20140310-MH2A7397

Pfft, weken ben ik druk geweest met de site. Dingen voorbereiden voor het nieuwe design, tags en categorieën veranderen en achter de schermen zorgen dat alles klopt voor de multi lingual toestanden. Niet dat jullie daar veel van zullen merken want ik neem niet aan dat je mijn blog in het Engels en in het Nederlands gaat zitten lezen.
Je kiest voor eentje en daar blijf je bij. Lijkt mij toch?
En nu is de nieuwe site af en begrijp me niet verkeerd hoor; ik vind het echt prachtig geworden maar ik heb toch even een dipje.
Want die stomme statistieken….

20140310-MH2A7404
He wacht even, hoor ik je nu denken; was jij niet diegene die altijd hard roept dat je niet elke dag je stats moet checken? Ja hoor, c’est moi… Mja, niets menselijks is mij vreemd en zoals wel vaker met ome Google, als je heel druk met je site bent bezig geweest dan wordt je beloond met minder bezoekers. Zomaar. Omdat… Omdat niemand weet waarom… Dus hierbij….. Boehoe…
Ik ben nog steeds bezig met het overzetten van alle content van de oude site (junglefrog cooking) naar hier. Dat is handmatig, omdat sommige dubbel zijn, andere dingen in een andere taal en nog 1000 reden meer waarom het geen goed idee was om de database over te zetten.
En dat lijkt dan wel mee te vallen, want het is copy van de oude, paste naar de nieuwe, foto’s opzoeken en opnieuw uploaden (anders breekt de boel als ik ooit de oude site helemaal weggooi). Save en klaar. Maar dat kost per post toch al snel een minuut of vijf à tien. En het zijn er een slordige 700-800 zoiets. Maal 10 minuten. Dat is 8000 minuten, 133 uur oftewel 16 volle dagen van 24 uur… Dussssss…. Maar ik vind het te leuk om niet te doen.

20140310-MH2A7399
Lezen jullie je oude posts nog wel eens terug? In zeven jaar tijd is dat best een hele levensgeschiedenis geworden en er zitten mooie, ontroerende of grappige dingen tussen die ik gewoon niet kwijt wil.
Dus ga ik braaf door met de copy en paste acties. Ik plaats alles met de oorspronkelijke datum in de oorspronkelijke taal (Engels dus), dus hier zul je het niet terug vinden. Maar het gaat er ook om dat ik het nog heb. Niet dat het nog gelezen of gezien wordt. En vertalen ga ik het ook niet. Teveel werk en dat is het fijne van de tweetalige opzet; het hoeft niet gelijk te zijn. Kan wel maar hoeft niet.
Toch zou het leven een stuk makkelijker zijn geweest als ik ooit lang geleden had besloten om een naam te kiezen en één blog bij te houden. Het had me in ieder geval minimaal 48 werkdagen gescheeld… (En nog oneindig meer maar dat even terzijde)
Dus ik wilde even klagen… Bij deze. En nu niet aankomen met eigen schuld, dikke bult. Want die ken ik al… 🙂
En omdat ik de beroerdste niet ben leek een lekkere frisse voorjaarssalade me de beste methode om even uit het dipje te kruipen. En een goede Caesar salad is alles wat je daarvoor nodig hebt. Is het jullie ook al opgevallen hoe vaak je een slechte geserveerd krijgt? Brrrrr. Zelf maken is in dit geval echt een aanrader. Doen dus.
Lekker mét en zónder ansjovis…

Print recept Pin recept
No ratings yet

Caesar salade

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 8 dunne plakjes stokbrood
  • 8 witte ansjovisjes
  • 8 plakjes prosciutto
  • olijf olie om te besmeren
  • 2 baby romaine sla gehalveerd of losse blaadjes zoals hier
  • 4 eieren
  • Geraspte parmezaan om te serveren
  • parmesan dressing
  • 150 gr mayonaise
  • 1 teen knoflook crushed
  • 1 el citroensap
  • 2 tl water
  • 2 el fijn geraspte parmezaan
  • zeezout en zwarte peper

Instructies

  • Om de dressing te maken doe je de mayonaise, knoflook, citroensap, water, parmezaan, zout en peper in een kom en roer om alles te combineren.
  • Kook de eieren tot ze halfhard zijn of hoe jij ze lekker vind.
  • Gril de prosciutto even in de oven of in een koekenpan tot ze crispy zijn. Rooster je broodjes in oven, pan of tosti apparaat en besmeer eventueel nog met een teentje knoflook (een opengesneden teen knoflook alleen even licht over het brood wrijven)
  • Maak een bord met de sla, de eitjes doorgesneden, de ansjovis en de geraspte kaas eroverheen. Druppel de dressing naar wens erover en serveer extra erbij.
  •  

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!