Avocadosoep; het klinkt misschien wat ongebruikelijk maar deze frisgroene soep is heerlijk en geserveerd met gerookte zalm is het een perfect voorgerecht voor de feestdagen.

De lekkerste avocadosoep | simoneskitchen.nl

Avocadosoep uit de high speed blender

Alweer een tijd geleden was ik op een gezondheidsbeurs en ik liep daar spontaan tegen een highspeed blender aan. Nu stond zo’n ding al een tijdje op mijn ‘hebben-hebben’ lijstje maar echt goedkoop zijn ze niet, dus toen ik op de beurs de aanbieding zag ging ik overstag. Ter plekke werden de blenders gedemonstreerd met een soort tomatensoepje. De grap van zo’n apparaat is namelijk dat je soep kunt maken zonder te koken. Je doet alle ingredienten in de blender, zet hem aan op de soepstand en binnen 5 minuten heb je een warme soep. De temperatuur blijft onder de 40˚C waarmee het officieel een ‘raw’ food blijft. Nu vind ik dat niet zo spannend maar het idee dat je in 5 minuten een warm soepje hebt trok me wel aan.

Missie mislukt

Dus toen ik thuiskwam deed ik de koelkast open en mikte willekeurig wat ingredienten in de blender. Broccoli, iets van ui en knoflook geloof ik en zo nog wat dingetjes. Ik zette hem aan en voila, binnen vijf minuten had ik een knalgroen gezond uitziend soepje…. Blij verrast nam ik een hap…. en spuugde het meteen weer uit. Gadver… Echt niet te eten! Daarmee was meteen aangetoond dat niet alle ingredienten zich lenen voor een rauw soepje. Hahaha… Na die teleurstellende eerste soepactie werden de soepen even op de lange baan geschoven.

De lekkerste avocadosoep | simoneskitchen.nl

Tweede kans

Ondertussen werd de blender volop gebruikt, maar soep… daar durfde ik me niet zo goed aan te wagen tot ik ergens iets las over avocadosoep. Dat klonk als een perfecte soep om een blender mee uit te proberen.

In tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten eet je deze avocadosoep warm. Het is dus wel echt een soep en geen koude soep zoals een gazpacho.

De avocadosoep is romig en gecombineerd met de gerookte zalm is het een heerlijk voorgerechtje. Vult ook prima. Ik weet niet hoe lang je de soep kunt bewaren voor het bruin wordt. Want avocado wil nog wel eens flink verkleuren. Ik maakte de foto en at de soep daarna op. Dat ging nog prima maar wel een puntje van aandacht.

Heb je geen highspeedblender dan kan dit ook prima in een gewone blender. De soep blijft dan natuurlijk koud en zal iets minder romig worden maar je kunt het wel rustig verwarmen in een pannetje. Aan de kook brengen is niet nodig.

De lekkerste avocadosoep | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
No ratings yet

Romige avocadosoep met kokosmelk en gerookte zalm

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 avocado pit en schil verwijderd
  • 100 gr doperwten rauw
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 tl gember
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper
  • 100-200 ml water

Topping

Instructies

  • Doe alles in de high speed blender en draai op de soepstand voor een minuut of 5. Heb je geen highspeedblender doe dan alles in je gewone blender of keukenmachine en draai het zo fijn mogelijk. Voeg het water toe als het iets te dik is.
  • Serveer het uit de high speed blender meteen of anders even opwarmen in een pannetje. De soep hoeft niet te koken.
  • Doe de soep over in twee borden en beleg met de toppings.
Gang: Soep
Trefwoord: avocado
Auteur: Simone

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!