Meringue met chocola | simoneskitchen.nl

Verleidelijk zoet; meringue met chocola

Deze heerlijke meringue met chocola is de ultieme verleiding. Knapperig aan de buitenkant, sticky aan de binnenkant en dan met chocola erdoor. Ik bedoel; moet ik nog meer uitleggen?

Het leven bestaat op het moment uit werken, leren, slapen en repeat… Het examen (opleiding natuurvoedingsadviseur) komt rap nader en ik heb nog wat in te halen dus dat betekent dat ik elke avond na het eten achter de boeken kruip. Valt niet mee overigens als je de hele dag gewerkt hebt en eigenlijk op de bank wilt hangen. Maar ja, moet even he… Want ik wel dan toch ook wel weer graag slagen.

En dan leren we natuurlijk dat suiker niet goed is en ook waarom dat zo is… 🙂 Maar ook dat stress om je eten niet bevorderlijk is voor het algeheel welzijn dus dat af en toe iets geks eten heus geen drama is. Niet dat ik nu elke dag meringue zit te eten hoor. Haha… Verleidelijk, verleidelijk…

Chocolade meringue | simoneskitchen.nl

Bovendien heb ik deze meringues niet eens zelf gemaakt maar heeft Caroline die gemaakt tijdens onze black & white shoot vorige week. Daar hebben jullie de popcorn al van langs zien komen en er komen nog een paar dingetjes langs. Maar zien ze er lekker uit of wat? Ik hou van meringue…

Studeren

Maar goed, al dat leren en werken is best lastig te combineren. Zeker aangezien het mega druk is op het moment met mijn werk. Dus dat gaat lastig samen en om eerlijk te zijn zal ik blij zijn als het examen geweest is en de rust weer een beetje is weergekeerd.

Vervolgcursus

Ik heb me dan wel al opgegeven voor het vervolg waar ik in februari mee begin. Tja… ik vind het namelijk allemaal heel erg leuk en heel erg interessant. Voedingsadviezen ga ik niet geven denk ik (maar niks veranderlijk dan een mens en vooral niks veranderlijker dan ik) maar wat dan wel? Dat is best lastig om te bepalen en mede daarom was ik afgelopen maandag op een seminar met de mooie titel ‘Lifecrafting’.

Duur woord om uit te vinden wat je nu eigenlijk wilt in het leven. Wat zijn je dromen en hoe kun je die dromen waarmaken? Nu vind iedereen zo ongeveer al dat ik een droombaan heb en he, ik klaag zeker niet, maar toch… vind ik het over vijf jaar nog zo leuk? Heeft de jongere generatie het dan overgenomen? (ik denk van wel) Dus een plan-B hebben voor dat moment is een must. Vind ik. Maar wat dan he…

Meringue met chocola | simoneskitchen.nl

Meringue met chocola

Ik wil dus iets gaan doen met voeding en wat dat dan gaat worden zien we wel weer. Voor nu heb ik dit heerlijke recept voor meringue met chocola. Meringue is typisch zo’n gerecht waar veel mensen hun hoofd nog wel eens over breken. Ik maakte al vaker een pavlova, want dat is ideaal als je een feestje hebt natuurlijk.

Deze meringues met chocola maak je in kleinere eenpersoonsporties. Wel zo makkelijk!

Meringue met chocola | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Meringue met chocola

Heerlijke zoete verleiding van meringue met chocola
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 45 min
Totale tijd: 55 min
Porties: 8 stuks

Ingrediënten

 • 85 gr eiwit ongeveer 3 grote eieren
 • 175 gr suiker fijn
 • 2 el poedersuiker
 • 1/2 tl azijn
 • 200 gr pure chocola au bain marie gesmolten & iets afgekoeld

Instructies

 • Verwarm de oven op 140˚C voor.
 • Klop het eiwit in een vetvrije kom stijf. Voeg dan de suiker, poedersuiker en azijn toe en klop tot stijve pieken. Het eiwit gaat mooi glanzen en je moet de kom boven je hoofd kunnen houden zonder dat alles eruit valt… 🙂
 • Sprenkel dan de chocola erover en schep met een grote eetlepel klodders op een bakplaat (met bakpapier!) Herhaal tot alles op is.
 • Meng de chocola niet met de mixer door je eiwit. Dan krijg je een egaal bruin mengsel.
 • Bak rustig in de oven voor een minuut of 45.
 • Laat volledig afkoelen en haal van de bakplaat.
Gang: Koek
Trefwoord: chocola, eieren

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!