160˚C. Of tot gaar.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Fijn de beloofde Airfryer recepten, ik gebruik de Airfryer zeker 3x per week bak, braad, grill en experimenteer wat, dus ik ben er blij mee. In de Airfryer gebruik ik de silliconen Airfryer bakvormen voor bijna alles, zijn gemakkelijk schoon te maken (ze verkleuren alleen wel) en de Airfryer wordt ook niet zo vies. Ze zijn in te koop op internet en voor XXL en XL Airfryers
O dat is handig ja. Daar ga ik eens naar kijken!
Pingback: Supersnelle chocolade broodjes met croissantdeeg | Simone's Kitchen
Pingback: Bits & Bytes week #15 | Simone's Kitchen