Simone's Kitchen

DudeFood Dinsdag: Steak sandwich

Steak sandwich | simoneskitchen.nl

Wat is dat toch de laatste tijd met al die gezondheidshypes?

Om een zandloperfiguur te krijgen moet je tegenwoordig in hetzelfde patroon eten en voor je het weet sta je met je eten piramides te bouwen en ligt alles wat je lekker vindt ineens ondersteboven.
Dan weer zijn calorieën opeens volksvijand numero uno en heb je het gevoel dat er een Gewichtswachter op iedere hoek van de straat staat te spieden of je niet te lang voor de etalage van de chocoladewinkel blijft staan.
Je bent nog niet gewend aan een ontbijt met alleen gebakken komkommer en er wordt weer een dieetrevolutie afgestoft; “Nu compleet vernieuwd! Met bijbehorende maaltijdrepen.”
Vernieuwd., met maaltijdrepen, tuurlijk! Over volksverlakkerij gesproken.
Tja en de vijf schijven liggen al wat langere tijd onder vuur; dat zijn een beetje kleiduif schietschijven geworden, zeg maar.

Steak sandwich | simoneskitchen.nl

Je breekt je nek over de boeken die je aan een dieet willen helpen en, ja, ook een gewijzigd voedingspatroon valt wat mij betreft gewoon onder de diëten.
Ik haak al af bij het voorwoord, waarin van die mensen vol overgave vertellen over hoe hun leven is veranderd sinds ze zijn gestopt met het eten van vlees, brood, of vet.
Ik wordt zelfs een beetje narrig van al die mensen die me vertellen dat ik een stuk gezonder en langer leef, als ik hun boek koop en stop met het eten van één of meerdere dingen. Diezelfde mensen vergeten me namelijk vaak ook te vertellen dat mijn leven dan ook een stukje minder leuk, een stuk bleker wordt en dat je vaak de lekkerste dingen moet laten staan. Ok, toegegeven: ik overdrijf misschien een beetje, maar daar ben je per slot van rekening een dude voor.
Er is mij vroeger altijd verteld dat ik mijn bord moest leeg eten, omdat ik nog moest groeien. Wist ik veel dat ze groeien in de lengte bedoelden?

Maar goed, klaar met dat gezwets over gebakken courgette op brood met een aan lucht gedroogde julienne van winterpeen en meer van die vetloze, vreugdeloze ideeën.
Hier één van mijn favoriete recepten: een heerlijke steak sandwich met chimichurri saus.
Trouwens ook een gerecht dat makkelijk in een uitgebalanceerd dieet past; moet je er gewoon in allebei je handen eentje nemen.

Steak sandwich | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Steak Sandwich met chimichurri saus

Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 10 min
Totale tijd: 15 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

Voor de chimichurri saus:

  • Bosje verse tijm hiervan alleen de blaadjes gebruiken
  • Bosje oregano
  • Bosje platte peterselie
  • 2 takjes rozemarijn alleen de blaadjes gebruiken
  • Bosje bieslook
  • 2 spaanse pepers in stukjes gehakt
  • 1 tl mosterd
  • 4 tenen knoflook
  • 1 gesnipperd uitje
  • 2 el sangiovese azijn
  • Ongeveer 100 ml goede olijfolie
  • Grof zeezout versgemalen zwarte peper en citroensap naar eigen smaak

Verder:

  • 2 mooie entrecotes ± 150 gr per stuk
  • zeezout en vers gemalen zwarte peper
  • 2 mooie witte broodjes evt. afbakbroodjes
  • paar mooie blaadjes krulsla of rucola

Instructies

Om de saus te maken:

  • Gooi alle ingrediënten behalve de olie in de blender of staafmixer en even kort blitzen tot het een grove puree is.
  • Hierna olijfolie toevoegen tot je een dikke, rijke saus hebt.
  • Peper, zout en eventueel citroensap naar smaak toevoegen.
  • Wanneer je afbakbroodjes hebt, oven voorverwarmen en afbakken zoals aangegeven.
  • Wanneer je kant en klare witte broodjes hebt, broodjes opensnijden en de binnenkant licht insmeren met de chimichurri saus en vervolgens in een hete koekenpan even kort aangrillen.
  • Voor het vlees een goede koekenpan voorverwarmen en een dunne laag olie goed heet laten worden
  • De entrecotes royaal met zout en peper insmeren en in de hete pan leggen.
  • Klein klontje boter erbij doen voor een mooi kleurtje en 2 a 3 minuten per kant bakken.
  • Vlees uit de pan halen wanneer het rosé gebakken is (zoals de muis van je duim voelt wanneer je jouw duim en wijsvinger tegen elkaar houdt) en vijf minuutjes laten rusten onder aluminiumfolie.
  • Hierna het vlees in mooi repen snijden.
  • Gegrilde broodjes beleggen met wat sla, hierop de reepjes vlees en daarover heen een lepel heerlijke chimichurri saus lepelen.
  • Eet smakelijk!

 

Delen is fijn!

6 comments

  1. Avatar

    Dit ziet er echt heel lekker uit! Ik ben blij dat ik niet mee doe aan de ‘ik wil de gezond doen en eet dus geen vlees, gluten, lactose en vet’ hype. Anders had ik dit heerlijks moeten laten staan.

  2. Avatar

    ziet er niet alleen heerlijk uit maar ook prachtig nu nog na proberen te maken 😀

  3. Avatar

    Mijn vriend keek meteen blij op toen ik jou sandwich recept voorlas, vooral de chimichurri saus viel meteen in goede aarde, dit broodje gaan we zeker maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!