Simone's Kitchen

Avocado ricotta toast met gepocheerd eitje

Pocheren??

Ja pocheren ja… Hele volksstammen zijn er die als de spreekwoordelijke berg opzien tegen het pocheren van een ei. En eerlijk is eerlijk, het is ook niet meteen mijn favoriete bezigheid. Terwijl het eigenlijk kinderlijk eenvoudig is. Als je weet hoe het moet natuurlijk, maar dat is met alles.

ricotta toast met gepocheerd ei en avocado | simoneskitchen.nl

Hoe pocheer je dus dat ene perfecte ei?

In de basis moet je een kakelvers ei hebben. Dat is het allerbelangrijkste. Het probleem met een minder vers ei is namelijk dat het eiwit dunner wordt en zodra je dat ei in de pan laat glijden gaat het eiwit alle kanten op. Dat wordt dus geen mooi gepocheerd eitje. Bij een vers ei zit het eiwit nog strak in zijn jasje en blijft beter bij elkaar.

Maar even de tips voor het perfecte gepocheerde eitje op een rijtje:

  • Dat kakelverse ei dus
  • Breek je ei in een kopje en gebruik dat om het ei in het water te laten glijden. Plonsen is niet goed dus. Breken boven de pan nog erger
  • Water TEGEN de kook aan houden maar niet laten borrelen. Ook dat zorgt weer voor teveel beweging en niet een mooi eitje
  • Beetje azijn in het water
  • Voor je het ei in het water laat glijden draai je er even in met een lepel zodat er een draaikolk ontstaat. Die zorgt dat het eiwit netjes om de dooier blijft ‘dwarrelen’
  • Zodra het ei erin zit de timer aan. Op drie minuten heb je een perfect zacht eitje

Enne… als je dat allemaal teveel gedoe vindt, kun je natuurlijk altijd gewoon een zacht gekookt eitje gebruiken. Ook lekker!

ricotta toast met gepocheerd ei en avocado | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Avocado ricotta toast met gepocheerd eitje

Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 10 min
Totale tijd: 15 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 plakken zuurdesembrood
  • 1 avocado rijpe
  • 100 gram ricotta
  • takje basilicum
  • citroenzest
  • 2 eieren gepocheerde

Instructies

  • Maak de ricotta aan met peper, zout, basilicum en citroenzest.
  • Gril de boterhammen even kort in een grilpan en besmeer dik met de ricotta.
  • Maak de avocado schoon en beleg elke boterham met ½ avocado
  • Serveer met gepocheerd ei

Voedingswaarde

Calorieën: 394kcal, Koolhydraten: 42g, Eiwit: 18g, Vet: 18g, Verzadigd vet: 6g, Cholesterol: 183mg, Natrium: 426mg, Kalium: 426mg, Vezels: 5g, Suiker: 2g, Vitamine A: 480IU, Vitamine C: 5mg, Calcium: 136mg, Ijzer: 3.5mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

1 comment

  1. Avatar

    Ik kijk daar eerlijk gezegd ook altijd tegenop, maar het klinkt zo makkelijk zoals jij het hierboven beschrijft. Toch binnenkort even proberen weer 🙂 Liefs, Merel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!