Simone's Kitchen

De lekkerste avocadosoep met gerookte zalm

De lekkerste avocadosoep | simoneskitchen.nl

Avocadosoep uit de high speed blender

Alweer een tijd geleden was ik op een gezondheidsbeurs en ik liep daar spontaan tegen een highspeed blender aan. Nu stond zo’n ding al een tijdje op mijn ‘hebben-hebben’ lijstje maar echt goedkoop zijn ze niet, dus toen ik op de beurs de aanbieding zag ging ik overstag. Ter plekke werden de blenders gedemonstreerd met een soort tomatensoepje. De grap van zo’n apparaat is namelijk dat je soep kunt maken zonder te koken. Je doet alle ingredienten in de blender, zet hem aan op de soepstand en binnen 5 minuten heb je een warme soep. De temperatuur blijft onder de 40˚C waarmee het officieel een ‘raw’ food blijft. Nu vind ik dat niet zo spannend maar het idee dat je in 5 minuten een warm soepje hebt trok me wel aan.

Dus toen ik thuiskwam deed ik de koelkast open en mikte willekeurig wat ingredienten in de blender. Broccoli, iets van ui en knoflook geloof ik en zo nog wat dingetjes. Ik zette hem aan en voila, binnen vijf minuten had ik een knalgroen gezond uitziend soepje…. Blij verrast nam ik een hap…. en spuugde het meteen weer uit. Gadver… Echt niet te eten! Daarmee was meteen aangetoond dat niet alle ingredienten zich lenen voor een rauw soepje. Hahaha… Na die teleurstellende eerste soepactie werden de soepen even op de lange baan geschoven.

De lekkerste avocadosoep | simoneskitchen.nl

Smoothies, cashewroom…. ik maak er van alles mee en ben nog steeds mega blij met mijn blender. Maar die soep dus…. Vorige week las ik ergens iets over avocadosoep. Dat leek me nu de ideale soep voor mijn blender. En jawel! Missie geslaagd!

De soep is romig en gecombineerd met de gerookte zalm is het een heerlijk voorgerechtje. Vult ook prima. Ik weet niet hoe lang je de soep kunt bewaren voor het bruin wordt. Want avocado wil nog wel eens flink verkleuren. Ik maakte de foto en at de soep daarna op. Dat ging nog prima maar wel een puntje van aandacht.

Heb je geen highspeedblender dan kan dit ook prima in een gewone blender. De soep blijft dan natuurlijk koud en zal iets minder romig worden maar je kunt het wel rustig verwarmen in een pannetje. Aan de kook brengen is niet nodig.

De lekkerste avocadosoep | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Romige avocadosoep met kokosmelk en gerookte zalm

Voorbereidingstijd: 10 min
Totale tijd: 10 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

 • 2 avocado pit en schil verwijderd
 • 100 gr doperwten rauw
 • 1 blik kokosmelk
 • 1 tl gember
 • 1 tl zout
 • 1 tl peper
 • 100-200 ml water

Topping

 • geschaafde amandel
 • hennepzaad
 • koriander
 • zalm

Instructies

 • Doe alles in de high speed blender en draai op de soepstand voor een minuut of 5. Heb je geen highspeedblender doe dan alles in je gewone blender of keukenmachine en draai het zo fijn mogelijk. Voeg het water toe als het iets te dik is.
 • Serveer het uit de high speed blender meteen of anders even opwarmen in een pannetje. De soep hoeft niet te koken.
 • Doe de soep over in twee borden en beleg met de toppings.
Gang: Soep
Trefwoord: avocado
Auteur: Simone van den Berg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

8 comments

 1. Hoe veel is een blik kokosmelk in dit recept?

 2. Ai. Doperwten mag je helemaal niet in whole30. Toch?

 3. Hallo Simone,
  Zou het een idee zijn om er standaard bij te zetten wat de inhoud is.
  Bij dit recept kwam ook de vraag bij mij op welke inhoud?
  En wat is er met de doperwten? Je zou het aanpassen. Waarom toch niet gedaan?
  Want doperwten zijn niet Paleo?

  • Wat bedoel je met de inhoud Aad? De inhoud van de soeppan?
   De doperwten horen niet thuis in een whole30. Die heb ik als categorie verwijderd. Dat is wat er is aangepast. En nee strikt genomen zijn doperwten niet paleo, aangezien het onder de peulvruchten hoort. Ik gebruik zelf wel af en toe wat doperwtjes aangezien ik deze toch anders vind dan de gedroogde varianten. Dat is een persoonlijke keuze maar als je ze niet wilt eten laat je ze weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.