Simone's Kitchen

Supersnelle meringue uit de magnetron

Snelle meringue uit de magnetron | simoneskitchen.nl

Tot voor kort had ik eerlijk gezegd geen zinnig idee waar meringue van gemaakt was, maar nu weet ik het! Ik vond dit recept in BBC Good Food en de foto zag er zo goed uit dat ik het wel moest proberen!

Ik geloof dat ‘normale’ meringue in de oven gemaakt wordt (nog nooit geprobeerd), maar deze was supersnel en gemaakt in de magnetron. Het dessert was niet helemaal zoals het eigenlijk hoort (denk ik) maar dat zie je niet. Toch?

Kun je meringue maken in de magnetron?

Je moet er goed opletten aangezien het heel snel verbrand, dus een tikkie teveel seconden en je blijft zitten met een wel hele donkere meringue, maar als je het goed doet heb je een lekkere mini pavlova in minder dan een minuut. Dat kun je toch niet snel nabootsen in de oven lijkt me.

Nadat ik de foto’s had genomen heb ik de helft opgegeten en het was heerlijk! Heel erg zoet, maar door de frambozen bleef het wel lekker fris. Probeer het onderstaande recept zeker een keer uit!

Ik nam de rest mee naar huis en ook van Tom kreeg het een grote duim omhoog!

Snelle meringue uit de magnetron | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Merinque uit de magnetron

Ingrediënten

  • 1 eiwit
  • 350 gr poedersuiker
  • 1 tl kardamom zaadjes geplette
  • klein beetje olie om in te vetten
  • 150 ml slagroom
  • sap van 1/2 citroen
  • 250 gr frambozen

Instructies

  • Klop het eiwit licht, doe het poedersuiker erbij en de kardamom en klop het tot stijve pieken.
  • Roll het eiwit tot ongeveer 8 ballen ter grootte van een golfbal. Vet een vel bakpapier in en leg de ballen per twee tegelijk in de magnetron. Leg ze tegenover elkaar op een bord dat er goed in kan. Zet de magnetron aan voor 30-40 seconden of tot ze vier keer zo groot zijn geworden. laat een paar minuten afkoelen, haal dan van het papier en herhaal voor de andere ballen.
  • Klop de slagroom met de helft van de citroensap. Plet de helft van de frambozen, vouw die dan door de room, maar niet helemaal. Het mag gemarmerd zijn.
  • Om te serveren doe je wat van de room op een bord. Doe hierop een meringue met weer meer room en daar weer een meringue bovenop. Eindig met room en frambozen.
  • Bestrooi met poedersuiker en serveer meteen

Snelle meringue uit de magnetron | simoneskitchen.nl

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!