Zoete lekkernij: meringue met chocola

Meringue met chocola | simoneskitchen.nl

Het leven bestaat op het moment uit werken, leren, slapen en repeat… Het examen (opleiding natuurvoedingsadviseur) komt rap nader en ik heb nog wat in te halen dus dat betekent dat ik elke avond na het eten achter de boeken kruip. Valt niet mee overigens als je de hele dag gewerkt hebt en eigenlijk op de bank wilt hangen. Maar ja, moet even he… Want ik wel dan toch ook wel weer graag slagen.

En dan leren we natuurlijk dat suiker niet goed is en ook waarom dat zo is… 🙂 Maar ook dat stress om je eten niet bevorderlijk is voor het algeheel welzijn dus dat af en toe iets geks eten heus geen drama is. Niet dat ik nu elke dag meringue zit te eten hoor. Haha… Verleidelijk, verleidelijk…

Chocolade meringue | simoneskitchen.nl

Bovendien heb ik deze meringues niet eens zelf gemaakt maar heeft Caroline die gemaakt tijdens onze black & white shoot vorige week. Daar hebben jullie de popcorn al van langs zien komen en er komen nog een paar dingetjes langs. Maar zien ze er lekker uit of wat? Ik hou van meringue…

Studeren

Maar goed, al dat leren en werken is best lastig te combineren. Zeker aangezien het mega druk is op het moment met mijn werk. Dus dat gaat lastig samen en om eerlijk te zijn zal ik blij zijn als het examen geweest is en de rust weer een beetje is weergekeerd.

Vervolgcursus

Ik heb me dan wel al opgegeven voor het vervolg waar ik in februari mee begin. Tja… ik vind het namelijk allemaal heel erg leuk en heel erg interessant. Voedingsadviezen ga ik niet geven denk ik (maar niks veranderlijk dan een mens en vooral niks veranderlijker dan ik) maar wat dan wel? Dat is best lastig om te bepalen en mede daarom was ik afgelopen maandag op een seminar met de mooie titel ‘Lifecrafting’.

Duur woord om uit te vinden wat je nu eigenlijk wilt in het leven. Wat zijn je dromen en hoe kun je die dromen waarmaken? Nu vind iedereen zo ongeveer al dat ik een droombaan heb en he, ik klaag zeker niet, maar toch… vind ik het over vijf jaar nog zo leuk? Heeft de jongere generatie het dan overgenomen? (ik denk van wel) Dus een plan-B hebben voor dat moment is een must. Vind ik. Maar wat dan he…

Meringue met chocola | simoneskitchen.nl

Iets met voeding

Zo… dat is tenminste lekker vaag.. Maar echt veel concreter is het niet op het moment. Maar goed, iets met voeding dus (suggesties zijn overigens van harte welkom.. Weet iemand een briljante carrière voor me?)

In het seminar werden allerlei handige tips gegeven hoe je een visionmap, moodboard of hoe je het ook noemt gaat maken en ik denk dat ik me daar na het examen maar eens op ga richten. Eens kijken wat de toekomst voor me gaat doen of wat ik in de toekomst ga doen. Of niet ga doen.

Stiekem weet ik het natuurlijk al wel een beetje maar dat is nog even voor later. Voor nu heb ik voor jullie het recept van deze crispy meringue. Dit zijn kleintjes, maar het is natuurlijk ook erg lekker als pavlova. En dan afladen met slagroom, noten en nog meer chocola.

Pavlova met chocola

Ingredients:

  • 85 gr eiwit (ongeveer 3 grote eieren)
  • 175 gr fijne kristalsuiker
  • 2 el poedersuiker
  • 1/2 tl azijn
  • 200 gr pure chocola (au bain marie gesmolten & iets afgekoeld)

Directions:

  1. Verwarm de oven op 140˚C voor.
  2. Klop het eiwit in een vetvrije kom stijf. Voeg dan de suiker, poedersuiker en azijn toe en klop tot stijve pieken. Het eiwit gaat mooi glanzen en je moet de kom boven je hoofd kunnen houden zonder dat alles eruit valt... 🙂
  3. Sprenkel dan de chocola erover en schep met een grote eetlepel klodders op een bakplaat (met bakpapier!) Herhaal tot alles op is.
  4. Meng de chocola niet met de mixer door je eiwit. Dan krijg je een egaal bruin mengsel.
  5. Bak rustig in de oven voor een minuut of 45.
  6. Laat volledig afkoelen en haal van de bakplaat.

 

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Food- and travelblogger. Houd van goed eten (wie niet?) Reist ook graag de wereld over om smaken en culturen te ontdekken. In het dagelijks leven foodfotograaf, receptontwikkelaar , reisfanaat en kattengek. Soms op een missie om gezonder te gaan leven. Altijd dan weer afgewisseld met perioden van belachelijk decadente desserts. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Humphrey en Buffy in het midden van het land.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *