Simone's Kitchen

De lekkerste avocadosoep met gerookte zalm

De lekkerste avocadosoep | simoneskitchen.nl

Avocadosoep uit de high speed blender

Alweer een tijd geleden was ik op een gezondheidsbeurs en ik liep daar spontaan tegen een highspeed blender aan. Nu stond zo’n ding al een tijdje op mijn ‘hebben-hebben’ lijstje maar echt goedkoop zijn ze niet, dus toen ik op de beurs de aanbieding zag ging ik overstag. Ter plekke werden de blenders gedemonstreerd met een soort tomatensoepje. De grap van zo’n apparaat is namelijk dat je soep kunt maken zonder te koken. Je doet alle ingredienten in de blender, zet hem aan op de soepstand en binnen 5 minuten heb je een warme soep. De temperatuur blijft onder de 40˚C waarmee het officieel een ‘raw’ food blijft. Nu vind ik dat niet zo spannend maar het idee dat je in 5 minuten een warm soepje hebt trok me wel aan.

Dus toen ik thuiskwam deed ik de koelkast open en mikte willekeurig wat ingredienten in de blender. Broccoli, iets van ui en knoflook geloof ik en zo nog wat dingetjes. Ik zette hem aan en voila, binnen vijf minuten had ik een knalgroen gezond uitziend soepje…. Blij verrast nam ik een hap…. en spuugde het meteen weer uit. Gadver… Echt niet te eten! Daarmee was meteen aangetoond dat niet alle ingredienten zich lenen voor een rauw soepje. Hahaha… Na die teleurstellende eerste soepactie werden de soepen even op de lange baan geschoven.

De lekkerste avocadosoep | simoneskitchen.nl

Smoothies, cashewroom…. ik maak er van alles mee en ben nog steeds mega blij met mijn blender. Maar die soep dus…. Vorige week las ik ergens iets over avocadosoep. Dat leek me nu de ideale soep voor mijn blender. En jawel! Missie geslaagd!

De soep is romig en gecombineerd met de gerookte zalm is het een heerlijk voorgerechtje. Vult ook prima. Ik weet niet hoe lang je de soep kunt bewaren voor het bruin wordt. Want avocado wil nog wel eens flink verkleuren. Ik maakte de foto en at de soep daarna op. Dat ging nog prima maar wel een puntje van aandacht.

Heb je geen highspeedblender dan kan dit ook prima in een gewone blender. De soep blijft dan natuurlijk koud en zal iets minder romig worden maar je kunt het wel rustig verwarmen in een pannetje. Aan de kook brengen is niet nodig.

Romige avocadosoep met kokosmelk en gerookte zalm
Voorbereiding
10 mins
Totale tijd
10 mins
 
Soort: Soep
Keyword: avocado
Servings: 2 personen
Auteur: Simone van den Berg
Ingredienten
  • 2 avocado pit en schil verwijderd
  • 100 gr doperwten rauw
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 tl gember
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper
  • 100-200 ml water
Topping
  • geschaafde amandel
  • hennepzaad
  • koriander
  • zalm
Instructies
  1. Doe alles in de high speed blender en draai op de soepstand voor een minuut of 5. Heb je geen highspeedblender doe dan alles in je gewone blender of keukenmachine en draai het zo fijn mogelijk. Voeg het water toe als het iets te dik is.
  2. Serveer het uit de high speed blender meteen of anders even opwarmen in een pannetje. De soep hoeft niet te koken.
  3. Doe de soep over in twee borden en beleg met de toppings.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos