Supersnelle meringue uit de magnetron
Meringue uit de magnetron
Meringue is typisch zo’n product wat je rond de kerstperiode heel goed kant- en klaar in de supermarkt kan vinden, maar zodra die periode achter ons ligt, verdwijnt het weer net zo snel. Nu kun je heel makkelijk en heel snel meringue maken uit de magnetron. Wel even bijblijven en even testen hoeveel tijd het nodig heeft, maar het is de moeite waard!
Eiwit
Ook handig als je nog wat eiwitten over hebt en niet weet wat je ermee moet doen. Ik vond dit recept voor de magnetron meringue in BBC Good Food en de foto zag er zo goed uit dat ik het wel moest proberen!
Ik geloof dat ‘normale’ meringue in de oven gemaakt wordt (nog nooit geprobeerd), maar deze was supersnel en gemaakt in de magnetron. Het dessert was niet helemaal zoals het eigenlijk hoort (denk ik) maar dat zie je niet. Toch?
Kun je meringue maken in de magnetron?
Je moet er goed opletten aangezien het heel snel verbrand, dus een tikkie teveel seconden en je blijft zitten met een wel hele donkere meringue, maar als je het goed doet heb je een lekkere mini pavlova in minder dan een minuut. Dat kun je toch niet snel nabootsen in de oven lijkt me.
Nadat ik de foto’s had genomen heb ik de helft opgegeten en het was heerlijk! Heel erg zoet, maar door de frambozen bleef het wel lekker fris. Probeer het onderstaande recept zeker een keer uit!
Ik nam de rest mee naar huis en ook van Tom kreeg het een grote duim omhoog! Natuurlijk kun je ook een meringue op de traditionele manier maken. Check daar een van de onderstaande recepten maar eens voor. Keus genoeg of maak eens een pavlova op groot formaat.
Meringue uit de magnetron
Benodigdheden
- Magnetron
- Mixer
Ingrediënten
- 1 eiwit
- 350 gr poedersuiker
- 1 tl kardamom zaadjes geplette
- klein beetje olie om in te vetten
- 150 ml slagroom
- sap van 1/2 citroen
- 250 gr frambozen
Instructies
- Klop het eiwit licht, doe het poedersuiker erbij en de kardamom en klop het tot stijve pieken.
- Roll het eiwit tot ongeveer 8 ballen ter grootte van een golfbal. Vet een vel bakpapier in en leg de ballen per twee tegelijk in de magnetron. Leg ze tegenover elkaar op een bord dat er goed in kan. Zet de magnetron aan voor 30-40 seconden of tot ze vier keer zo groot zijn geworden. laat een paar minuten afkoelen, haal dan van het papier en herhaal voor de andere ballen.
- Klop de slagroom met de helft van de citroensap. Plet de helft van de frambozen, vouw die dan door de room, maar niet helemaal. Het mag gemarmerd zijn.
- Om te serveren doe je wat van de room op een bord. Doe hierop een meringue met weer meer room en daar weer een meringue bovenop. Eindig met room en frambozen.
- Bestrooi met poedersuiker en serveer meteen
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.