geitenkaas rucola pesto

Als je niet houd van sterke kaas dan kun je deze beter overslaan, want sterk…. dat is ie zeker. Ik maakte deze pesto alweer een tijdje geleden nadat ik een week had mogen doorbrengen in het mooie Ierland. Wat een fantastisch land en wat een geweldige producten kun je daar vinden! Dat ik bij de douane niet gestopt ben vanwege de eh… enigszins onwelriekende geur die uit mijn koffertje kwam, mag nog een wonder heten. Terwijl het toch goed verpakt was hoor!

zelf pesto maken met geitenkaas

Nu is het hier in huis gebruikelijk dat ik de kaas eet. Tom houdt niet van kaas en kaas die stinkt, dat is wel de ultieme gruwel. Een stinkend kaasje in de koelkast verbergen is er dus niet bij want binnen een dag vind meneer dat niet zo lollig meer. Ik snap er niks van.. 😉

Hoe dan ook deze kaas, een heuse Corleggy Creeny Sheep Cheese, gemaakt van rauwe melk en een harde geitenkaas soort, moest dus met spoed genuttigd worden. En om nou alles zo op te eten is ook weer zo wat dus ik bedacht dat ik het wel eens in een pesto kon verwerken. En ja dat was een geslaagd experiment. Het is sterk van smaak, nog eens versterkt door de rucola die natuurlijk ook al meer pit heeft als basilicum maar gecombineerd met iets fris (dat heeft het wel nodig!) zoals bijvoorbeeld verse tomaatjes, heb je een simpel en lekker hapje.

20120731 MG 0594

Lekker met brood maar natuurlijk ook door een pasta

Dat je dit ook prima in – bijvoorbeeld – een pasta kunt verwerken hoeft natuurlijk geen verdere uitleg lijkt me.

geitenkaas rucola pesto

Geitenkaas rucola pesto

Nog geen review

Decoratief klokje bereidingstijd
totaal 1 uur 10 minuten

Ingrediënten

  • 50 gr rucola
  • 25 gr pijnboompitten of naar smaak
  • 75 gr harde sterke geitenkaas hardheid van parmezaanse kaas
  • sap van 1 citroen
  • olijfolie
  • Zeezout
  • peper

  • Doe de rucola, pijnboompitjes en de kaas in blokjes in een keukenmachine en draai tot het een puree is geworden. Terwijl de machine draait kun je langzaam de olijfolie erbij gieten tot het de gewenste dikte heeft bereikt. Maak op smaak met citroensap, zeezout en peper naar smaak.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.