20120131-_MG_1337

Ja, ja… nee dit is geen budget gerecht.. Maar wel gewoon erg lekker. En theoretisch zou je dit natuurlijk als lunch kunnen eten. Even alle gekheid op een stokje; de ham alleen is waarschijnlijk al meer als ons hele avond budget maar dit is een gouwe ouwe die ik net verhuisd heb van de Engelse site naar hier. Want ondanks dat het een oudje is maakt dat niet minder lekker.

20120131-_MG_1334

Deze foto was ooit onderdeel van de Donna Hay photography and styling challenge die ik op mijn blog ‘runde’ voor ongeveer een jaar. En de meeste Donna recepten vind ik echt toppers, met uitzondering van twee recepten die we toen maakten waar op zijn zachtst gezegd het een en ander aan mankeerde. Maar dat even terzijde. Ik maak vaak bruschetta als voorgerecht of als snackje voor als er vrienden over de vloer komen. Het ziet er altijd feestelijk uit en het is zo lekker!

20120131 MG 1337

Bruschetta met rucola pesto

Nog geen review

Decoratief klokje bereidingstijd

Ingrediënten

  • 8 sneetjes brood
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie om te besprenkelen
  • 3-4 stuks bocconcini in kleine plakjes of je kunt gewone mozarella gebruiken
  • 8 plakken prosciutto
  • zwarte peper grof gemalen

Rucola pesto

  • 1 handvol basilicum
  • 2 handenvol rucola
  • 40 gr pijnboom pitjes geroosterd
  • 20 gr geraspte parmezaan
  • 1/4 knoflook teen
  • 60 ml extra virgin olijf olie

  • Om de rucola pesto te maken doe je de rucola, basilicum, pijnboompitjes, parmezaanse kaas en knoflook in een keukenmachine of staafmixer en pureer je deze. Voeg de olie toe terwijl je de motor aan hebt staan en meng tot het een dikke grove substantie is. Proef en voeg zout en peper toe indien nodig.
  • Maal het niet te fijn. Stukjes is goed!
  • Verhit een grilpan en bak beide kanten van het brood goudbruin en krokant. Wrijf deze in met een half teentje knoflook en besprenkel met wat olijfolie
  • Doe wat van de mozarella op de toast en bedek rijkelijk met de pesto. Dek dit af met een plak prosciutto en maak af met zout en peper

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

 

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.