Deze heerlijke avocado ricotta toast is perfect met een zacht gekookt eitje of een gepocheerd ei.

ricotta toast met gepocheerd ei en avocado | simoneskitchen.nl

Avocado ricotta toast

Als het aankomt op een lekkere sandwich dan kan ik enorm genieten van eenvoud. Deze avocado ricotta toast is super simpel om te maken maar ontzettend lekker. Ik maak het graag met een gepocheerd ei, maar niet iedereen is daar even groot fan van. In geval van nood kan dit natuurlijk ook prima met een zachtgekookt eitje. Maar wil je toch pocheren dan heb ik hier alvast wat tips voor je.

Hoe pocheer je dus dat ene perfecte ei?

In de basis moet je een kakelvers ei hebben. Dat is het allerbelangrijkste. Het probleem met een minder vers ei is namelijk dat het eiwit dunner wordt en zodra je dat ei in de pan laat glijden gaat het eiwit alle kanten op. Dat wordt dus geen mooi gepocheerd eitje. Bij een vers ei zit het eiwit nog strak in zijn jasje en blijft beter bij elkaar.

Maar even de tips voor het perfecte gepocheerde eitje op een rijtje:

  • Dat kakelverse ei dus
  • Breek je ei in een kopje en gebruik dat om het ei in het water te laten glijden. Plonsen is niet goed dus. Breken boven de pan nog erger
  • Water TEGEN de kook aan houden maar niet laten borrelen. Ook dat zorgt weer voor teveel beweging en niet een mooi eitje
  • Beetje azijn in het water
  • Voor je het ei in het water laat glijden draai je er even in met een lepel zodat er een draaikolk ontstaat. Die zorgt dat het eiwit netjes om de dooier blijft ‘dwarrelen’
  • Zodra het ei erin zit de timer aan. Op drie minuten heb je een perfect zacht eitje

Wil jij deze avocado ricotta toast dus graag maken met een gepocheerd ei, dan weet je nu hoe je dat moet doen!

Check ook deze recepten:

ricotta toast met gepocheerd ei en avocado | simoneskitchen.nl

Avocado ricotta toast met gepocheerd eitje

5 van 1 stem
GangLunch, Ontbijt
KeukenHollandse keuken

Een lekkere lunch of ontbijt met deze heerlijke avocado toast met ricotta
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 5 minuten
bereiding 10 minuten
totaal 15 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 2 plakken zuurdesembrood
  • 1 avocado rijpe
  • 100 gram ricotta
  • takje basilicum
  • citroenzest
  • 2 eieren gepocheerde

  • Maak de ricotta aan met peper, zout, basilicum en citroenzest.
  • Gril de boterhammen even kort in een grilpan en besmeer dik met de ricotta.
  • Maak de avocado schoon en beleg elke boterham met ½ avocado
  • Serveer met gepocheerd ei

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 394kcal | Koolhydraten: 42g | Eiwit: 18g | Vet: 18g | Verzadigd vet: 6g | Cholesterol: 183mg | Natrium: 426mg | Kalium: 426mg | Vezels: 5g | Suiker: 2g | Vitamine A: 480IU | Vitamine C: 5mg | Calcium: 136mg | Ijzer: 3.5mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.