Simone's Kitchen

Zoete lekkernij: meringue met chocola

Meringue met chocola | simoneskitchen.nl

Het leven bestaat op het moment uit werken, leren, slapen en repeat… Het examen (opleiding natuurvoedingsadviseur) komt rap nader en ik heb nog wat in te halen dus dat betekent dat ik elke avond na het eten achter de boeken kruip. Valt niet mee overigens als je de hele dag gewerkt hebt en eigenlijk op de bank wilt hangen. Maar ja, moet even he… Want ik wel dan toch ook wel weer graag slagen.

En dan leren we natuurlijk dat suiker niet goed is en ook waarom dat zo is… 🙂 Maar ook dat stress om je eten niet bevorderlijk is voor het algeheel welzijn dus dat af en toe iets geks eten heus geen drama is. Niet dat ik nu elke dag meringue zit te eten hoor. Haha… Verleidelijk, verleidelijk…

Chocolade meringue | simoneskitchen.nl

Bovendien heb ik deze meringues niet eens zelf gemaakt maar heeft Caroline die gemaakt tijdens onze black & white shoot vorige week. Daar hebben jullie de popcorn al van langs zien komen en er komen nog een paar dingetjes langs. Maar zien ze er lekker uit of wat? Ik hou van meringue…

Studeren

Maar goed, al dat leren en werken is best lastig te combineren. Zeker aangezien het mega druk is op het moment met mijn werk. Dus dat gaat lastig samen en om eerlijk te zijn zal ik blij zijn als het examen geweest is en de rust weer een beetje is weergekeerd.

Vervolgcursus

Ik heb me dan wel al opgegeven voor het vervolg waar ik in februari mee begin. Tja… ik vind het namelijk allemaal heel erg leuk en heel erg interessant. Voedingsadviezen ga ik niet geven denk ik (maar niks veranderlijk dan een mens en vooral niks veranderlijker dan ik) maar wat dan wel? Dat is best lastig om te bepalen en mede daarom was ik afgelopen maandag op een seminar met de mooie titel ‘Lifecrafting’.

Duur woord om uit te vinden wat je nu eigenlijk wilt in het leven. Wat zijn je dromen en hoe kun je die dromen waarmaken? Nu vind iedereen zo ongeveer al dat ik een droombaan heb en he, ik klaag zeker niet, maar toch… vind ik het over vijf jaar nog zo leuk? Heeft de jongere generatie het dan overgenomen? (ik denk van wel) Dus een plan-B hebben voor dat moment is een must. Vind ik. Maar wat dan he…

Meringue met chocola | simoneskitchen.nl

Iets met voeding

Zo… dat is tenminste lekker vaag.. Maar echt veel concreter is het niet op het moment. Maar goed, iets met voeding dus (suggesties zijn overigens van harte welkom.. Weet iemand een briljante carrière voor me?)

In het seminar werden allerlei handige tips gegeven hoe je een visionmap, moodboard of hoe je het ook noemt gaat maken en ik denk dat ik me daar na het examen maar eens op ga richten. Eens kijken wat de toekomst voor me gaat doen of wat ik in de toekomst ga doen. Of niet ga doen.

Stiekem weet ik het natuurlijk al wel een beetje maar dat is nog even voor later. Voor nu heb ik voor jullie het recept van deze crispy meringue. Dit zijn kleintjes, maar het is natuurlijk ook erg lekker als pavlova. En dan afladen met slagroom, noten en nog meer chocola.

Meringue met chocola | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Pavlova met chocola

Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 45 min
Totale tijd: 55 min

Ingrediënten

 • 85 gr eiwit ongeveer 3 grote eieren
 • 175 gr suiker fijn
 • 2 el poedersuiker
 • 1/2 tl azijn
 • 200 gr pure chocola au bain marie gesmolten & iets afgekoeld

Instructies

 • Verwarm de oven op 140˚C voor.
 • Klop het eiwit in een vetvrije kom stijf. Voeg dan de suiker, poedersuiker en azijn toe en klop tot stijve pieken. Het eiwit gaat mooi glanzen en je moet de kom boven je hoofd kunnen houden zonder dat alles eruit valt... 🙂
 • Sprenkel dan de chocola erover en schep met een grote eetlepel klodders op een bakplaat (met bakpapier!) Herhaal tot alles op is.
 • Meng de chocola niet met de mixer door je eiwit. Dan krijg je een egaal bruin mengsel.
 • Bak rustig in de oven voor een minuut of 45.
 • Laat volledig afkoelen en haal van de bakplaat.
Gang: Koek
Trefwoord: chocola, eieren

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

1 comment

 1. Pingback: De 57 Beste Foodblogs Die Je Als Food-lover Echt Gelezen Moet Hebben - Restoranto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!