Simone's Kitchen

Geitenkaas rucola pesto – een onwelriekende lekkernij!

geitenkaas rucola pesto

Als je niet houd van sterke kaas dan kun je deze beter overslaan, want sterk…. dat is ie zeker. Ik maakte deze pesto alweer een tijdje geleden nadat ik een week had mogen doorbrengen in het mooie Ierland. Wat een fantastisch land en wat een geweldige producten kun je daar vinden! Dat ik bij de douane niet gestopt ben vanwege de eh… enigszins onwelriekende geur die uit mijn koffertje kwam, mag nog een wonder heten. Terwijl het toch goed verpakt was hoor!

zelf pesto maken met geitenkaas

Nu is het hier in huis gebruikelijk dat ik de kaas eet. Tom houdt niet van kaas en kaas die stinkt, dat is wel de ultieme gruwel. Een stinkend kaasje in de koelkast verbergen is er dus niet bij want binnen een dag vind meneer dat niet zo lollig meer. Ik snap er niks van.. 😉

Hoe dan ook deze kaas, een heuse Corleggy Creeny Sheep Cheese, gemaakt van rauwe melk en een harde geitenkaas soort, moest dus met spoed genuttigd worden. En om nou alles zo op te eten is ook weer zo wat dus ik bedacht dat ik het wel eens in een pesto kon verwerken. En ja dat was een geslaagd experiment. Het is sterk van smaak, nog eens versterkt door de rucola die natuurlijk ook al meer pit heeft als basilicum maar gecombineerd met iets fris (dat heeft het wel nodig!) zoals bijvoorbeeld verse tomaatjes, heb je een simpel en lekker hapje.

Lekker met brood maar natuurlijk ook door een pasta

Dat je dit ook prima in – bijvoorbeeld – een pasta kunt verwerken hoeft natuurlijk geen verdere uitleg lijkt me.

geitenkaas rucola pesto
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Geitenkaas rucola pesto

Totale tijd: 1 uur 10 min

Ingrediënten

  • 50 gr rucola
  • 25 gr pijnboompitten of naar smaak
  • 75 gr harde sterke geitenkaas hardheid van parmezaanse kaas
  • sap van 1 citroen
  • olijfolie
  • Zeezout
  • peper

Instructies

  • Doe de rucola, pijnboompitjes en de kaas in blokjes in een keukenmachine en draai tot het een puree is geworden. Terwijl de machine draait kun je langzaam de olijfolie erbij gieten tot het de gewenste dikte heeft bereikt. Maak op smaak met citroensap, zeezout en peper naar smaak.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

4 comments

  1. Avatar

    uuuuh volgens mij is dit heel lekker!

  2. Pingback: Pittige pesto rosso | Simone's KitchenSimone's Kitchen

  3. Avatar

    Je hebt gelijk deze versie klinkt echt heerlijk! Nu wil het toeval dat ik zowel geitenkaas als rucola in huis heb… Misschien dat ik morgen er mee aan de slag ga.

  4. Pingback: Walnoot pesto met pit | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!