Bruschetta op drie manieren
Deze lekkere bruschetta’s maak je op drie verschillende manieren eenvoudig.
Bruschetta’s zijn eigenlijk altijd goed
Wat een gekkenhuis was het de laatste weken… Amper tijd om aan iets anders te denken als opstaan, werken, slapen, repeat…. En dat tien dagen achter elkaar. Ik klaag niet hoor.
We hebben waanzinnig leuke dagen gehad, maar op gegeven moment is het accuutje wel een beetje leeg en ik verheug me nu al op het feit dat ik vanaf donderdag lekker een paar dagen vrij ben. Heerlijk beetje voor de lol koken (in plaats van voor een klant) en heerlijk een beetje voor de lol fotograferen. Eigenlijk is het misschien een beetje maf dat ik in mijn vrije tijd goed beschouwd hetzelfde doe als wanneer ik aan het werk ben.
Van je hobby je werk maken?
Je kent vast wel dat gezegde van ‘als je van je hobby je werk maakt, dan heb je geen hobbies meer’…. Dat is wel een beetje waar maar fotografie blijft nog steeds óók een hobby. Ik vind het heerlijk om – zonder pottekijkers of andere druk – lekker een beetje in mijn eigen keuken te freubelen. Gewoon doen wat ik zelf leuk vind. O en na tien dagen van veel te veel lekker eten (echt… dat wil je niet weten…) is het ook wel weer even tijd om wat gezond eten naar binnen te werken.
Hoezo comfort food? Maak plaats voor streetfood! (bijna hetzelfde… toch?)
Je hebt het misschien al voorbij zien komen op facebook, instagram of twitter maar Alex en ik zijn vorige week druk geweest om de foto’s te maken voor het kookboek van Miljuschka Witzenhausen, die voor 24kitchen de foodtrucks presenteert.
Al de gerechten die ze in Amerika geproefd heeft komen in haar boek te staan in haar eigen versie.. En laat ik je vertellen; het is écht heel lekker. En niemand heeft me gezegd dat ik dat moest zeggen maar ik doe veel kookboeken en de gerechten zijn soms niet helemaal mijn smaak (…), maar deze…..?
Ik ben zeker tien kilo zwaarder geworden afgelopen week. Maar goed, het was heel erg leuk en ook heel erg druk en dan heb je ’s avonds echt geen zin meer om nog te koken/eten.
En dan zijn dit soort kleine hapjes meestal meer dan genoeg. Bruschetta of crostini of hoe je ze ook noemen wilt. Je kunt ze met van alles beleggen en ik geef je hier drie makkelijke variaties. Alle drie erg lekker en alle drie perfect als je wat leuks op tafel wilt zetten voor jezelf of voor gasten.
Of probeer eens deze bruschetta uit:
Bruschetta op drie verschillende manier
Ingrediënten
- Voor alle bruschetta’s heb je uiteraard brood nodig!
Bruschetta 1
- zuivelspread of roomkaas
- tuinboontjes kort gekookt en dubbel gedopt
- granaatappel pitjes
- broccoli kieme
Bruschetta 2
- ricotta
- bieslook
- cherry tomaatjes
- rauwe ham
- kweepeer azijn
Bruschetta 3
- Gele cherry tomaatjes
- radijskiemen
- Thaise basilicum
- zuivelspread
Instructies
Bruschetta 1
- Besmeer je bruschetta met de zuivelspread, doe hier de tuinboontjes en de granaatappel pitjes overheen en als laatste de broccoli kiemen
Bruschetta 2
- Meng de ricotta met geknipte bieslook en maak op smaak met peper en zout. Besmeer je bruschetta met de ricotta
- Snij de cherry tomaatjes in plakjes en leg die erop. Beleg met de rauwe ham en besprenkel met wat kweepeer azijn of appelazijn
Bruschetta 3
- Besmeer je bruschetta met zuivelspread.
- Doe hier de cherry tomaatjes op en de radijskiemen
- Besprenkel met wat thaise basilicum olie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Helemaal mee eens: Bruschetta is ALTIJD goed 🙂 Heerlijk deze variaties en die komen zeker binnenkort op tafel aangezien ik in de zomer zeker één keer per week bruscetta maak ’s avonds. Jummie! Ik doe ook meteen weer inspiratie op want ik vind bruschetta vreselijk lastig te fotograferen…vraag me niet waarom, maar ik krijg ze nooit mooi op de foto…dus ga het snel maar weer eens proberen! Doei doei, Letizia