Simone's Kitchen

Willy (Philly) Cheese Steak Sandwich

Philly cheese steak sandwich

Koningsdag

Het is april, traditioneel de maand waarin het buiten leven en genieten opnieuw begint.
Het weer wordt langzaam mooier en de temperaturen stijgen. Daarom gaan ook de festivals en buiten evenementen weer volop van start; met als kroon op de maand: Koningsdag. De dag dat heel Nederland de straat op gaat en uitbundig feest viert!

Een binnenfeest

Hier is dit jaar echter absoluut geen sprake van. De kroon die wij dit jaar op de maand april hebben staan heet namelijk Corona.
Waarbij feesten en samen in groepen genieten in deze tijd normaal hoog in het vaandel staan, heerst er nu een beeld van voornamelijk lege straten en ‘anderhalve meter afstand van elkaar’.
Alle evenementen voor Koningsdag zijn inmiddels afgelast, dus dit jaar belooft het een zeer aparte en ook magere feestdag te worden.

Philly cheese steak

17 miljoen voetbaldeskundigen

Belangrijke voetbal evenementen zijn natuurlijk ook geannuleerd, dus over onze volkssport numero uno kan ook niemand meer laten zien hoeveel verstand hij (of zij) ervan heeft. Want laten we eerlijk zijn: wanneer het Nederlands elftal speelt, hebben we plotsklaps 17 miljoen bondscoaches in Nederland.
En zonder zwetsen over voetbal valt Nederland nog dieper in een zwart en leeg gat.
Maar ‘gelukkig’ hebben we Corona. Door dit virus veranderen 17 miljoen voetbaldeskundigen, in een handomdraai in hetzelfde aantal virologen. Iedereen heeft de oplossing opeens te pakken om Covid19 de nek om te draaien. “Alles in lock down”, wordt tegen gesproken met: “gecontroleerd immuniteit opbouwen”, tot en met: “Schijt aan Corona! We bouwen gewoon een feestje!”

Philly cheese steak

We vieren koningsdag binnen

Hoewel ik zeker weet dat je niet goed bij je kanarie bent als je bij de laatste categorie mensen hoort, heb ik verder ook geen concrete oplossing voor dit drama. Ik ben namelijk geen viroloog.
Om toch de Koningsdag een beetje te vieren heb ik een recept voor een enorm lekkere Philly Cheese Steak sandwich uit Philadelphia. Een broodje met gegrilde steak en overladen met gesmolten Cheddar kaas.
Traditioneel wordt deze sandwich op grillplaten buiten gemaakt, maar omdat we nu liever niet teveel buiten komen, heb ik een variant bedacht die ook binnen gemaakt kan worden.
Op vlees.nl even op zoek gegaan naar welk soort vlees ik het beste kan gebruiken en hier kwam ik uit op een mooi stukje rib eye.

Philly cheese steak

Willy Cheese steak!

En om het jaarlijkse feest voor onze Koning te eren, doe ik er natuurlijk oranje kaas op en noem hem gewoon de Willy Cheese Steak sandwich!
Makkelijk om thuis te maken en op anderhalve meter afstand van elkaar van te genieten.
Lekker smikkelen en blijf vooral je best doen om zelf virusvrij te blijven en anderen virusvrij te houden.

Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Philly Cheese Steak sandwich

De traditionele sandwich met kaas en vlees uit Philadelphia in een Nederlands jasje
Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 10 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 250 gram ribeye
  • 100 gram kastanjechampignons in dunne plakjes gesneden
  • 0.5 stuk rode paprika in blokjes gesneden
  • 100 gram ui in halve ringen gesneden
  • 6 plakjes oranje gouda kaas mag ook cheddar kaas zijn
  • 1 stuk afbak stokbrood
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd ondertussen de ribeye in mooie, dunne reepjes (tip: leg de ribeye eerst even 20 min in de vriezer. Hierdoor kun je nog dunnere reepjes snijden)
  • Fruit de ui, champignons en paprika even kort in een koekenpan met wat boter en olie. Leg ondertussen het afbakbrood in de oven en zet de timer op 8 minuten.
  • Haal de gefruite groente uit de pan en roerbak vervolgens de reepjes ribeye in twee a drie minuten mooi bruin.
  • Haal na 8 minuten het stokbrood uit de oven en snij deze overdwars doormidden. Beleg het stokbrood met de plakjes kaas en leg hierop de reepjes vlees. Leg vervolgens de groentemix eroverheen en sluit af met de bovenkant van het brood er weer op te leggen.
  • Leg het stokbrood nog 1 tot 2 minuten in de oven tot de kaas lekker gesmolten is.
  • Geniet van deze rijke en koninklijke lunch.

Notities

Voor nog meer creatieve ideeën of nuttige informatie met en over vlees, ga je naar vlees.nl Hier ga je zeker vinden wat je zoekt.
Gang: Lunch
Keuken: Amerikaans

Disclaimer: Dit is een samenwerking met vlees.nl

Delen is fijn!

Avatar

Tom Gerrets

Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeën voor lekkere gerechten bij hem omhoog. Die deelt hij nu graag met jullie en vaak verpakt hij zijn recepten met een grap of een grol. Met Carpe Diem als lijfsspreuk is Tom de Bourgondiër pur sang op deze culinaire blog en de uitvinder van de Dude Food dinsdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.