Simone's Kitchen

Caesar salad met havermout croutons – DH #21

Caesar salad met havermout croutons | simoneskitchen.nl

CAESAR SALAD MET HAVERMOUT CROUTONS EN AVOCADO

De caesarsalad is eigenlijk best een begrip als je erover nadenkt en toch zijn er net zo veel variaties als tenten die hem serveren. De een is met ansjovis, de ander is met noten, weer een ander is met avocado, dan weer met bacon. Zonder kaas, met kaas…. You name it en het bestaat.

De caesar salad is bedacht door Caesar Cardini ergens begin van de jaren 1900 of zo en bestaat van oorsprong uit niet meer dan acht ingredienten. Dat zijn sla, gekookt ei, olijfolie, citroensap, croutons, knoflook, worcestershiresaus en feta. Die laatste kwam een beetje uit een onverwachte hoek want ik heb echt nog nooit een caesarsalad met feta gegeten! Jullie?

Caesar salad met havermout croutons | simoneskitchen.nl

Na de mislukking van die rare boerenkool pizza vond ik deze vernieuwende versie van een Caesar salad toch een heel stuk lekkerder! We raken ondertussen een beetje in de routine van het gezond eten, niet snoepen gebeuren en we eten gewoon goed. Morgen krijgen jullie een uitgebreid verslag van de eerste week (en een beetje) met de resultaten tot dusver.

Terug naar deze salade. Of je het nou een caesar moet noemen… Dat denk ik dan weer niet maar het ‘beestje’ moet een naam hebben dus vooruit dan maar. Het is wel een stuk magerder als een echte caesar salad volgens mij met de karnemelk dressing. Erg lekker trouwens!

Caesar salad met havermout croutons | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Caesar salad met havermout croutons

Totale tijd: 20 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 90 gr havermout
  • 2 el zonnebloem pitten
  • 2 el amandel schaafsel
  • 1 el maple syrup
  • 3 tenen knoflook dun gesneden
  • 60 ml olijfolie
  • zeezout en vers gemalen zwarte peper
  • 2 little gems baby sla, buitenste blaadjes verwijderd en in vieren gesneden
  • 2 avocado's zaden verwijderd en in dunne plakjes gesneden
  • 1 el fijn gehakte bieslook om te serveren
  • Karnemelk dressing
  • 80 ml karnemelk
  • 1 el fijn geraspte parmezaanse kaas
  • 2 el citroensap

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 C. Doe de havermout, zonnebloempitten, amandel, maple syrup, knoflook, olie zout en peper in een kom en meng alles goed. Spreid het mengsel uit over een bakplaat en bak, af en toe omroerend, voor ongeveer 15 minuten of tot het goudbruin is.
  • Zet aan de kant om af te koelen.
  • Om de karnemelk dressing te maken, doe je de karnemelk, parmezaanse kaas, citroensap en peper en zout in een kom en klop je het even door om het te mengen. Verdeel de sla en de avocado over vier borden. Doe de karnemelk dressing eroverheen, de croutons en de bieslook.
Auteur: Donna Hay

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.