Steak sandwich | simoneskitchen.nl

Wat is dat toch de laatste tijd met al die gezondheidshypes?

Om een zandloperfiguur te krijgen moet je tegenwoordig in hetzelfde patroon eten en voor je het weet sta je met je eten piramides te bouwen en ligt alles wat je lekker vindt ineens ondersteboven.
Dan weer zijn calorieën opeens volksvijand numero uno en heb je het gevoel dat er een Gewichtswachter op iedere hoek van de straat staat te spieden of je niet te lang voor de etalage van de chocoladewinkel blijft staan.
Je bent nog niet gewend aan een ontbijt met alleen gebakken komkommer en er wordt weer een dieetrevolutie afgestoft; “Nu compleet vernieuwd! Met bijbehorende maaltijdrepen.”
Vernieuwd., met maaltijdrepen, tuurlijk! Over volksverlakkerij gesproken.
Tja en de vijf schijven liggen al wat langere tijd onder vuur; dat zijn een beetje kleiduif schietschijven geworden, zeg maar.

Steak sandwich | simoneskitchen.nl

Je breekt je nek over de boeken die je aan een dieet willen helpen en, ja, ook een gewijzigd voedingspatroon valt wat mij betreft gewoon onder de diëten.
Ik haak al af bij het voorwoord, waarin van die mensen vol overgave vertellen over hoe hun leven is veranderd sinds ze zijn gestopt met het eten van vlees, brood, of vet.
Ik wordt zelfs een beetje narrig van al die mensen die me vertellen dat ik een stuk gezonder en langer leef, als ik hun boek koop en stop met het eten van één of meerdere dingen. Diezelfde mensen vergeten me namelijk vaak ook te vertellen dat mijn leven dan ook een stukje minder leuk, een stuk bleker wordt en dat je vaak de lekkerste dingen moet laten staan. Ok, toegegeven: ik overdrijf misschien een beetje, maar daar ben je per slot van rekening een dude voor.
Er is mij vroeger altijd verteld dat ik mijn bord moest leeg eten, omdat ik nog moest groeien. Wist ik veel dat ze groeien in de lengte bedoelden?

Maar goed, klaar met dat gezwets over gebakken courgette op brood met een aan lucht gedroogde julienne van winterpeen en meer van die vetloze, vreugdeloze ideeën.
Hier één van mijn favoriete recepten: een heerlijke steak sandwich met chimichurri saus.
Trouwens ook een gerecht dat makkelijk in een uitgebalanceerd dieet past; moet je er gewoon in allebei je handen eentje nemen.

Steak sandwich | simoneskitchen.nl

Steak Sandwich met chimichurri saus

Nog geen review

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 5 minuten
bereiding 10 minuten
totaal 15 minuten

2 personen

Ingrediënten

Voor de chimichurri saus:

  • Bosje verse tijm hiervan alleen de blaadjes gebruiken
  • Bosje oregano
  • Bosje platte peterselie
  • 2 takjes rozemarijn alleen de blaadjes gebruiken
  • Bosje bieslook
  • 2 spaanse pepers in stukjes gehakt
  • 1 tl mosterd
  • 4 tenen knoflook
  • 1 gesnipperd uitje
  • 2 el sangiovese azijn
  • Ongeveer 100 ml goede olijfolie
  • Grof zeezout versgemalen zwarte peper en citroensap naar eigen smaak

Verder:

  • 2 mooie entrecotes ± 150 gr per stuk
  • zeezout en vers gemalen zwarte peper
  • 2 mooie witte broodjes evt. afbakbroodjes
  • paar mooie blaadjes krulsla of rucola

Om de saus te maken:

  • Gooi alle ingrediënten behalve de olie in de blender of staafmixer en even kort blitzen tot het een grove puree is.
  • Hierna olijfolie toevoegen tot je een dikke, rijke saus hebt.
  • Peper, zout en eventueel citroensap naar smaak toevoegen.
  • Wanneer je afbakbroodjes hebt, oven voorverwarmen en afbakken zoals aangegeven.
  • Wanneer je kant en klare witte broodjes hebt, broodjes opensnijden en de binnenkant licht insmeren met de chimichurri saus en vervolgens in een hete koekenpan even kort aangrillen.
  • Voor het vlees een goede koekenpan voorverwarmen en een dunne laag olie goed heet laten worden
  • De entrecotes royaal met zout en peper insmeren en in de hete pan leggen.
  • Klein klontje boter erbij doen voor een mooi kleurtje en 2 a 3 minuten per kant bakken.
  • Vlees uit de pan halen wanneer het rosé gebakken is (zoals de muis van je duim voelt wanneer je jouw duim en wijsvinger tegen elkaar houdt) en vijf minuutjes laten rusten onder aluminiumfolie.
  • Hierna het vlees in mooi repen snijden.
  • Gegrilde broodjes beleggen met wat sla, hierop de reepjes vlees en daarover heen een lepel heerlijke chimichurri saus lepelen.
  • Eet smakelijk!

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

 

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Tom Gerrets

Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeën voor lekkere gerechten bij hem omhoog. Die deelt hij nu graag met jullie en vaak verpakt hij zijn recepten met een grap of een grol. Met Carpe Diem als lijfsspreuk is Tom de Bourgondiër pur sang op deze culinaire blog en de uitvinder van de Dude Food dinsdag.