Simone's Kitchen

Bruschetta

Bruschetta

Ik ben verslaafd…. Verslaafd aan brood…. Nog afgezien van die ongelofelijke geur die versgebakken brood kan verspreiden… die smaak is toch ongeëvenaard? Ik geloof ook echt wel dat Nederland een land is waar veel brood wordt gegeten, zeker in verhouding tot andere landen. Of zouden de Fransen winnen als het op brood aankomt?

Alhoewel ik net lees dat we te weinig brood eten volgens het voorlichtingsbureau van het brood.. Ja, ik wist ook niet dat het bestond! Maar goed, hoe kwam ik op dit topic… Om te beginnen natuurlijk doordat ik voor de lunch weer eens een heerlijke bruschetta heb gemaakt. Want niks is beter voor oud brood als het maken van een overheerlijke bruschetta. Ik moest het doen met de ingredienten die ik nog in de koelkast had liggen dus het is misschien een niet alledaagse combinatie om kipfilet op een bruschetta te doen maar het was lekker en het moest op!

Maar wat deze bruschetta pas echt top maakt is de balsamico vijgen dressing die erop zit. Ik heb die een tijd geleden gekocht bij Oil & Vinegar en hoewel het niet iets is wat je te vaak gebruikt is het ongelofelijk lekker. Het is veel zoeter als gewone balsamico door de toegevoegde vijgen, maar nou ja, ik vind het heerlijk.

 

 

 

Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Bruschetta

Ingrediënten

  • Sneetje oud brood vers mag overigens ook natuurlijk!
  • buffel mozarella
  • teen knoflook
  • kipfilet
  • rucola
  • pesto
  • kerstomaatjes
  • vijgen-balsamico
  • paar basilicum blaadjes

Instructies

  • Ik moet eerst even verontschuldigen aanbieden voor die verlepte blaadjes rucola, maar ik dacht de broodjes even in de oven te doen, bedacht me toen weer, maar de rucola was toen al enigszins verlept. Smaakte nog wel heerlijk natuurlijk, maar goed.
  • Strijk met de doorgesneden kant van een stuk knoflook over het brood. Rooster de boterhammen of in een broodrooster of onder de gril kort. Smeer dun in met pesto en leg daarop de rucola. Bovenop de rucola leg je de kipfilet, de kerstomaatjes en de mozarella en bedruppel met de vijgen balsamico (niet teveel!)
  • Eet smakelijk!!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

8 comments

  1. Avatar

    Goedemorgen! Dat ziet er lekker uit. Het is een tijd geleden dat ik bruschetta heb gegeten, wordt weer eens tijd als ik dit zo zie 🙂

  2. Avatar

    @Karin – Dank je wel Karin… Bruschetta blijft toch altijd lekker vind ik hoor!

  3. Avatar

    Wat zijn de foto’s prachtig en wat ziet de bruschetta er heerlijk uit. Ik wil zo een hap nemen.

  4. Avatar

    Ow dat ziet er heerlijk uit! Wil zo bij je komen lunchen!

  5. Avatar

    Hoi Simone,

    Wat een heerlijke blog heb je. Ben dit weekend via het DLT-forum op je blog gekomen en heb zeker wat aan de tips die je geeft op het gebied van fotografie. En de recepten en foto’s die je zelf plaatst zijn erg inspirerend.

    Om die reden ben jij deze week ook mijn Blog*a*Round op mijn blog. Dus ik hoop dat er meer mensen jouw leuke blog gaan ontdekken deze week (http://gewoonmarieke.blogspot.com/2011/02/blogaround.html).

    Lieve groet,

    Marieke

  6. Avatar

    @Marieke
    He Marieke! Wat leuk!! Dank je wel… 🙂 Een beetje extra publiciteit kan nooit kwaad natuurlijk..!

  7. Avatar

    @LoyoyaNL – Thanks Loyoya!

  8. Avatar

    @Silke – Haha… het was ook heerlijk hoor Silke!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!