Simone's Kitchen

Salade met gerookte zalm, garnalen en mierikswortel creme

Salade met gerookte zalm en mierikswortel | simoneskitchen.nl

Voor ons derde voorgerechtje heb ik zitten browsen op de website van BBC Good Food; echt een super website met heerlijke recepten dus als je naar iets op zoek bent, zeker de moeite waard om te gaan kijken. Het is natuurlijk alleen wel in het engels.

Dit heel eenvoudige gerechtje is superlekker. Klinkt misschien raar maar het was ook lekkerder als ik had verwacht. Ik kies nogal eens een recept uit omdat het er visueel aantrekkelijk uitziet.. 🙂 en dit was er eentje van. Tijdens het in elkaar zetten (want koken hoef je er niet voor te doen) waren de afzonderlijke onderdelen lekker en op smaak, maar ik vroeg me echt af hoe het bij elkaar zou zijn. Nou ik kan je verzekeren dat daar niks mis mee is! En zeker gezien de tijd die je er aan besteed is het een absolute topper voor stressvolle dagen!! Dit wordt een blijvertje bij ons!

20101205-_MG_4445

Salade met gerookte zalm en mierikswortel | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Salade met gerookte zalm, garnalen en mierikswortel

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 el creme fraiche
  • 1 tl mierikswortelcreme
  • 4 plakken gerookte zalm
  • 10 grote gekookte garnalen gepeld maar staarten er nog aan

Voor de salade:

  • sap van 1 limoen fijn geraspte schil van een halve
  • 1 tl helderen honing
  • 1/2 tl fijn geraspte verse gember
  • 2 el olijfolie
  • 2 handjes met bladsalade. Wij hebben hier rucola gebruikt en dat werkte super.

Instructies

  • Mix de creme fraiche met de mierikswortel en voeg een beetje zout en peper naar smaak toe. Proef goed want mierikswortel kan behoorlijk scherp zijn en je wilt niet dat die de boel gaat overheersen. Voor de dressing doe je het limoensap met de honing, gember en peper en zout bij elkaar en roer daarna de olie erdoor.
  • Verdeel de zalm en de garnalen over twee borden, doe daarop een lepel van de mierikswortel creme. Haal de salade even door de dressing en leg die bovenop. Je kunt de overgebleven dressing rondom de salade druppelen en serveer!

 

 

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!