Bruschetta met rucola pesto
Ja, ja… nee dit is geen budget gerecht.. Maar wel gewoon erg lekker. En theoretisch zou je dit natuurlijk als lunch kunnen eten. Even alle gekheid op een stokje; de ham alleen is waarschijnlijk al meer als ons hele avond budget maar dit is een gouwe ouwe die ik net verhuisd heb van de Engelse site naar hier. Want ondanks dat het een oudje is maakt dat niet minder lekker.
Deze foto was ooit onderdeel van de Donna Hay photography and styling challenge die ik op mijn blog ‘runde’ voor ongeveer een jaar. En de meeste Donna recepten vind ik echt toppers, met uitzondering van twee recepten die we toen maakten waar op zijn zachtst gezegd het een en ander aan mankeerde. Maar dat even terzijde. Ik maak vaak bruschetta als voorgerecht of als snackje voor als er vrienden over de vloer komen. Het ziet er altijd feestelijk uit en het is zo lekker!
Bruschetta met rucola pesto
Ingrediënten
- 8 sneetjes brood
- 1 teen knoflook
- olijfolie om te besprenkelen
- 3-4 stuks bocconcini in kleine plakjes of je kunt gewone mozarella gebruiken
- 8 plakken prosciutto
- zwarte peper grof gemalen
Rucola pesto
- 1 handvol basilicum
- 2 handenvol rucola
- 40 gr pijnboom pitjes geroosterd
- 20 gr geraspte parmezaan
- 1/4 knoflook teen
- 60 ml extra virgin olijf olie
Instructies
- Om de rucola pesto te maken doe je de rucola, basilicum, pijnboompitjes, parmezaanse kaas en knoflook in een keukenmachine of staafmixer en pureer je deze. Voeg de olie toe terwijl je de motor aan hebt staan en meng tot het een dikke grove substantie is. Proef en voeg zout en peper toe indien nodig.
- Maal het niet te fijn. Stukjes is goed!
- Verhit een grilpan en bak beide kanten van het brood goudbruin en krokant. Wrijf deze in met een half teentje knoflook en besprenkel met wat olijfolie
- Doe wat van de mozarella op de toast en bedek rijkelijk met de pesto. Dek dit af met een plak prosciutto en maak af met zout en peper
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Pesto is een product uit de streek in Italië waar ik ben opgegroeid. En het is zooo lekker!
Absoluut! En je kunt er ook zoveel mee varieeren!