De traditionele deense sandwich is natuurlijk smørrebrød. Heerlijk en makkelijk om zelf thuis te maken!

Smorrebrod | simoneskitchen.nl

Te eten in Denemarken

Uhm… Smørrebrød is natuurlijk een van de bekendste Deense lekkernijen en kun je redelijk overal kopen als je in Kopenhagen bent. Zo is er een – heel populair – tentje in Kopenhagen waar je het liefst elke versie in de vitrine zou willen uitproberen. Tentje zit in Torvehallerne overigens, maar dat even terzijde. Toen wij er waren stond er een mega rij voor de kassa en at ik nog vega. De vegetarische opties waren op zijn zachtst gezegd erg beperkt want bijna overal zat wel iets van vis of vlees op.

Dus… je raadt hem al: kwam het er gewoon niet van en zijn we Kopenhagen weer verlaten zonder ook maar één smørrebrød te eten. Dat kan natuurlijk eigenlijk niet dus moest het even thuis dunnetjes worden goedgemaakt. Nou ja zo dunnetjes was het niet want het vulde behoorlijk! Charlotte was er voor de lunch en van de bovenstaande vier variaties aten we elk de helft op. Ieder twee hele dus per saldo maar het vult!

Stevig roggebrood

Kijk heel simpel gezegd is smørrebrød niet veel meer dan een lekker stevig roggebrood met lekker beleg. Zal vast ander roggebrood zijn dan we hier hebben gebruikt maar in de basis is het niet veel meer dan dat. Nu eet ik eigenlijk nooit roggebrood. Geen idee waarom want ik vind het wel echt lekker en deze varianten gingen er dan ook uitermate goed in!

Ik denk dat het overigens net zo lekker is op een stevig stuk volkorenbrood of – nog beter – een lekker knapperig zuurdesem.

Heb je inspiratie nodig om je smørrebrød te beleggen dan kun je vast aan de gang met deze vier heerlijke combinaties, maar laat vooral je fantasie de vrije loop.

Smorrebrod | simoneskitchen.nl

Smørrebrød op vier manieren

4.50 van 2 stemmen
GangLunch
KeukenDeense keuken

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 5 minuten
bereiding 5 minuten
totaal 10 minuten

4 porties

Ingrediënten

  • 4 plakken roggebrood of ander stevig brood of ander stevig brood
  • gerookte zalm
  • roomkaas met kruiden
  • aspergetips even kort gekookt
  • gorgonzola
  • peer
  • walnoot
  • 2 gekookte eieren
  • avocado
  • hüttenkäse
  •  

  • Een echt recept is het niet natuurlijk dus ik geef je hier de combinaties die wij maakten:
  • roomkaas, gerookte zalm en bieslook
  • hüttenkäse, aspergetips, gekookt eitje
  • peer, gorgonzola en walnoot
  • roomkaas, avocado en gekookt eitje

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Meer weten over Kopenhagen?

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.